Hírmorzsák 2023-07-24 (9:00)

Az NBA igazgatótanácsa rábólintott a Hornets eladására. Christian Braun várja a következő szezon kihívásait. Nikola Jokics és Vaszilje Micics is kihagyhatja a világbajnokságot. Kyle Anderson megkapta a kínai állampolgárságot. Luka Garza könnyű döntést hozott, amikor a bosnyák válogatottat választotta. Dennis Schröder bocsánatot kért Maxi Klebertől. McKinley Wright IV Montenegróba igazolt.

Az NBA igazgatótanácsa megszavazta, hogy Michael Jordan eladhatja a Hornets többségi tulajdonjogát Rick Schnall és Gabe Plotkin párosának, így innentől kezdve egy-két héten belül hivatalosan is megtörténhet a tulajdonosváltás. A 30 csapattulajdonos közül 29 szavazott az adásvétel mellett, és egyedül a Knicks tulajdonosa, James Dolan szavazott ellene. A Hornets értékét 3 milliárd dollárra becsülik, ennek megfelelően fog részarányosan keresni ezen az üzleten Jordan, aki 2010-ben 275 millió dollárért szerezte meg a többségi tulajdonjogot.

Bruce Brown távozásával Christian Braun nagyobb szerephez juthat a Nuggetsnél, és erről elmondta a fiatal játékos, hogy akarja ezt a kihívást. Nagyobb szerepet akar, bár szerinte ezzel mindenki így van, ugyanakkor az neki rengetget jelent, hogy a Nuggetsnél bíznak benne és a többi fiatal játékosban, bíznak Denverben abban, hogy meg tudják tenni a következő lépést – meg fogja mutatni, hogy ezt jól teszik a csapatnál.

Helyi lapértesülések szerint tartalékos lehet a szerb válogatott az augusztus végén kezdődő világbajnokságon, Nikola Jokics a pihenést választja a hosszú szezonja után, és állítólag erről már tájékoztatta is az illetékeseket. Szerbiának rajta kívül Vaszilje Micicset is nélkülöznie kell majd, aki inkább az NBA-re átállásra szeretne koncentrálni, és minden bizonnyal a Barcelona játékosa, Nikola Kalinics is kihagyja majd a tornát.

Kyle Anderson hivatalosan is megkapta a kínai állampolgárságot, majd találkozott Yao Minggel, aki jelenleg a Kínai Kosárlabda Szövetség elnöke, így lehetősége lehet arra, hogy pályára lépjen a világbajnokságon, illetve a jövő évi olimpián is Kína színeiben. Anderson egynyolcad részt kínai felmenőkkel bír, az anyai nagyanyja Jamaicában született jamaicai anyától és kínai apától, míg a játékos már New Yorkban látta meg a napvilágot.

Luka Garza a Basket News oldalának nyilatkozott, és ebben kitért arra is, hogy válogatott szinten Bosznia-Hercegovina mellett csak az Egyesült Államok lehetett volna számára opció. Természetesen az utóbbinál is kaphatott volna lehetőséget az évközi meccseken, és nyáron is a selejtezők idején, de sosem volt kétsége afelől, hogy a bosnyákokat akarja képviselni nemzeti színekben. Gyerekkora óta így van ezzel, már csak azért is könnyű volt a döntés, hogy mennyi időt töltött az édesanyjával és a nagyszüleivel. Úgy gondolja, hogy nem csupán Jusuf Nurkic cseréje lehet majd, hanem játszhatnak majd egymás mellett is. Nurkic képzett játékos, a periméteren is képes játszani, ahogyan maga is tud alkalmazkodni különböző helyzetekhez. Nagyon várja már az edzőtábort, hogy kiderüljön, milyen is mellette játszani, de bizakodó.

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy Maxi Kleber világbajnoki távolmaradásában az is szerepet játszhat, hogy Dennis Schröder megszólta őt azért, hogy kihagyta az Európa-bajnokságot. Új fejlemény, hogy Schröder egy közleményt adott ki a Német Kosárlabda Szövetség oldalán, amiben elmondta, hogy a részéről semmi személyeskedő nem volt abban, amit mondott, nem Kleber ellen irányultak a szavai. Továbbra is nagyon tiszteli őt és a pályafutását is, és reméli, hogy elfogadja a bocsánatkérését. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a bocsánatkérést követően Kleber ott lesz-e Németország világbajnoki keretében.

Európában talált magának csapatot McKinley Wright IV, a montenegrói KK Buducnost igazolta le. A játékos két évet töltött az NBA-ben two-way szerződéssel, előbb a Timberwolves, majd a Mavericks alkalmazásában állt, az elmúlt idény során 27 meccsen lépett pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus