Hírmorzsák 2023-03-19 (10:30)

Joel Embiid franchiserekordot döntött. Nikola Jokics szerint aggodalomra ad okot a Nuggets formája. Russell Westbrook magára vette a Clippers vereségét. Anthony Edwards határozatlan ideig nem játszik. Jarrett Allen a héten visszatérhet. Deandre Ayton meccset hagy ki, Landry Shamet visszatérhet. A Rockets elcserélheti az első körösét, ha kiszorulnak az első háromból a drafton.

Joel Embiid újabb nagyszerű meccsen van túl, ezúttal 31 ponttal, 7 lepattanóval és 7 gólpasszal járult hozzá a Pacers legyőzéséhez, ráadásul egy komoly franchiserekordot is átadott a múltnak: Embiid lett a 76ers történetében az első játékos, aki sorozatban 9 meccsen eljutott legalább 30 pontig. A korábbi rekordot ketten tartották, nem meglepő módon Wilt Chamberlain és Allen Iverson, mindkettejük leghosszabb sorozata 8 meccsből állt a csapat színeiben. A meccs után az ellenfél edzője, Rick Carlisle is dicsérte a centert, minden bizonnyal ő lesz a szezon MVP-je, elképesztő dolgokat csinál a pályán, szintet emelt a játékán, ahogyan a csapata is. Nagyon nehéz ellene tervezni, most is úgy jutott 31 pontig, hogy látszólag meg sem erőltette magát, Embiid egy két lábon járó „cheat code”.

Nikola Jokicsnak és a Nuggetsnek ezzel párhuzamosan nincs jó időszaka, az elmúlt hat meccsükön az ötödik vereségüket könyvelhették el, és a kétszeres MVP szerint van is mi miatt aggódniuk, ugyanakkor meg kell próbálniuk behúzni a következő meccsüket. A lepattanózás nagy gondot jelentett számukra a Knicks ellen, elsődlegesen tőle lett volna többre szükség, de csapatként is jobb munkát kell végezniük a folytatásban, mert amikor meg is tudják állítani az ellenfél támadásait, akkor is könnyű második esélyeket engednek. A Knicks 15 támadólepattanót szedett, és ez rengeteg. Michael Malone szerint is nagy gondot okoz nekik a lepattanózás, de ugyanilyen probléma, hogy nem képesek faultok nélkül védekezni – az engedett büntetők miatt többet kell felállt védekezés ellen is támadniuk, és ilyenkor az eladott labdákkal nehezítik meg a saját dolgukat.

A Clippers négy megnyert meccs után kapott ki ismét, és a vereségért Russell Westbrook vállalta a felelősséget. Az irányító szerint azon múlt a győzelmük, hogy nem játszott jobban, mert hiába kezdte jól a meccset, a második félidőben borzasztó volt. Nem azon múlt ez a meccs, hogy a csapattársai mit csináltak, ez kizárólag rajta ment el, a jövőben jobb munkát kell végeznie abban, hogy miként segíti a társait. Paul George másban látja a vereség okát, szerinte nem csinálták meg rendesen a váltásokat, emellett nem vették komolyan Wendell Carter Jr. kinti dobásait, aki ezt meg is büntette.

A Clippers egyébként pihentette Kawhi Leonard-öt, így sorozatban a hetedik olyan meccsüket bukták el, amin ő nem játszott, és november közepe óta is csak 3-14-re állnak azokon a találkozókon, amiken ő nem lépett pályára.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, Anthony Edwards bokasérülést szenvedett, és emiatt ma hajnalban a szezon során először meccset kellett kihagynia. A Timberwolves először a „kérdéses” megjelölést használta a sérültlistán a Raptors elleni meccs előtt, majd később bejelentették, hogy nem fog játszani és határozatlan ideig nem számolhatnak vele. Chris Finch elmondta, hogy Edwardsnak továbbra is merevítőt kell viselnie a sérült testrészen, és nincs kijelölt időpont arra, hogy mikor térhet vissza.

Chris Fedor (Cleveland.com) információi szerint a Cavaliersnél abban bíznak, hogy Jarrett Allen valamikor a héten visszatérhet. Allen eddig négy meccset hagyott ki egy szemsérülés miatt, de ha minden jól megy, akkor a Nets elleni két meccsük valamelyikén ismét játékra jelentkezhet.

A Suns nem számíthat Deandre Ayton szolgálataira a ma esti, Thunder elleni összecsapáson, mivel egy csípősérüst szedett össze a csapat előző találkozóján. Jó hírt is kapott a Suns, Landry Shamet valószínűleg ismét játékra jelentkezhet, miután január 16-a óta nem számolhattak vele lábfejproblémák miatt.

Kelly Iko (The Athletic) értesülései szerint a Rockets agresszívan elkezdheti árulni az idei első körös draftjogát, amennyiben az kicsúszik az első háromból. A Rockets jelenleg a Spursszel holtversenyben a liga 2-3. legrosszabb mérlegével áll, vagyis jó eséllyel indulnak a lottery előtt, és az nem is valószínű, hogy az alapszakaszban más csapat mögéjük kerülne a Pistons-Spurs tandemen kívül, de így is csak 40,17 százalék esélyük lehet arra, hogy az első háromban húzzanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus