Hírmorzsák 2023-07-25 (9:45)

Elhunyt Adrian Griffin kisunokája. Kihirdették a Select Team keretét. Hivatalossá vált, hogy Nikola Jokics kihagyja a világbajnokságot. A Mavericks felvetette Luka Doncicnak, hogy adjon le a súlyából. Mikal Bridges nagyon izgatott a Nets kerete miatt. A Suns továbbra is érdeklődik T.J. McConnell iránt. Sosem volt napirenden Tyrese Haliburton és Ben Simmons cseréje. J.B. Bickerstaff jelentős nyomás alatt lehet. Egy csapatvezető szerint bénító hatással vannak a luxusadós szabályok. Az ESPN-nél felmerült, hogy sportligák fektethessenek beléjük.

Felfoghatatlan tragédia rázta meg Adrian Griffin családját, 2 éves korában elhunyt az edző unokája, Jayce D. Griffin. A helyi rendőrség hivatalból vizsgálatot indított az eset miatt, ugyanakkor a hétfői boncolás alapján úgy tűnik, hogy természetes halál áll a tragédia hátterében. A Bucks vezetőedzője szűkszavú közleményt adott ki az elmúlt nap során, amiben hangsúlyozta, hogy az unokája nagyon különleges volt számára és a családjának is, és ennek a gyötrelmes tragédiának a hatásait örökké érezni fogják.

Kihirdették, hogy melyik 14 játékos fogja segíteni az Egyesült Államok válogatottjának a világbajnoki felkészülését. A Select Team kerete: Cade Cunningham, Chet Holmgren, Jalen Williams, Keegan Murray, Jalen Duren, Trey Murphy, Herb Jones, Jalen Green, Quentin Grimes, Payton Pritchard, Naz Reid, Langston Galloway, John Jenkins, Eric Mika. Több olyan játékos is meghívót kapott, akik a selejtezők során segítették a Team USA-t, Galloway, Jenkins és Mika is lehetőséget kap arra, hogy játékosmegfigyelők előtt is megmutassa magát. A csapatot Jamahl Mosley irányítja majd, a munkáját Jim Boylen (Pacers, segédedző) és Matt Painter (Purdue) segíti majd.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Nikola Jokics kihagyhatja a világbajnokságot, és ezt követően Szerbia szövetségi kapitánya, Svetislav Pesics is megerősítette a Nuggets sztárjának a távolmaradását. A szakember elmondta, hogy többször is beszélgettek a játékossal, amik remekül alakultak, és világossá vált számára, hogy Jokics fizikálisan és mentálisan is kimerült, nem áll készen arra, hogy ekkora felelősséget vegyen a nyakába.

Tim Cato (The Athletic) értesülései szerint a Mavericks felvetette Luka Doncicnak, hogy a nyáron adjon le valamennyit a súlyából. Doncic minden bizonnyal részt fog venni a világbajnokságon Szlovénia színeiben, és a hírek szerint a 2021-es olimpia után 260 fonton (117,9 kg) mérlegelt a Mavericks edzőtáborában, miközben a versenysúlya 230 font (104,3 kg) lenne.

Mikal Bridges arról beszélt, hogy számításai szerint a Nets a jelenlegi keretével fogja megkezdeni a következő szezont, és nagyon izgatott emiatt. Szereti azokat a játékosokat, akik a keretet alkotják, és nagyon várja már, hogy velük és Jacque Vaughn vezetőedzővel csinálhassa végig az előszezont. Amikor idecserélték, egészen megfeledkezett arról, hogy nem vele, hanem Steve Nash irányításával kezdte a szezont a Nets, viszont most már az ő irányításával csinálhatják végig az alapozást, izgatottan várja, hogy a keret együtt átvegye Vaughn sémáit.

Marc Stein (Substack) a legutóbbi hírlevelében írt arról, hogy a Suns változatlanul érdeklődik T.J. McConnell iránt. A csapat helyzetét nehezíti, hogy nem igazán van olyan játékosuk, akit december 15-e előtt el tudnának cserélni érte, és a szakíró úgy tudja, hogy az irányító is szeretne a Pacersnél maradni.

Szintén Stein írt arról, hogy a Kings sosem ajánlotta fel Tyrese Haliburton játékjogát a 76ersnek Ben Simmonsért. A 2021/22-es idény során lehetett arról hallani, hogy a Kings megszerezné Simmonst, végül viszont Domantas Sabonisért cseréltek, akiért odaadták Haliburtont a Pacersnek.

Történt néhány kisebb játékosmozgás az elmúlt nap során. Jared Butler a Wizardsnál, Dylan Windler a Knicksnél írt alá two-way megállapodást – előbbi a Jazznél és a Thundernél, utóbbi a Cavaliersnél játszott korábban hasonló szerződésen. Duane Washington Jr. távozott a Knickstől, és Fred Katz (The Athletic) értesülései szerint Trevor Keels is szabadlistára kerülhet. Quenton Jacksont elengedte a Wizards.

Brian Windhorst (ESPN) beszélt arról, hogy J.B. Bickerstaff jelentős nyomás alatt lehet a Cavaliersnél amiatt, hogy a csapat miként teljesített az előző rájátszásban, és miként estek ki, mert Tom Thibodeau egyszerűen lemeccselte őt. Évek óta remek védekezéseket rak össze, elit védőcsapatot alkotott, ezért nyertek 50 meccset, amiatt viszont nyomás van rajta, hogy a támadójátékot is összerakja emellé, és Evan Mobley erényeit is jobban kiaknázza. Módot kell találnia arra, hogy a legjobb védőötösük támadásban is működőképes legyen.

Egy nem megnevezett, keleti konferenciában dolgozó csapatvezető mondta el Tim Bontempsnek (ESPN), hogy a luxusadós szabályok külön-külön kezelhetők és nem is túlzóak, együtt viszont bénító hatással vannak a csapatokra. A Warriors Jordan Poole cseréjénél figyelembe vette azt is, hogy az milyen hatással van a luxusadós helyzetükre, a Celtics spórolási szándékkal engedte távozni a korlátozott szabadügynök Grant Williamst, ahogyan a Clippers is mértékletességet gyakorolt azzal, hogy elengedte Eric Gordont.

Az ESPN előzetes egyeztetést folytatott az NBA, az MLB és az NFL illetékeseivel arról, hogy résztulajdonosként szálljanak be a médiabirodalomba. Az ESPN-t 80 százalékban birtokló Disney stratégiai partnerként tekint az NBA-re, több opció is felmerült közöttük, hogy miként újítsák meg a közvetítési jogokról szóló megállapodást. Fontos megjegyezni, hogy bármiféle megállapodás komoly érdekütközés lenne, mivel nem kizárólag az ESPN közvetíti a ligák meccseit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus