Hírmorzsák 2023-06-22 (21:00)

A Hornets még mindig nem döntött a második pickről, javultak Scoot Henderson esélyei. A Pistons meghallgat ajánlatokat az 1/5-ért, de nem valószínű a csere. Második körös draftjogot cserélt a Lakers és a Pacers. A Grizzlies korábban Mikal Bridges mellett Franz Wagnert is kinézte. A Wizards több megkeresést is kapott Monte Morris kapcsán. A Wizards összevonhatja a két nagy cseréjét, hogy Chris Paul máshol kössön ki. A Clippers nem gondolkodik a Leonard-George duó megbontásában. A Pacers tárgyalt De’Andre Hunter és Jonathan Kuminga megszerzéséről is. A Hawks becserélne az első tízbe a drafton, a Lakers is szeretne a lottery-ben húzni. A 20. és a 23. pick is eladó lehet. Teljes a zöld szobába meghívottak névsora.

Néhány óra múlva kezdetét veszi az NBA 2023-as játékosbörzéje, az esemény idején élő eseménykövetéssel jelentkezünk majd, de addig is lássuk az elmúlt néhány óra legfontosabb híreit.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint még közel sem lefutott a verseny Victor Wembanyama mögött a draft második helyén, a Hornets ma újabb megbeszélést hív össze annak érdekében, hogy dönteni tudjanak Scoot Henderson és Brandon Miller között. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Henderson felé kezd billenni a mérleg nyelve, ráadásul a csapat leendő tulajdonosai is inkább az ő kiválasztását preferálnák, és az is előfordulhat, hogy csak az utolsó pillanatban döntenek. Amennyiben így történik, akkor a Trail Blazers sem biztos, hogy Millert húzza ki, rájuk ugyanis remek benyomást tett Amen Thompson a felmérőjével, bár Kevin O’Connor (The Ringer) legfrissebb mockja alapján nem fog a harmadik helynél lejjebb csúszni Miller.

Jelen állás szerint a Pistons húz az 5. helyen, ugyanakkor Jonathan Givony (ESPN) kitért arra a legutóbbi mockjában, hogy meghallgatnak ajánlatokat a választási jogért. Ettől függetlenül sem valószínű, hogy cserélnék az 1/5-öt, rendkívül magas árat kérnek ezért – amennyiben csökkentenek a pick árán, a Jazz lehet a legfőbb kérő.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy történt egy kisebb csere, a Lakers megszerezte a 40. választási jogot a Pacerstől, amiért a 2/47-et, valamint kézpénzt küldtek ellenértékként. Kyle Neubeck (PhillyVoice) értesülései szerint a 76ers megpróbálhatja elcsaklizni a 47. választás jogát, készpénzt adhatnak érte, amennyiben a Pacers nem használja el ezt a draftjogot más módon – a 76ersnek jelenleg nincs draftjoga a játékosbörzén.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) részletes cikket közölt arról, hogy milyen cserepletykákról értesült, az alábbiakban ezek közül szemezgettünk.

Ahogyan azt a deadline előtt is lehetett hallani, a Grizzlies kiszemelte Mikal Bridgest, de az elmúlt hónapokban Franz Wagnerre is szemet vetettek, ugyanakkor Marcus Smart megszerzése után csökkent annak az esélye, hogy bármelyikük megszerzésével próbálkoznának még. Ugyancsak a Smart-csere következménye lehet, hogy a Celtics megtarthatja Payton Pritchardot, akit korábban a 2/35-tel összecsomagolva arra akartak felhasználni, hogy becseréljenek az első körbe. A Celtics emellett továbbra is megpróbálkozhat Malcolm Brogdon mozdításával, de a jelenlegi egészségi állapota könnyen lehet, hogy meggátol bármiféle cserét, ezért az tűnik a valószínűbbnek, hogy ő maradni fog Bostonban.

A Wizards valószínűleg nem fog leállni, már több megkeresést is kaptak Monte Morris kapcsán, nem lenne meglepő, ha őt is elcserélnék. Ennél is érdekesebb lehet az a forgatókönyv, hogy összevonhatják Bradley Beal és Kristaps Porzingis cseréit egy nagy üzletté, aminek az lenne a célja, hogy Chris Paul egy másik csapathoz kerüljön. Fischer be is dobta a Clipperst, mint potenciális érdeklődők, ők már akkor is megmutatták, hogy irányítóra vadásznak, amikor Brogdon megszerzéséről egyeztettek, és Paul szerződésének az átvétele is működhet a részükről technikailag, amennyiben lemondanának Marcus Morris és Robert Covington szerződéseiről.

A Clippers kapcsán a minap felmerült, hogy esetleg megbontanák Kawhi Leonard és Paul George duóját, méghozzá utóbbi elcserélésével, és a winget össze is boronálták a Trail Blazersszel és a Knicksszel is, ugyanakkor egyik szálon sincs komolyabb fejlemény, és Los Angelesben is az az elsődleges cél, hogy a két sztár körül megerősítsék a csapatot.

A Pacers aktív lehet a következő órákban, tárgyaltak a Hawks vezetőivel De’Andre Hunter megszerzéséről, ugyanakkor a felek nem jutottak közelebb a megegyezéshez – a hírek szerint a Hawks szeretne becserélni az első tíz közé a drafton a jelenlegi 15. pozíciójából, de a Pacers nem akarta adni az 1/7-et. A Pacers általánosságban is wingre vadászik, tárgyaltak Jonathan Kumingáról is a Warriorsszal, de az FA-piacon is rámehetnek Harrison Barnes, Kyle Kuzma vagy Grant Williams megszerzésére.

A Hawks is aktív, náluk szinte minden ajánlatba bekerül Hunter, ugyanakkor a különböző tárgyalásaik során egyeztettek már John Collins, Dejounte Murray és Clint Capela mozdításáról is. Próbálkoztak a Raptorsnál, hogy megszerezzék Pascal Siakam-ot, több ajánlatot is tettek érte, közte egy olyat, amibe egy harmadik csapatot is bevontak volna, ugyanakkor Torontóban továbbra is nagyon nagy árat kérnek a játékosért, és ugyanez a helyzet OG Anunoby esetében is.

A Hawks tárgyalt a Mavericksszel is, tőlük az 1/10-et szereznék meg, ugyanakkor Dallasban nem fogják mindenképpen feladni a választási jogot. Amennyiben Cam Whitmore vagy Taylor Hendricks még elérhető lesz, akkor húzni fognak.

A Lakers is szeretne előrébb lépni a 17. helyről, feltételezhetően Kobe Bufkin a kiszemeltjük. Az sem kizárt, hogy végül egy cserében használják fel az 1/17-et, ahogyan már korábban is lehetett hallani, Malik Beasley és/vagy Mo Bamba szerződésével csomagolnák össze, hogy szerezzenek egy veteránt, ebben az esetben a kiszemeltjük Gary Trent Jr., Buddy Hield vagy Dorian Finney-Smith lehet.

Fischer szerint a legtöbb csapat úgy készül az első kör közepén, hogy a draft alakulásától függően felfelé vagy lefelé is cserélhetnek a jelenlegi pozíciójukból, a Raptors például mindkét irányba elindulhat. A jelek szerint a Rockets árulja a 20. választás jogát, az azonban nem ismert, hogy milyen ellenértéket várnak. A Trail Blazers is eladhatja a 23. picket, náluk a cél továbbra is a keret azonnali megerősítése Damian Lillard körül.

Teljes a névsor, hogy kik foglalhatnak helyet a draft „green room”-jában, a korábban nyilvánosságra hozott játékosok mellett Jaime Jaquez, Brandin Podziemski és Rayan Rupert is meghívást kapott a kiemelt szekcióba. A teljes névsor:


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus