Hírmorzsák 2023-02-12 (10:15)

Mikal Bridges megérti, hogy elcserélték Kevin Durantre. James Harden úgy érzi, nem tűnik őrültnek amiatt, hogy távozott a Netstől. Reggie Jackson Denverbe, Terrence Ross Phoenixbe tart, Russell Westbrook felméri a lehetőségeit. Serge Ibaka szabadlistára került. A Celtics és a Cavaliers is érdeklődhet Danny Green után, ha kivásárolják. Ma este eldől Gary Payton II sorsa. Rob Pelinka: nagyon alaposan megtervezte a csereidőszakot a Lakers; nem lehet egyedül Westbrook nyakába varrni az elmúlt másfél év eredményeit; D’Angelo Russell-lel nem csupán pár hónapra számolnak. Payton Pritchard remélte, hogy elcseréli őt a Celtics. Joe Wieskamp és Eugene Omoruyi is új szerződést kapott.

Mikal Bridges ma hajnalban bemutatkozott a Netsben, és ezt megelőzően elmondta, hogy teljes mértékben megérti azt, hogy a Suns elcserélte őt, elvégre Kevin Durant megszerzésére nyílt lehetőségük, és van annyira realista, hogy belássa azt, hogy ez volt a megfelelő lépés a csapat részéről. Természetesen mindenki hiányozni fog neki Phoenixből, hiányozni fog neki az otthona, a barátai, de abszolút megérti a helyzetet, ha neki lett volna erre lehetősége, akkor valószínűleg ő is csinálta volna ezt a cserét.

Brdigesnek egy hosszú sorozata is befejeződött a cserével, mivel tegnapelőtt a Bulls ellen még nem tudott csapata rendelkezésére állni, így középiskolás kora óta először kellett meccset mulasztania, de ha a szezon hátralévő részében már nem hagy ki meccset, akkor így is 83 pályára lépéssel zárhatja az idényt, mivel a Suns előrébb járt a programjában a csere idején, mint a Nets.

Bridges 23 ponttal és 6 lepattanóval mutatkozott be az új csapatában, az ellenfél pedig az a 76ers volt, akiknek a soraiban James Harden először tért vissza Brooklynba, mióta egy évvel ezelőtt elcserélték. Harden ezzel kapcsolatban elmondta, hogy frusztráló volt az az időszak, amit a Netsnél töltött, és okkal kérte, hogy távozhasson, ezt mindenki elhiheti, elvégre komoly áldozatot hozott azzal, hogy a csapathoz ment és elhagyta Houstont. A Netsnek lett volna arra lehetősége, hogy maradásra bírja, de az ehhez szükséges dolgok nem történtek meg. Sok probléma volt a csapatnál, de ezeket nem fogja kibeszélni a médiának, az viszont tény, hogy diszfunkcionális volt az a csapat, és ha most visszatekint arra az időszakra, akkor már nem ő tűnik az őrültnek amiatt, hogy távozott onnan, nem úgy néz ki a helyzet, mintha ő hátrált volna meg. Nem tetszett neki, hogy mi folyik ott, ő viszont nem akart ezzel foglalkozni, kosárlabdázni akart, élvezni a játékot. Ha összehasonlítjuk az akkori és a mostani csapatot, akkor látható, hogy teljesen kicserélődött a keret.

Élvezte azt az időszakot, amikor Kyrie Irvinggel és Kevin Duranttel együtt játszhatott, megvolt a lehetőségük arra, hogy valami nagyot alkossanak együtt, de ez is az élet része, nem minden lehetőség vezet eredményre. Frusztráló, hogy kevesebb mint 20 meccset játszhattak le együtt, nagyon sok a „mi lett volna, ha?”, de ami történt, megtörtént, remélhetőleg most mindenki jó helyen van, és tovább kell lépni.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Clipperstől Hornetshez cserélt Reggie Jackson megegyezett a szerződése kivásárlásáról az új csapatával, és azt követően, hogy lekerül a waiverről, a Nuggetshez fog aláírni. A Magictől kivásárolt Terrence Ross esetében egy ideig az a hír járta, hogy a Maverickshez szerződhet, de Adrian Wojnarowski (ESPN) azt jelentette, hogy a Sunshoz fog aláírni a veterán wing, Mat Ishbia és Monty Williams meggyőzték arról, hogy Phoenixbe szerződjön Dallas helyett.

Nem történt meglepetés, a Buckstől a Pacershez kerülő Serge Ibakát kitette az új csapata, vagyis onnantól kezdve szabadon igazolható lesz, hogy lekerül a waiverről. Danny Green sorsa még nem dőlt el a Rocketsnél, lehetett olyan híreket is hallani, hogy Houstonban megtartanák a veterán triplaspecialistát, de ha mégis kivásárolnák, akkor a hírek szerint a Celticsnél és a Cavaliersnél is felmerülhet a szerződtetése.

Russell Westbrook jövője még nem dőlt el, miután a Lakers a Jazzhez cserélte, Salt Lake Cityben jelezték az irányítónak, hogy szívesen várják a csapatnál, amennyiben csatlakozni szeretne a kerethez, de nem tudnak neki komolyabb szerepet és játékidőt garantálni, mivel inkább a fiataljaiknak szeretnének lehetőséget biztosítani. Egyelőre még nem dőlt el, hogy kivásárolják-e a szerződéséből, Westbrook a következő időszakban megvizsgálja a lehetőségeit, és valószínűleg csak az All-Star szünetet követően dönt a jövőjéről. Itt kell megjegyeznünk, hogy a rájátszásban csak azok a játékosok léphetnek pályára, akiknek legkésőbb március 1-ig lezajlik a kivásárlása az előző csapatuknál. Ohm Youngmisuk (ESPN) információi szerint a Clippersnél Paul George és Marcus Morris is aktívan lobbizik amellett, hogy igazolják le Westbrookot, miután kivásárolja a Jazz a szerződéséből.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, Gary Payton II megbukott a Warriorsnál az orvosi vizsgálatokon, ezzel veszélybe került az a négycsapatos csere, amiben visszakerülhetne előző csapatához. Adrian Wojnarowski írta meg, hogy a Warriorsnak ma estig (magyar idő szerint holnap hajnali 3:30-ig) van ideje dönteni arról, hogy mi legyen a cserével. Mint ismert, a csapat azzal fordult a liga felé, hogy a Trail Blazers fontos információkat visszatartott a játékos állapotáról, mivel a vizsgálataik alapján Paytonnak több hónapot ki kellene még hagynia, a Trail Blazersnél viszont azt állítják, hogy akkor nem játszatták volna őt az elmúlt időszakban, ha azt gondolták volna, hogy nincsen rendben a hasizomsérülése. Egyes pletykákban az is felmerült, hogy a Trail Blazersnél Toradolt adtak a játékosnak, hogy bevethető legyen, ugyanakkor Payton ügynöke cáfolta ezt.

Noha ez csak spekuláció, de Anthony Slater (The Athletic) arra hívta fel a figyelmet, hogy Payton ma hajnalban Bob Myers és Mike Dunleavy Jr. társaságában nézte a Warriors-Lakers meccs negyedik negyedét, ez alapján azért elképzelhető, hogy mégis végbemegy a csere. Ugyancsak a csere meglépése mellett szól, hogy a Warriors öltözőjében már kijelölték a játékos szekrényét, illetve már mezszámot is adtak neki.

Rob Pelinka a Lakers elmúlt időszakban meghúzott cseréiről osztotta meg a gondolatait. Nagy tudatossággal tervezték meg minden lépésüket, mert szerették volna megtartani a rugalmasságukat a nyárra is, de addig is nagyon izgalmas időzsak vár a szurkolóikra. Nagyon elégedettek azzal, hogy miként tudták átalakítani a keretüket, szerettek volna kinti dobókat és wingeket szerezni, általában véve magasabbá válni, és emellett meg is fiatalodott a keret, öt olyan meghatározó játékost szereztek, akik nem idősebbek 26 évnél. Kezd a csapatnál kialakulni egy fiatalabb mag, ami reményteli a jövőre nézve is, de a jelenben is lehetőséget ad nekik, hogy erősen fejezzék be a szezont – elégedettek azzal, hogy mindehhez csak egy védett első körös draftjogot kellett feladniuk.

Pelinka kitért Russell Westbrookra is: minden csapat vállal egy-egy játékossal kockázatot, és ők azzal a céllal szerezték meg az irányítót, hogy hozzásegíti őket egy bajnoki címhez, ugyanakkor ezt nem érték el. Ha valami nem működik, akkor azt megpróbálják kijavítani, és a mostani cserehatáridőnél lehetőségük nyílt erre. Ettől függetlenül igazságtalan lenne az elmúlt egy-másfél év eredményeit egyetlen játékos nyakába varrni, az egész keretnek egységként kell működnie, szükséges, hogy a játékosok mind illeszkedjenek egymás mellé, és az is sport része, hogy néha ez nem működik.

A csapathoz visszatérő D’Angelo Russell kapcsán elmondta a GM, hogy az első csapatnál töltött időszakához képest sokkal érettebb lett, és nem csupán úgy tekintenek rá, mint akit kikölcsönöztek arra a pár hónapra, míg le nem jár a szerződése. Úgy gondolják, hogy Russell remekül fog illeszkedni LeBron James és Anthony Davis mellé, szét fogja tudni húzni a pályát, a dobókészségét és a passztudását is kamatoztathatja majd.

Payton Pritchard elmondta, hogy a cserehatáridő lejárta előtt abban bízott, hogy elcseréli őt a Celtics, de igyekszik a jó oldalát nézni annak, hogy végül maradt Bostonban. A liga legjobb csapatának a tagja, remek játékosaik vannak, akik mellett folytathatja a fejlődést és a tanulást. Érzelemdús nap volt számára a deadline, de már csak arra koncentrál, hogy a legjobb tudása szerint segítse a csapatát, és mást nem is tehet, csak azt, hogy igyekszik egyre jobbá válni. Pritchard a harmadik szezonját tölti a ligában, de minden évben csökkent eddig a játékideje, az első idényében még 19,2 percet átlagolt, míg idén csak 12,6-et.

A Raptors bejelentette, hogy több évre szól megállapodást írt náluk alá Joe Wieskamp. A játékos korábban két 10 napos szerződést is kitöltött a csapatnál, a mostani megállapodás részleteit nem hozta nyilvánosságra a Raptors. A Thundernél is elkelt egy hely a keretben, az eddig two-way megállapodással rendelkező Eugene Omoruyi hagyományos szerződést kapott a csapattól, a 2023/24-es idény végéig írhatott alá a fiatal játékos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus