Hírmorzsák 2023-02-09 (10:15)

Kevin Durant a Sunshoz, Russell Westbrook a Jazzhez, D’Angelo Russell a Lakershez, Mike Conley a Timberwolveshoz, Jakob Pöltl a Raptorshoz, Josh Hart a Knickshez kerül. Felmerült Ben Simmons cseréje is a Netsnél. Ha Westbrookot kivásárolják, akkor a Clippers és a Bulls is bejelentkezhet nála. John Wallt kivásárolhatják. Több csapat is O.G Anunoby felé fordulhat Durant cseréje után. Legalább 10 csapat érdeklődött már Matisse Thybulle iránt. Taurean Prince kiszemelt lehet a Nuggetsnél. A Pistons nem akar mindenáron cserélni. A Celtics magasemberre vadászik. Jaylen Brown arccsonttörést szenvedett. Kyrie Irving bemutatkozott a Mavericksben. Markieff Morris örül neki, hogy elkerült a Netstől. Tyronn Lue csatlakozik a Team USA edzői stábjához.

Eseménydús napnak néz ki a mai, magyar idő szerint 21:00-kor zárul a cserepiac, és több jelentőségteljes megegyezés már született is az elmúlt órákban.

Ahogyan arról már külön is beszámoltunk, a Suns megszerezte Kevin Durant és TJ Warren kettősét, utóbbi játékos így visszakerül ahhoz a csapathoz, amelyiknél elkezdte az NBA-s pályafutását. A cserében a Nets megkapta Mikal Bridges, Cam Johnson és Jae Crowder játékjogát, a Suns négy védettség nélküli első körös draftjogát, továbbá egy ötödik első köröst is kicserélhetnek a sajátjukra, amennyiben úgy döntenek. Durant azt követően jelezte a Nets vezetésének a távozási szándékát, hogy Kyrie Irvinget a Maverickshez cserélték, és preferáltan egy nyugati csapathoz szeretett volna kerülni, ez össze is jött neki. A csapatvezetés objektíven vizsgálta meg a helyzetet, és belátták, hogy nekik is ez az érdekük, ezért partnerként intézték a cserét, és békén váltak el a felek. A Suns agresszív fellépésében szerepet játszott az új tulajdonos, Mat Ishbia is, ő mindenképpen azt akarta, hogy a deadline előtt megszülessen a megegyezés.

A Nets várhatóan az utolsó napon is aktív lesz, Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a most megszerzett Crowder maradása egyáltalán nem biztos a csapatnál, míg Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy Irving elcserélése óta több csapattal is tapogatózó jellegű beszélgetéseket folytattak Ben Simmons esetleges cseréjéről.

Arról szintén beszámoltunk már reggel, hogy a Lakers megszerezte D’Angelo Russell, Malik Beasley és Jarred Vanderbilt játékjogát is. A cserében Russell Westbrook, Juan Toscano-Anderson és Damian Jones játékjoga a Jazzhez, Mike Conley és Nickeil Alexander-Walker pedig a Timberwolveshoz került. A Jazz emellett megkapta a Lakers 2027-es első körösét is, ugyanakkor a draftjogon Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint top 4-es védettség van, és ha ez emiatt nem menne át, akkor a Jazz a Lakers 2027-es második körösét kapja meg. A cseréről minden érintett játékost előzetesen tájékoztattak, senkit sem ért váratlanul ez az üzlet, ugyanakkor ennek a hivatalossá válásához valakit ki kell tennie a Timberwolvesnak, mert előzetesen nem volt helyük a keretben, és az egytávozó helyére ketten jönnek most. Russell így visszatér ahhoz a csapathoz, amelyiknél a pályafutását kezdte, Conley pedig ismét együtt játszhat azzal a Rudy Gobert-rel, akivel az elmúlt években remek játékkapcsolatot alakított ki.

Westbrookot valószínűleg ki fogja vásárolni a Jazz a cserehatáridő lejárta után – amennyiben ez megtörténik, akkor Chris Haynes (B/R) információi szerint a Clippers és a Bulls is érdeklődhet iránta. A Clippers változatlanul irányítóra vadászik, és Marc Stein (Substack) ismét megerősítette azt a híresztelést, hogy megpróbálják elcserélni John Wallt, de ha ez nem jön össze, akkor ki fogják vásárolni a szerződéséből.

Jakob Pöltl sorsa is eldőlt, visszaszerezte őt a Raptors a Spurstől, az ára Khem Birch, egy védett 2024-es első körös draftjog, illetve két második körös volt. Pöltl Torontóban kezdte az NBA-s pályafutását, majd 2018-ban került a San Antonioba Kawhi Leonard cseréjében, a Raptors viszont nem csupán pár hónapra tervezi őt visszavinni  a csapathoz, hanem a nyáron új szerződést is akarnak neki adni Adrian Wojnarowski információi szerint. Érdekesség, hogy a Spurs ma hajnalban éppen Torontóban játszott, a meccset 112-98-ra a Raptors nyerte meg, Pöltl pedig 28 perc alatt 12 ponttal, 7 lepattanóval és 3 gólpasszal búcsúzott a csapatától.

A Spurs valószínűleg nem fejezte be az üzletelést, megpróbálhatnak draftjogokat szerezni Josh Richardson és Doug McDermott kettőséért is, illetve az sem egyértelmű, hogy Birch mennyire szerepel a hosszabb távú terveikben.

Josh Hart is elkelt, miután a közelmúltban azt jelezte a Trail Blazers a többi csapatnak, hogy vihető, és végül a Knicks csapott le rá. Hart ára Cam Reddish, Ryan Arcidiacono, Svi Mykhailiuk és a Knicks lottery-védett idei első köröse volt. Amennyiben ez nem megy át, négy második köröst kap meg a Trail Blazers. Hart megszerzésének Jalen Brunson különösen örült, mivel így ismét együtt játszhat egyetemi csapattársával.

Adrian Wojnarowski írta meg, hogy azok a nyugati csapatok, amelyek Kevin Durant megszerzésében gondolkodtak eddig, most O.G. Anunoby irányába fordulhatnak, a Suns cseréje felverheti az ő árát is. Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint Anunoby attól függetlenül szeretne a jelenleginél nagyobb szerepet kapni támadásban, hogy végül marad a Raptorsnál vagy elcserélik őt.

Michael Scotto (HoopyHype) szellőztette meg, hogy a 76ers legalább 10 csapattól kapott már valamilyen formában megkeresést Matisse Thybulle kapcsán, az eddig is híresztelt Warriors, Kings és Hawks mellett a Pacers, a Trail Blazers, a Bucks, a Mavericks, a Hornets, a Raptors és a Suns is folytatott már megbeszéléseket a 76ersszel. Azt is Scotto írta meg, hogy a Nuggets egyik kiszemeltje a deadline előtt Taurean Prince, ami azért is érdekes, mert Bones Hyland egyik kérője éppen a Timberwolves a piacon. A Nuggets emellett nem zárkózik el Zeke Nnaji elcserélésétől sem, amennyiben megfelelően tudnak erősíteni a feladásával, és az sem lenne meglepő, ha fizetéskiegyenlítés miatt Ish Smith is bekerülne egy cserébe.

James L. Edwards (The Athletic) értesülései szerint a Pistons folyamatosan kap megkereséseket Bojan Bogdanovic, Alec Burks és Saddiq Bey miatt is, ugyanakkor egyiküket sem akarják mindenáron elcserélni. A fentebb tárgyalt cserék előtt a Knicks, a Lakers és a Bucks is érdeklődött Bogdanovicról, de egyik csapat sem akarja azt megadni, amit Detroitban elvárnának. Az viszont elképzelhető, hogy Cory Joseph, Nerlens Noel és Hamidou Diallo lejáró szerződéseit összecsomagolva átvesznek valakitől egy nagyobb szerződésű játékost, amennyiben ezért megfelelő kompenzációt is kapnak.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Celtics magasemberre vadászik, és felmérik azt, hogy kit kaphatnak meg úgy, ha összecsomagolják Danilo Gallinari és Payton Pritchard szerződését. Korábban őket is összeboronálták Jakon Pöltl-lel, róla viszont lemaradtak, ugyanakkor a két szóban forgó játékos szerződése pénzügyileg megfelelő ellenérték lehetne Mo Bambáért is.

A tegnap esti Hírmorzsákban írtunk arról, hogy jelen állás szerint Kevin Durant, Stephen Curry és Zion Williamson is lemarad az All-Star gáláról, és hozzájuk csatlakozhat Jaylen Brown is, aki ma hajnalban arcsérülést szenvedett, amikor találkozott Jayson Tatum könyökével egy lepattanóért folytatott csatában. Tatum a meccs után elmondta, hogy baleset volt az egész, mert mindketten mentek a lepattanóért, de ettől még szörnyen érzi magát amiatt, hogy sérülést okozott a csapattársának, és reméli, hogy hamar meggyógyul. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint eltört Brown arccsontja, és emiatt hetekre is oldalvonalon kívülre kerülhet, de ma találkozik egy specialistával, és ezt követően lehet majd többet tudni a helyzetéről.

Kyrie Irving 24 pontot dobva mutatkozott be a Mavericksben, és a Clippers ellen rögtön győzelemre is vezette az új csapatát. A meccs után rögtön Durant cseréjéről kérdezték, de jelezte az újságíróknak, hogy előbb a saját csapatáról szeretne beszélni, és örül annak, hogy megnyerték a meccset. Ezt követően azt elmondta, hogy minden jót kíván Durantnek, és örül annak, hogy elkerült onnan, ahol volt. Jason Kidd szerint ez a meccs is megmutatta, hogy Irving mennyire tehetséges, és mindent olyan gördülékenyen csinál, hogy az látszólag könnyűnek tűnik. A sérüléssel küzdő Luka Doncic Los Angelesben csatlakozott a kerethez, de még nem lépett pályára, és arról sem született még döntés, hogy játszik-e a Kings elleni két meccsük valamelyikén, ugyanakkor Irvinget ő is méltatta, bár ehhez úgy érezte, hogy egyetlen szó is elegendő: csodálatos.

Markieff Morris is rossz szájízzel távozott a Netstől, és elmondta, hogy Irving cserekérelme után az volt az első gondolata, hogy az irányítóval együtt remélhetőleg őt is elcseréli a csapat. Olyan helyre akart kerülni, ahol játszhat is, mert a Netsnél ez nem volt adott, nem igazán kapott lehetőséget.

Történt egy kisebb változás a Team USA edzői stábjában, Monty Williams a családi kötelezettségei miatt nem tudja segíteni a továbbiakban Steve Kerr munkáját, a Suns edzőjének a helyét Tyronn Lue veszi át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus