Hírmorzsák 2023-01-27 (10:00)

Kihirdették az All-Star gála főmérkőzésének kezdőit, LeBron James és Giannis Antetokounmpo lesz a két kapitány. James a csapatba kerülésével beállította Kareem Abdul-Jabbar rekordját. Megsérült Luka Doncic bokája, a röntgen negatív lett. Christian Wood visszatérésére még várni kell. Jaylen Brown tudja, hogy jobbnak kell lennie. A Warriors leküldte a G Ligába Moses Moody-t. Cserepletykák: Jae Crowder, Jakob Pöltl, Alex Caruso, Andre Drummond.

Az NBA bejelentette, hogy kik lehetnek a kezdők az idei All-Star gála főmérkőzésén. Mint ismert, a csapatokat közvetlenül a feldobás előtt fogja kiválasztani a két csapatkapitány, és ez a tisztség LeBron Jamesnek és Giannis Antetokounmpónak jutott idén, mivel ők kapták a legtöbb szavazatot. Keletről Kyrie Irving, Donovan Mitchell, Kevin Durant és Jayson Tatum, nyugatról pedig Stephen Curry, Luka Doncic, Nikola Jokics és Zion Williamson közül válogathat a két kapitány, már amennyiben mindannyian egészségesek lesznek a gála idején.

A közönségszavazás eredményét egyetlen helyen befolyásolták a játékosok és az újságírók szavazatai, a szurkolóknál Anthony Davis megelőzte Williamsont, ugyanakkor Davis a játékosoknál hetedik, a médiánál hatodik helyen zárt a nyugati frontcourt játékosok között. A másik nagy kérdés az volt, hogy a keleti frontcourtból ki marad ki, és végül Joel Embiid húzta a rövidebbet, aki hiába lett harmadik a játékosoknál és a médiánál is, mégsem lehet kezdő, mert a két szavazáson nem ugyanaz a két játékos előzte meg őt, illetve a duplán figyelembe vett szurkolói szavazáson negyedik lett. További érdekesség, hogy a keleti hátvédeknél Irving csak a negyedik lett a médiánál, Mitchell mellett Jaylen Brown és Tyrese Haliburton is megelőzte őt, de így sem forgott veszélyben a helye, mert a szurkolóknál és a játékosoknál is ő nyert.

A kezdők kihirdetésével az is hivatalossá vált, hogy James pályafutása során 19. alkalommal is be lett választva az All-Star csapatba, ezzel utolérte a rekordtartó Kareem Abdul-Jabbart, és ha pályára is lép, akkor ő lesz az első, aki 19 AS-meccsen játszott, mert Abdul-Jabbar kihagyta az 1973-as dzsemborit. A cseréket hagyományos módon az edzők szavazzák meg, erről egy hét múlva tesz bejelentést a liga.

Luka Doncic bal bokája kificamodott a Suns elleni meccs első perceiben, emiatt nem tudta folytatni a játékot, és még a meccs alatt megröntgenezték, de az szerencsére negatív lett. A Mavericks Doncic nélkül is nyerni tudott, köszönhetően Spencer Dinwiddie 36 pontos, 9 gólpasszos extrájának is, illetve a csapatszintű jó védekezésnek. Jason Kidd a meccs után elmondta, hogy a körülményekhez képest jó hangulatban van Doncic, és majd meglátják, hogy mi lesz a továbbiakban.

Ugyancsak a Maverickshez kapcsolódó hír, hogy Marc Stein (Subastack) értesülései szerint Christian Wood visszatérésére többet kell várni, mint ahogyan azt előzetesen sejteni lehetett. Wood hüvelykujjsérülés miatt sorozatban a negyedik meccsét hagyta ki ma hajnalban, és korábban arról lehetett hallani, hogy még ezen a héten visszatér, viszont jelen állás szerint csak valamikor a jövőhéten vizsgálják felül az állapotát.

A Celtics hosszabbítás után 120-117-re kikapott a Knicks ellen, és ebben nagy szerepet játszott az is, hogy 7,1 másodperccel a ráadás vége előtt Jaylen Brown kihagyott két büntetőt. A meccs során mindössze 8/22 dobását elsüllyesztő játékos szerint ez a két kihagyott büntető kicsiben megmutatta, hogy milyen volt az egész meccse, nem tudta elkapni a fonalat, nem adott elég energiát a társainak, és pontosan ez történik olyankor, amikor az ember nem a legjobbját nyújtja. Ez egy kemény meccs volt, de tudja, hogy annál jobb játékos, mint ahogyan a Knicks ellen játszott, és ezt meg is kell mutatnia.

A Warriors bejelentette, hogy Moses Moody-t átmenetileg leküldik a G Ligába, hogy ott jusson nagyobb játéklehetőséghez. A 2021-es draft 14. választottja 39 meccsen átlagosan 14,8 percet játszott ebben a szezonban, de az elmúlt négy meccsből háromszor pályára sem került, egyedül akkor játszott, amikor a Cavaliers ellen Steve Kerr kiültette a sztárjait. Nem Moody az egyetlen, akit a G Ligába küldött a Warriors, Patrick Baldwin Jr. és Ryan Rollins is itt kap lehetőséget a következő időszakban.

Térjünk át a cserepletykákra. A Miami Herald újságírói szerint a Heat változatlanul érdeklődik Jae Crowder iránt, ugyanakkor eddig nem igazán haladtak a tárgyalások, és nem is valószínű, hogy harmadik csapat bevonása nélkül meg tudnának egyezni a Sunsszal. Phoenixben nem szeretnék átvenni Duncan Robinson szerződését, Caleb Martin viszont érdekelné a Sunst, őt ugyanakkor egyelőre nem ajánlotta fel a Heat.

Jay King (The Athletic) értesülései alapján nem valószínű, hogy a Celtics megszerzi Jakob Pöltl játékjogát a deadline előtt. Bostonban szeretnének még egy magasembert a keretben tudni, mivel Robert Williams III és Al Horford is sérülékeny, ugyanakkor a korábbiaknál nagyobb hajlandóságot mutatnak arra is, hogy ezt a hiányosságukat azzal hidalják őt, hogy többet játsszanak alacsonyabb szerkezetben.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Bulls csak akkor cseréli el Alex Carusót, ha két első körös draftjogot kapnak érte. A már korábban is hivatkozott Marc Stein pedig arról írt, hogy arra reális esély mutatkozik, hogy a Bulls elcseréli Andre Drummondot a deadline előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus