Hírmorzsák 2023-07-15 (9:30)

Darius Bazley a Netshez igazolt, Edmond Sumner szabadlistára kerül. Később folytatódik Jaylen Brown és a Celtics tárgyalása. Damian Lillard tavalyi hosszabbítása csökkentette a csereértékét. A 76ers nagyon magas ellenértéket kér James Hardenért. Térdműtéten esett át Goran Dragic az előző szezon közben. Dwyane Wade részesedést vásárolt a WNBA-s Chicago Sky csapatában. A Suns és a Mercury továbbra is ingyenesnek tervezi a lokális közvetítéseit. Új többségi tulajdonosa lehet a CAA-nek. Monty Williams nagyon rajong a Pistons újoncaiért.

Újabb szabadügynök talált magának csapatot, Darius Bazley a következő szezonban a Nets játékosa lesz. Bazley korlátozások nélkül távozhatott a Sunstól, mivel nem kapott tőlük minősítő ajánlatot. Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint nem ez lesz az egyetlen játékosmozgás Brooklynban, Edmond Sumner várhatóan szabadlistára kerül a mai nap folyamán, mert eljött a határideje annak, hogy garantálttá kellene tenni a szerződését.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) jelentette, hogy Jaylen Brown és a Celtics átmenetileg felfüggesztik szerződéshosszabbítási tárgyalásokat, mivel a játékos egy Egyesült Államokon kívüli rendezvényre hivatalos. Az egyezkedések folytatódni fognak, amint Brown visszatér az országba, akkor rögtön találkozni fog ismét a Celtics képviselőivel. Brad Stevens még szerdán nyilatkozott úgy, hogy jókat beszélgettek eddig, és azt már régen egyértelművé tették, hogy Brown maradását akarják. Nagyon várják már, hogy ismét leülhessenek vele, és talán nem kellene ennél többet mondania, de nagyon optimista.

Adrian Wojnarowski (ESPN) beszélt arról, hogy Damian Lillard tavaly aláírt 2 éves, 112 millió dolláros hosszabbítása negatív hatást gyakorolt a játékos piaci értékére. Egy csere tető alá hozása heteket, hónapokat is igénybe vehet, mert nincs egy draft, nincs egy trade deadline vagy egy piacnyitás, ami közeledne, mert általában ezek azok az időpontok az NBA naptárában, amikor a csapatok motiváltak egy üzlet megkötésében. A következő komolyabb határidő a csapatok számára az edzőtábor kezdete szeptemberben. A Trail Blazers nem akarja elsietni a cserét, míg a Heat a legmotiváltabb abban, hogy megszerezze az irányítót, de nem akarnak olyan helyzetbe kerülni, hogy maguk ellen licitálnak. Miamiban figyelik a piacot, amiről tudják, hogy nem szereti azt az elképzelést, hogy 60 millió dollárt fizessen a 35-36 éves Lillardnak. Ha csak két év lenne a szerződéséből, akkor talán más lenne a helyzet, így viszont egyik fél sem érzi a szükségét, hogy agresszívan lépjen fel. Portlandben ki fogják várni, hogy melyik csapat mit kínál, és ezen csak akkor változtatnak talán, ha a Heat minden értékét felajánlja, a Heat viszont nem akarja addig mindenét feladni, amíg csak ők érdeklődnek.

Barry Jackson (Miami Herald) is arról értekezett, hogy a Trail Blazers jelenleg nem motivált abban, hogy tárgyalásokat folytasson a Heattel. Más érdeklődő eddig nem nyert megerősítést: a Clippers és a 76ers is érdeklődhet Lillard iránt, ugyanakkor egyik csapat sem tud megfelelő ellenértéket kínálni érte draftjogokban.

Wojnarowski számolt be James Harden helyzetének az alakulásáról is, és a szakíró azt hangsúlyozta, hogy Daryl Morey jelenleg túlzottan magas árat kér a hátvédért. A csapatvezetőnek olyan igényei vannak, amikről más csapatok nem is hajlandóak egyeztetni, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ő mindig így áll hozzá a cserékhez, és általában idővel csökkent abból, hogy mit kér egy játékosért. Egyelőre bíznak abban, hogy meg tudják győzni Hardent arról, hogy maradni akarjon, ugyanakkor az edzőtábor kezdete vízválasztó lehet, mert ha oda nem túl nagy lelkesedéssel fog megérkezni a játékos, akkor utána komolyabban elkezdhetnek foglalkozni az elcserélésével. Wojnarowski azzal zárta a beszámolóját, hogy ő arra számít, hogy Harden és Lillard esetleges cseréje is elhúzódhat a nyáron.

Goran Dragic elmondta, hogy az előző szezon közben azért engedte őt el a Bulls, illetve játszott keveset a Bucks színeiben, mert átesett egy térdműtéten. A szezon közepéig jól játszott, viszont onnantól problémái voltak a térdével, és gyakorlatilag közösen egyeztek meg arról, hogy elhagyja Chicagót, és leigazolják a helyére Patrick Beverley-t. Elment Milwaukee-ba, ezt követően pedig meg kellett műteni a térdét, amiről eddig senki sem tudott. Legszívesebben a Heatnél folytatná a pályafutását, de jelenleg mindenki arra vár, hogy mi lesz Damian Lillard sorsa, és azt követően lehetnek további játékosmozgások a ligában, hogy eldől Lillard sorsa. Több csapattal is kapcsolatban áll jelenleg, és néhány nap múlva sokka többet is lehet majd tudni.

Dwyane Wade részesedést vásárol a WNBA-ben szereplő Chicago Sky csapatában, az azonban egyelőre nem publikus, hogy a csapat mekkora hányada lesz az övé. A Chicagóból származó Wade elmondta, hogy az édesanyja előbb volt a csapat szurkolója, mint ő maga, az édesanyja vitte ki először a meccsükre, így lett a szurkolójuk. Nem ez az első csapat, amiben részesedést szerez az egykori klasszis, a Utah Jazzben és az MLS-ben szereplő Real Salt Lake-ben is van tulajdonhányada.

Sokáig nem volt biztos, hogy miként fogják sugározni a Suns, illetve a WNBA-s Mercury meccseinek a lokális közvetítéseit, ugyanakkor a csapatok továbbra is azzal terveznek, hogy mindenki számára szabadon elérhető csatornán lesznek a közvetítések. Mint ismert, azt követően merült fel ennek a lehetősége, hogy az addigi közvetítőpartner, a Bally Sports csődöt jelentett, viszont akkor a vállalat bírósági ügyet csinált ebből, miszerint joguk van meccselni minden ajánlatot, ami a közvetítési jogokért beérkezik. Ezt tegnapig tehették volna meg, de nem éltek ezzel a jogukkal, úgyhogy jelen állás szerint a Gray Television csatornái fogják közvetíteni lokálisan a csapatok meccseit, amitől Mat Ishbia tulajdonos azt várja, hogy több mint 2,8 millió háztartásba juthatnak el ingyenesen a csapatai meccsei, így megtriplázódhat az elérésük.

A Bloomberg írta meg, hogy Francois-Henri Pinault előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy többségi tulajdont vásároljon a Creative Artists Agency-ben. A CAA-t 1975-ben alapították, és az egyik legmeghatározóbb ügynökség, az NBA-játéksok közül többek között Devin Booker, Karl-Anthony Towns, Zion Williamson, Paul George és Tyrese Haliburton érdekképviseletével is ők foglalkoznak, de a szakíró Adrian Wojnarowski is az ügyfeleik között van. Az ügynökség értékét 7 milliárd dollárnál is magasabbra becsülhetik, amennyiben összejön a tulajdonosváltás.

A végére Monty Williams maradt, aki a ma hajnali, Spurs elleni nyári ligás meccs után elmondta, hogy mekkora rajongója lett a Pistons két újoncának. Ausar Thompson és Marcus Sasser kemény hozzáállása is kiváló benyomást tett rá, sorra csinálták meg a játékokat, győztes kosárlabdát játszottak, és ezért valahol hazavinné őket, hogy megszervezze a lányai esküvőjét velük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus