Hírmorzsák 2023-07-21 (9:15)

Holmgren, Cunningham, Murray J. Green és J. Williams biztosan segíti majd a Team USA munkáját. Giannis bekerült a görög bő keretbe, Maxi Kleber visszamondta a német válogatottságot. Néhány kisebb igazolás történt. Harden szerint ideje egy kis kényelmetlenségnek. A Knicks érdeklődött LaVine iránt, de túl sokat kért a Bulls. Evan Fournier a Spurshöz kerülhet? Ayton szerint mindenki őt utálja, nincsenek szurkolói, azon dolgozik, hogy ez változzon. Bjelica és Chiozza váratlan helyen kapta meg 2022-es aranygyűrűit. Az OKC újonca szerint rengeteget segített neki az amerikaifoci. A Suns jövő nyáron G-Ligás csapatot fog indítani. Grant Williams megosztotta, mivel sikerült feltüzelnie Jimmy Butlert. Ma debütál Steph Curry dokumentumfilmje, ami az egyetemi éveire fókuszál. 

Kiszivárgott néhány név a világbajnokságra készülő keret munkáját segítő, úgynevezett Select Teamből: Chet Holmgren, Jalen Williams, Jalen Green, Cade Cunningham és Keegan Murray már biztosan együtt dolgozik majd a válogatottakal, és várhatóan a Select Team is 12 főből áll majd, amit az Orlando Magic vezetőedzője, Jamahl Mosley irányít, írta meg Shams Charania (The Athletic). Ha a válogatott keretéből valaki sérülés miatt kiesne, akkor poszttól függően a B-keret tagjai kerülhet majd ki a helyettes. Hivatalos kerethirdetés még nem történt. 

A világbajnoksághoz kapcsolódik, hogy Giannis Antetokounmpo bekerült a görög válogatott bő, 22-es keretébe, így nyitva maradt a lehetőség a vébés részvételére. A Bucks sztárjának térdén még júniusban hajtottak végre egy kisebb beavatkozást, amely során kitakarították az oda nem illő részeket. Maxi Kleber viszont lemondta a részvételt a német válogatottban - úgy fogalmazott, hogy láthatóan nem mindenki fogadná kitörő örömmel, ha csatlakozna a kerethez. Kleber ezzel Dennis Schröder nyilatkozatára utalt, aki nemrég kijelentette, hogy Kleber nem vett részt a 2022-es Európa-bajnokságon, és ez nem úgy működik, hogy egyik évben jövök a válogatottba, a másik évben nem - valaki vagy elkötelezett, vagy nem. 

Néhány kisebb (újra)igazolás történt. Admiral Schofield ismét two-way szerződést kötött az Orlando Magic-kel, ahol a 2022-23-as évadban 37 meccsen már játszott. A Bulls korábbi klasszisának fia, Ron Harper Jr. hasonló kontraktust kapott a Toronto Raptorstól - az előző évadban elsősorban a Raptors fiókcsapatát, a 905-ot erősítette. Bryan Gates a 76ers edzői stábját fogja erősíteni - az előző két évben Monty Williams mellett dolgozott, és július elején még arról szóltak a hírek, hogy a Mavs-nél folytatja. 

Tegnap írtunk róla, hogy Jake Fischernek (Yahoo! Sports) több név nélkül nyilatkozó csapatvezető is azt mondta, hogy James Harden elkötelezte magát és a Clippershez akar kerülni. Más források szerint ha ez nem történik meg az edzőtábor kezdetéig, akkor felveszi a munkát a 76ers-nél, de továbbra is azon fog dolgozni a stábja, hogy a csere összejöjjön. A saga újabb fejezete, hogy Harden most annyit írt ki az Instagramjára, hogy hosszú ideig komfortosan élt, most itt az ideje egy kis kényelmetlenségnek. 

Fred Katz (The Athletic) információi szerint a New York Knicks még júniusban megkereste a Chicago Bullst Zach LaVine átigazolása miatt, azonban a tárgyalások rövid úton véget értek, miután a Bulls “gigantikus” ellenértéket kért a hátvédért. Szintén Katz írta meg, hogy hiába edzette korábban Tom Thibodeau és képviseli a szakmai elnök, Leon Rose korábbi játékosügynöksége, a New York Knicks egyáltalán nem tervezi, hogy harcba szállna Karl Anthony Townsért - ezt a döntést az is segítheti, hogy a Timberwolves is hatalmas árat kérne a magasemberért.

Ian Begley (SNY) szerint a San Antonio Spurs érdeklődik Evan Fournier iránt. A Knicks még draftjogot is adhat, hogy valaki vegye át Fournier szerződését, a Spursnek így csak annyi fizetést kell beletennie a dealba, hogy megfeleljen a csereszabályoknak. A tranzakció logikus lehet, hiszen Fournier segíthet könnyebben beilleszkedni honfitársának, Victor Wembanyamának. A fizetéskiegyenlítő szerződések terén egyébként nem áll rosszul a Spurs: Cameron Payne, Reggie Bullock és Cedi Osman kontraktusát is felhasználhatják. 

Duane Rankin (Arizona Republic) vette észre, hogy Deandre Ayton egy bahamai hírcsatornának nyilatkozik. A Suns centere elmondta, hogy néha az az érzése, hogy az egész világ utálja - érzi és látja, hogy a tavalyi szezon miatt folyamatosan rá mutogatnak. Most heti 5-6 napot edz, és az a célja, hogy megváltoztassa a körülötte lévő narratívát. Most nincsenek olyanok, akik neki szurkolnának, de ezen változtatni akar: igyekszik teljesen arra koncentrálni, hogy ez sikerüljön. 

Nemanja Bjelica és Chris Chiozza a Golden State Warriors nyári gyerektáborában kapta meg a 2022-es bajnoki címért járó aranygyűrűket. Bjelica Törökországban játszott az előző szezonban, Chiozza pedig előbb a Nets G-Ligás csapatában, majd Spanyolországban, így évad közben nem volt lehetőség átadni nekik a gyűrűket - egyébként nem tudták, hogy most kapják meg, sikerült a meglepetés. A láthatóan meghatódott Bjelica annyit mondott, hogy nem sejtette, milyen nagy egy bajnoki gyűrű. 

Sam Yipnek (Hoopshype) a Thunder újonc hátvédje, Cason Wallace arról beszélt, hogy korábban amerikaifocizott, amiből rengeteg dolgot tudott hasznosítani a kosárlabdában. Jellemzően a védelemben, linebackerként (falemberek mögött) vagy safety-ként (hátrébb vont “söprögetőként”) játszott, így meg kellett tanulnia olvasni az ellenfél irányítójának játékát, ki kellett találnia, hogyan fognak támadni. A 195 centis hátvéd elmondta, hogy neki mindegy, hogy hátvédként vagy wingként kell játszania, a lényeg, hogy járjon a labda és szép kosárlabdát játsszon a csapat. 

Sajtótájékoztatót tartott LaMelo Ball és a Hornets abból az alkalomból, hogy a hátvéd 5 éves, 260 millió dolláros hosszabbítást írt alá korábban. Ball szerint a döntés egyáltalán nem volt nehéz, mert az elmúlt három évben, mióta itt él, jól érezte magát. Azt tudja, hogy a kosárlabda nem ment valami jól a csapatnak ebben az időszakban, ugyanakkor a személyes élete remekül alakult. Mitch Kupchak GM szerint remek, hogy ilyen kaliberű fiatal játékos erősíti a csapatot. Az előző évben volt egy visszaesés, de 100 százalékosan felépült a sérüléseiből és azóta minden egyes nap a pályán dolgozik, hogy visszatérjen a korábbi szintjére. 

Shams Charania (The Athletic) írta meg, hogy a Phoenix Suns is szeretne indítani saját G-Ligás csapatot, erre leghamarabb a 2024-25-ös idényben kerülhet sor. Mat Ishbia tulajdonos közleményében azt írta, hogy nagyon izgatottak, amiért új csapatot hozhatnak a városba és még több szurkolót tudnak elérni, szakmai oldalról pedig fontos, hogy fiatal játékosokat tudnak fejleszteni és beilleszteni a Sunsba. 

Kiderült, hogy az idei Celtics-Heat párharc második meccsén Grant Williams mivel tüzelte fel annyira Jimmy Butlert, hogy a negyedik negyedben kivégezze a Bostont és 2-0-s előnyhöz juttassa csapatát. Theo Pinson podcastjében Grant Williams megosztotta a titkot: egészen jól ment neki a játék, vezetett a Celtics nyolc ponttal, amikor Butler azt mondta neki, hogy “Hell no, he ain’t there”, mire Williams beszórt egy hármast és annyit válaszolt neki, hogy “Hell no, mother....r, I’m here”. Butler ezután megcsinált egy nehéz játékot és azt válaszolta neki: ‘I’m here too, mother....r” - erre jött a válasz, hogy “I don’t give a f..k”, a többi pedig már történelem. 

Végül pedig egy dokumentumfilmet ajánlunk. Ma debütál az Apple TV-n a "Steph Curry: Underrated", ami a Warriors sztárjának NBA előtti éveit eleveníti fel. Curry elmondta, hogy sok szó esik a profikarrierje során elért sikerekről, de ezek a sikerek azon az “underrated” mentalitáson alapulnak, amit a Davidson Egyetemen fejlesztett ki magában. A doku arra fókuszál majd, hogy honnan ered ez a mentalitás, milyen tényezők segítették a kialakulását, és miért kell még mindig erről beszélnie: a mai napig ez határozza meg az életét. Curry reményei szerint az Underrated motivál majd olyanokat, akik a szenvedélyüknek akarnak élni, de a hozzáértők eddig átnéztek rajtuk. Ide kapcsolódik, hogy az All The Smoke podcast vendégeként Austin Reaves, a Lakers hátvédje azt mondta, hogy Steph Curry ellen védekezni őszintén szólva pokoli feladat. Annyira jól mozog labda nélkül is, annyira jó Steve Kerr taktikája, hogy az idei playoff-párharcuk első és második meccsén azért nem tudott kosarat dobni, mert a Curry-Thompson páros elleni védekezésben konkrétan elfogytak a lábai. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus