Hírmorzsák 2023-08-20 (8:15)

A ligában többen is arra számítanak, hogy Joel Embiid cserét fog kérni a 76erstől. Az NBA vizsgálatot indított James Harden és a 76ers ügyében. Tee Morant szerint a fia a saját rossz döntései miatt került bajba, és nem a környezete miatt. Andre Iguodala szerint Jordan Poole-nak vezérré kell előlépnie Washingtonban. Nikola Vucevic megtartása volt a Bulls legfőbb nyári célja.

Vincent Goodwill (Yahoo! Sports) írt beszámolót a 76ers jelenlegi helyzetéről, és ebben említést tett arról is, hogy a ligában többen is azzal számolnak, hogy a jelenlegi huzavona odáig vezethet, hogy Joel Embiid inkább előbb, mint később cserét fog kérni. Az MVP iránt leginkább a Knicks és a Heat érdeklődhet, ugyanakkor a többi csapat is figyelemmel kíséri, hogy miként alakulnak a dolgok Philadelphiában. Goodwill egyes forrásai azt is hiszik, hogy Embiid elcserélésével a teljes újjáépülés útjára lépne a 76ers, és titokban pont ebben reménykedik Daryl Morey – állítólag James Harden Clippershez cseréléséhez sem arra lenne szükség, hogy Los Angelesben lemondjanak Terance Mann játékjogáról, hanem arra, hogy a Clippers 2027-es és 2028-as első köröse valamilyen módon Philadelphiában kössön ki. Marc Stein (Substack) szerint továbbra is a 76ers van jobb pozícióban, és nem Harden, ugyanakkor ez megváltozhatna, ha Embiid a hátvéd oldalára állna ebben a helyzetben.

Tegnap arról már említést tettünk, hogy az NBA vizsgálatot indíthat azzal kapcsolatban, hogy Harden hazugnak nevezte Morey-t, és ezt azóta Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) is megerősítette. A vizsgálat célkeresztjében az szerepelhet, hogy Harden milyen kontextusban nevezte hazugnak a csapatigazgatót, és hogy ezzel azt sugallta-e, hogy ki fogja ülni a 2023/24-es szezont, vagy esetleg valamilyen múltbéli szóbeli megállapodásra utalt, amivel a felek megszegték a liga szabályait.

Tee Morant egy kosaras táborban tartott beszédet, és szóba került az is, hogy a fia, Ja Morant milyen ügyekbe keveredett az elmúlt időszakban. Az idősebbik Morant szerint mindenkinek tudatos döntéseket kell hoznia, a fia kizárólag maga felel azokért a döntésekért, amiket meghozott, és ezekért senki mást nem lehet hibáztatni. Nem az őt körülvevő emberek miatt került bajba, hanem a saját döntései miatt.

Andre Iguodala szerint Jordan Poole-nak vezérré kell előlépnie a Wizardsnál, mert már nem lesznek mellette a Warriors veteránjai. Igoudala szerint már elindult a helyes úton a hátvéd, biztató jeleket mutat: a minap megkérdezte tőle, hogy mi a helyzet a csapattársaival, és mindegyikükről tudott mindent. Poole jó jegyeket mutat, elvitte az összes csapattársát Los Angelesbe, hogy együtt készüljenek, vezetőként viselkedik. Iguodala azzal sem ért egyet, hogy egykori csapattársának annyira rossz éve lett volna, elvégre 20 pontot átlagolt, és ő volt a Warriors egyetlen játékosa, aki folyamatosan el tudott jutni a büntetővonalra, jövőre simán 25 pont fölött fog átlagolni.

A Bulls általános igazgatója, Marc Eversley arról beszélt, hogy Nikola Vucevic megtartása volt a csapat legfőbb célja a nyáron. Nagyon izgatott amiatt, hogy marad, mert nincs túl sok kezdő szintű center a ligában, és ha távozott volna, nem tudták volna pótolni, egyik alternatíva sem tűnt számukra vonzónak. Coby White megtartásáról úgy vélekedik a GM, hogy remek előző éve volt, és a keretükben senki sem ment keresztül akkora fejlődésen az elmúlt három évben, mint ő. A dobása és a labdakezelése is rengeteget javult, nem kezd már pánikolni nyomás alatt, és emellett a hangját is megtalálta az öltözőben, ezért is volt fontos számukra a lekötése. A szintén új szerződést kapó Ayo Dosunmu maga sem vitatná, hogy nem úgy sikerült a második éve, mint ahogyan azt eltervezte, rá lehet erre illetni a „sophomore slump” jelzőt is, de közben azt is látják, hogy milyen keményen dolgozik azóta is, hogy a szezon befejeződött, és emiatt csupa jó dolgok fognak vele történni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus