Hírmorzsák 2023-02-16 (10:15)

Kevin Love-ot kivásárolja a Cavaliers, a Heat érdeklődéséről hallani. Russell Westbrook eddig négy csapattal egyeztetett. Karl-Anthony Towns bő egy hónappal az alapszakasz vége előtt térhet vissza. Kérdéses Joel Embiid részvétele az All-Star gálán. Nagyobb annak az esélye, hogy Kyrie Irving hosszabbít Dallasban, mint annak, hogy nem. Több csapat is két első köröst adott volna Dorian Finney-Smith játékjogáért. Bryn Forbest családon belüli erőszak vádjával letartóztatták. Csődöt jelenthet a Bally Sports anyavállalata. Michael Jordan 10 millió dollárt adományozott a Make-A-Wish alapítványnak.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Cavaliers kivásárolja a szerződéséből Kevin Love-ot, már az utolsó simításokat végzik a felek ahhoz, hogy hivatalossá váljon ez – a játékos a megállapodása utolsó évében jár, 28,9 millió dollárt keres ebben a szezonban. Love 2014-ben került Clevelandbe, fontos szerepet játszott a csapat 2016-os bajnoki címében is, ugyanakkor pár hete kikerült az aktív rotációból, legutóbb január 24-én kapott lehetőséget. Charania úgy tudja, hogy a Heat várhatóan érdeklődni fog Love iránt, miután lekerül a waiverről.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy a Jazz engedélyével eddig négy csapattal egyeztetett Russell Westbrook arról, hogy milyen szerepet szánnának neki, amennyiben szabadon igazolható lenne és hozzájuk szerződne. A szakíró értesülései szerint eddig a Bulls, a Wizards, a Heat és a Clippers vezetőivel beszélt Westbrook, de még nem döntött a jövőjéről, erre csak az All-Star szünet után fog sor kerülni, és az sincs kizárva, hogy kitölti a Jazznél a szerződését.

A már említett Shams Charania úgy tudja, hogy a Timberwolves azzal számol, hogy Karl-Anthony Towns 10-15 meccsel az alapszakasz vége előtt visszatérhet a vádlisérüléséből. A magasember még novemberben dőlt ki, és akkoriban 6-8 hetes kihagyásról lehetett hallani, de sokkal súlyosabbnak bizonyult a sérülése, és ezért nagyon óvatosak lesznek vele Minneapolisban.

Joel Embiid ma hajnalban 29 ponttal, 14 lepattanóval és 5 gólpasszal járult hozzá a Cavaliers legyőzéséhez, és a meccs után elmondta, hogy egyáltalán nem biztos a részvétele a hétvégi All-Star gálán. Hetek óta nem egészséges, sérülten játszik már legalább három hete, talán egy hónapja is, és az elmúlt időszakban csak az lebegett a szeme előtt, hogy valahogy a pályán tudjon maradni az All-Star szünetig, de talán eljött annak az ideje, hogy hallgasson az orvosaira, akik annak idején azt mondták, hogy legalább két hetet ki kellene ülnie. Meglátja, hogy miként alakul a következő néhány nap, de az orvosok azt mondogatják neki, hogy pihentetnie kellene a lábfejét, és egy ideig nem kellene azt terhelnie. Egyedül arra koncentrál, hogy bajnoki címet nyerjen, és ha most egy kis kihagyás hozzájárulhat ahhoz, hogy egészségesebb legyen a szezon második felére, akkor azt fogja tenni.

Kyrie Irving hátproblémák miatt kihagyta a Mavericks ma hajnali, Nuggets elleni összecsapását, vagyis még egy All-Star játékos küzd sérüléssel, viszont az esetében egyelőre nem merült fel az, hogy lemaradhat a gáláról. Ugyancsak Irvinghez kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski értesülései szerint egyelőre azt tűnik a valószínűbbnek, hogy a nyáron hosszabbítani fog Dallasban, és nem az, hogy pár hónap után lelépne a csapattól.

Közvetve az Irving-cseréhez kapcsolódik, hogy Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint a Dallasból Brooklynba kerülő Dorian Finney-Smith játékjogáért több csapat is két első körös draftjogot ajánlott a Netsnek a deadline előtt, ezt ugyanakkor elutasította a csapat.

Egy rendőrségi jelentésből kiderült, hogy Bryn Forbest tegnap hajnalban családi erőszak vádjával letartóztatták San Antonioban. A rendőrségi nyilvántartás alapján Forbes egy nővel előbb verbális vitát folytatott, ami aztán fizikálissá vált, és emiatt testi sértés vádja miatt vették őrizetbe. Forbes tavaly nyár óta a Timberwolves játékosa volt, de a deadline előtt szabadlistára tették, hogy a csapat meg tudjon lépni egy cserét a Jazz és a Lakers közreműködésével.

140 millió dolláros kifizetés előtt állt a Diamond Sports, ennek viszont nem tesznek eleget, ehelyett a 30 napos türelmi idő felé fordulnak, aminek a végén elképzelhető, hogy csődöt kell jelenteniük. Ez az NBA pénzügyeire nagyon komoly hatással lehet, mivel ez a cég az anyavállalata annak a Bally Sportsnak, amelyik 16 csapat regionális meccsközvetítéseiért felel, így a Hawks, a Hornets, a Cavaliers, a Mavericks, a Pistons, a Pacers, a Clippers, a Grizzlies, a Heat, a Bucks, a Timberwolves, a Pelicans, a Thunder, a Magic, a Suns és a Spurs azon meccseit is ők közvetítik, amelyek nem kerülnek bele valamelyik országos csatorna műsorába. A Diamond Sports közleményt adott ki, amiben hangsúlyozták, hogy igyekeznek megoldást találni ebben a 30 napban, egyeztetnek a hitelezőikkel és más érdekelt felekkel is, a tevékenységüket viszont ezalatt is folytatják, ugyanúgy közvetítik majd a meccseket.

Michael Jordan holnap ünnepli a 60. születésnapját, és ebből az apropóból 10 millió dollárt adományoz a Make-A-Wish alapítványnak. Jordan 1989 óta dolgozik együtt a beteg gyerekek kívánságait teljesítő szervezettel, és az alapítvány 43 éves történétében sosem kaptak ekkora felajánlást egyetlen személytől. Jordan elmondta, hogy megtiszteltetés a számára, hogy már 34 éve együtt dolgozhat a Make-A-Wish alapítvánnyal, mivel rengeteg gyereknek okozhattak örömöt és boldogságot, és mindig is inspiráló hatással volt rá, amikor azt láthatta, hogy az életükben lévő hatalmas nehézségek ellenére is milyen bátrak ezek a gyerekek. Annál szebb születésnapi ajándékot nem is kérhetne magának, minthogy más is támogassa a szervezetet, mert így minden gyerek megtapasztalhatja annak a varázsát, hogy valóra válik egy kívánságuk. Jordan az évek során több száz kívánságot teljesített, és a mai napig ő az egyik leggyakrabban kívánt személy, akivel találkozni szeretnének a gyerekek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus