Hírmorzsák 2023-08-11 (8:30)

A Lakers ellen kezdi az alapszakaszt a címvédő Nuggets, Lakers-Celtics összecsapást is rendeznek karácsonykor, Victor Wembanyama a Mavericks ellen mutatkozhat be az NBA-ben. Malika Andrews lesz a nagydöntő műsorvezetője, Bob Myers elemzőként csatlakozhat az NBA Countdown műsorához. A Spursnek és a Magicnek is 50 millió dollárnal nagyobb sapka alatti helye lehet 2024 nyarán. A Lett Kosárlabda Szövetség tagadja, hogy Kristaps Porzingis sérült lenne. A Knicks bejelentette Josh Hart szerződéshosszabbítását. Bryce James középiskolát váltott.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint október 24-én két nyugati rangadóval indul a 2023/24-es szezon alapszakasza. A bajnoki címvédő Nuggets a nyugati döntő visszavágójaként a Lakers ellen lép pályára az első játéknapon, és ezt megelőzően kapják majd meg a játékosaik az aranygyűrűt, illetve ekkor vonják majd fel a bajnoki zászlót is. Emellett szokás szerint még egy meccset rendeznek az első napon, a Warriors a Sunst fogadja majd, ami azért is lehet jelentős, mert Kevin Durant a 2019-es távozása óta először léphet pályára úgy az egykori csapata otthonában, hogy a lelátón nézők is lehetnek.

Charania a karácsonyi programról is értesült, ami az elmúlt években megszokott módon öt összecsapásból fog állni: Knicks-Bucks, Heat-76ers, Lakers-Celtics, Suns-Mavericks és Nuggets-Warriors. Marc Stein (Substack) számolt be arról, hogy az 1/1-es Victor Wembanyama október 25-én léphet pályára először az NBA-ben, a Spurs a Mavericks ellen kezdheti az idényt.

Andrew Marchand (NY Post) információi alapján újabb változás lesz az ESPN közvetítéseiben a következő szezontól, Mike Greenberg helyett Malika Andrews lesz a csatorna közvetítéseinek a műsorvezetője a nagydöntő során. Greenberg közös megegyezéssel távozik az NBA Countdown műsorvezetői székéből, mivel enélkül is sűrű a munkabeosztása, két olyan műsort vezet ezen túl is, ami minden hétköznap jelentkezik. Andrews korábban is vezette már az NBA Countdownt, de nem főműsoridőben, most viszont ezt is megkapta, miközben továbbra is ő vezeti majd az NBA Today adásait. Ryan Glasspiegel (NY Post) úgy tudja, hogy az ESPN közel áll ahhoz, hogy elemzőnek szerződtesse a Warriors leköszönő általános igazgatóját, Bob Myerst az NBA Countdown műsorába. Mint ismert, új kommentátor trióval is készül a csatorna, Mike Breen mellett innentől kezdve Doc Rivers és Doris Burke hallathatja a hangját, bár hivatalos bejelentést még egyik változtatásról sem tett az ESPN.

Keith Smith (Spotrac) számításai szerint a Spurs és a Magic várhatja majd a legjobb helyzetből a 2024-es szabadügynökpiacot, amennyiben nem változik semmi, előbbinek 55,3, utóbbinak 51,3 millió dolláros helye lehet a sapka alatt. A Jazz és a Hornets is potenciálisan 40 millió dollárt meghaladó hellyel gazdálkodhat majd, de ettől a Pistons sem lesz távol, ők jelen állás szerint 38,7 millióval lesznek a sapka alatt.

Az elmúlt napokban megjelentek olyan híresztelések, miszerint Kristaps Porzingis lábfejsérülés miatt potenciálisan lemaradhat a világbajnokságról, ugyanakkor a Lett Kosárlabda Szövetség cáfolta ezt. A szövetség közleménye kitért arra is, hogy a játékosok egyéni készülése, ahogyan a csapat közös munkája is folyamatban van, és majd augusztus 12-én jelentik be, hogy milyen összeállításban lépnek pályára a Dominikai Köztársaság ellen.

Két megállapodás történt az elmúlt nap során. A Knicks hivatalosan is bejelentette, hogy Josh Hart szerződését meghosszabbították – a csapat részleteket nem közölt, de arról már tegnap beszámoltunk, hogy 4 évvel és 81 millió dollárral toldhatták meg az érvényben lévő megállapodását. Fred Katz (The Athletic) értesülései szerint Hartnak 22,8 millió dolláros opciója lesz a 2027/28-as szezonra. A G Liga legjobban lepattanózó magasembere, Jayce Johnson meghívót kapott a Warriors edzőtáborába, ahol a várakozások szerint az egyik szabad two-way hely kiharcolására lehet esélye.

LeBron James kisebbik fia, Bryce James középiskolát váltott, két év után elhagyta Sierra Canyon Schoolt, ugyanakkor a korábbi tervekkel ellentétben nem a Campbell Hall, hanem a Notre Dame High School tanulója és játékosa lesz a folytatásban. Bryce James a 247Sports rangsorában jelenleg a 14. helyet foglalja el a középiskolát 2025-ben befejező dobóhátvédek között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus