Hírmorzsák 2023-01-30 (10:15)

Giannis brutális meccsel jelentkezett. A Hornets teljes kerettel egyre félelmetesebb. Doncic, Wiggins és Haliburton hamarosan újra pályán lehet, Gobert, Anunoby és Bane 1-2 meccset kihagyhat. Donovan Mitchell jó játékkal tért vissza. James és Davis pihentetés miatt kihagyja a Nets elleni mérkőzést. Kijött a Celtics-Lakers L2M jelentése, a játékvezetők testülete bocsánatot kért. Kawhi támogatja, hogy a LAC szerezzen egy jó irányítót. Walker Kessler marad a Jazz kezdőcentere. Lonzo Ball még nem edzhet rendszeresen, nem mostanában fog játszani. Garantálttá vált Spencer Dinwiddie jövő évi szerződése. Összejöhet egy Jae Crowder-Coby White-csere?

Ma hajnalban Giannis Antetokounmpo klasszis meccse került középpontba: a Bucks vezére alig 30 perc alatt 50 pontot szórt 20/26-os mezőnymutatóval, mellette 13 lepattanóval. Csapattársai még a pálya szélén nyakon öntötték, Jrue Holiday szerint nyilvánosan akarták csinálni, hogy kimutassák, mennyire tisztelik társukat. Hozzátette, hogy nekik most az a dolguk, hogy segítsék azzal, hogy bedobálják a helyzeteiket. A görög sztár egyébként annak örült a legjobban, hogy az utolsó két kosara hármas volt, míg Mike Budenholzer vezetőedző szerint még több catch-and-shoot helyzetet kreálhatnak majd neki, hogy nőjön az önbizalma, illetve megjegyezte, hogy a büntetőzésében azért még van tartalék. 

A Charlotte Hornets vasárnap este legyűrte a Miami Heatet, ezzel utóbbi hat meccséből négyet nyert. PJ Washington szerint így néz ki, amikor egészségesek, különösen Gordon Hayward visszatérésének örül, mert a csapat veterán vezére önbizalommal telve szedte szét a Heat védekezését. Steve Clifford vezetőedző szerint Hayward és LaMelo Ball visszatérésével a Hornets egy másik csapat, amiben minden a helyére kerül – hatalmas különbséget jelent, ha a játékosok tudják, kivel fognak együtt játszani, hová kell passzolni és honnan várhatóak a dobások. Az ellenfél mestere, Erik Spoelstra is azt emelte ki, hogy egészségesen a Hornets sokkal-sokkal erősebb, mint jelenlegi helyezése alapján gondolnánk – csapata elkövetett néhány védekezési hibát, ellenfelük pedig kíméletlenül kihasználta és megnyerte a meccset. 

OG Anunoby biztosan nem lép pályára a Raptors Phoenix elleni mérkőzésén, mivel szombat hajnalban csuklósérülést szenvedett a Warriors ellen - törés nincs szerencsére. Egyelőre nem világos, hogy a sérülés ennyire komoly, vagy az Anunoby-t érintő cserepletykák miatt óvatosabb vele a Toronto, nehogy emiatt essen kútba egy esetleges csere. A Pacers vezetőedzője, Rick Carlisle elmondta, hogy a térd- és bokagondokkal küzdő Tyrese Haliburton a héten elkezdi az edzéseket, és a hétvégén akár már pályára is léphet. Desmond Bane kihagyta a Grizzlies vasárnap esti meccsét kisebb térdfájdalmak miatt, de állapota day-to-day, akár már a következő mérkőzésen visszatérhet.

A bokasérülés miatt két meccset kihagyó Luka Doncic kedd hajnali játéka kérdésesre változott a Mavs legutóbbi jelentésében, talán pályára léphet a Pistons ellen. Andrew Wiggins influenzája rendbe jött, holnap hajnalban bevethető lesz a Thunder ellen. Rudy Gobert kisebb ágyéksérülést szedett össze vasárnap hajnalban a Kings ellen – legközelebb szintén a Sacramentóval találkoznak, egyelőre kérdéses a játéka. 

A szintén ágyéksérüléssel kidőlt Donovan Mitchell három meccset követően tért vissza a Clippers ellen, 20 perc alatt 11 pontig jutott – többre most nem volt szükség, a mérkőzés egy pontján 82-42-re is vezetett a Cleveland a Kawhi Leonardöt, Paul George-ot és Reggie Jacksont back-to-back miatt pihentető LAC ellen. 

LeBron James és Anthony Davis is kihagyja a kedd hajnali, Brooklyn elleni összecsapást: Jamesnek fáj az egyik bokája, míg a nemrég visszatért Davis terhelésével igyekeznek óvatosan bánni. A Lakers szerda hajnalban back-to-back játszik a Knicks-szel, várhatóan ott már mindkét vezér pályára fog lépni. A Brooklynban egyébként Ben Simmons (térd) játéka kérdéses, TJ Warren (sípcsont) pályára lépése pedig kétséges. 

Kijött a liga hivatalos L2M riportja a Celtics elleni meccsről. Nem történt meglepetés, a jelentés szerint is faultolta Jayson Tatum Jamest a rendes játékidő végén, ugyanakkor azt is megállapították, hogy 32 másodperccel a vége előtt, 102-102-es állásnál Anthony Davisre támadóhibát kellett volna fújni szabálytalan elzárás miatt. A játékvezetők szervezete vasárnap közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy mindenki máshoz hasonlóan a játékvezetők is követnek el hibákat, de a Celtics-Lakers meccsen elkövetett mulasztás gyomorgörcsöt és álmatlan éjszakát okozott, mert meccset eldöntő esetben történt. 

Korábban több irányítóval (Mike Conley, D’Angelo Russell, Kyle Lowry és Fred VanVleet) is hírbe hozták a Los Angeles Clipperst, Matt Moore (Action News) szerint Kawhi Leonard is áldását adta, hogy valamelyiküket próbálják megszerezni, így a LAC vezetősége magasabb fokozatba fog kapcsolni az átigazolási piacon. Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint a Rockets eladó-üzemmódban lesz a cserehatáridőnél, és a legtöbben a kiscsatár Jae’Sean Tate miatt keresik a texasiakat. 

A Grizzlies-Pacers összecsapás előtt megemlékeztek a napokban Memphisben rendőri intézkedés közben agyonvert Tyre Nicholsról. A vezetőedző Taylor Jenkins szerint a város egy nagyon kemény időszakon megy keresztül, nekik is nehéz a kosárlabdára koncentrálni, az esetről készült felvétel iszonyúan felkavaró. 

Billy Donovan vezetőedző lelombozta a Chicago Bulls drukkereit: egy interjúban elmondta, hogy Lonzo Ball állapota ugyan folyamatosan javul, de közelében sincs a visszatérésnek. Játékosa még nem fut rendszeresen, ki kell hagynia napokat, és amíg ez nem változik, nincs értelme beszélni a visszatérésről. A Chicagóhoz kapcsolódik, hogy a Bulls mutathat némi érdeklődést Jae Crowder iránt, és állítólag fel is vették a kapcsolatot a Suns-szal. A hátvéd Coby White-ot ajánlhatják fel, ami jó lehet a Phoenixnek, mivel hátvédsorukat sorozatos sérülések érik. White korlátozott szabadügynök lehet nyáron, így ha a Sunsnál beválna, akár hosszabb távra is könnyebben leköthetnék. A játékos kezd létszámfelettivé válni a Bullsnál, Billy Donovan ráadásul nagyon megdicsérte egyik posztriválisát, Alex Carusót: szerinte Caruso játékintelligenciája egészen elképesztő, mindig pontosan tudja, mi történik a pályán, hogyan kell reagálni, ráadásul gondolkodás nélkül megy minden labdáért. 

Az utóbbi hetekben a Jazz újonc centere, Walker Kessler kiválóan helyettesítette a sérült Kelly Olynyket, amivel meggyőzte Will Hardy vezetőedzőt, várhatóan a szezon végéig megkapja a kezdőpozíciót. Olynyk sem bánkódhat, ugyanis ő lesz a kezdő erőcsatár, így Kessler remeklésének legnagyobb kárvallottja Jarred Vanderbilt, aki lekerült a cserék közé.  

Végül pedig egy örömteli hír Dallasban. Spencer Dinwiddie lejátszotta idei 50. alapszakasz-meccsét, amivel egyrészt kiérdemelt egy 1.5 millió dolláros bónuszt (összesen 19.5 milliót fog keresni), másrészt az eddig részlegesen garantált 2023/24-es szerződése teljesen garantálttá vált. Jövőre 18.9 milliót már biztosan keresni fog, és további 2.5 millió dollárnyi bónuszt is begyűjthet. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus