Hírmorzsák 2023-08-30 (8:45)

Ben Simmons most nem olyan játékos, mint amilyen az előző szezonban volt. Karl-Anthony Towns faultgondjait is elbírta a Dominikai Köztársaság, Angola szövetségi kapitánya kifakadt a honosított játékosok miatt. A Mavericks elengedte JaVale McGee-t. TyTy Washington Jr. a Bucksban folytatja. Jonas Valanciunas hosszabbítana a Pelicansnál. Stephen Curry kitölti a szerződését, majd azt követően dönt arról, hogy képes-e folytatni a pályafutását. Ha a Bally Sports nem tudja közvetíteni a meccseket, az NBA megoldja helyettük.

Ben Simmons mélyinterjút adott Marc J. Spearsnek (Andscape). A Nets játékosa elmondta, hogy most teljesen egészséges, és nagyon izgatott emiatt, mivel tudja, hogy mire képes. Olyasmit csinálhat, amit szeret és magas szinten képes űzni, és bármit is mondanak az emberek, ő egy háromszoros All-Star, All-NBA csapattag és All-Defensive csapattag is, vagyis ért már el dolgokat, nem olyasvalaki, aki semmit sem csinált még. Végső soron viszont az számít csak, hogy mit akar csinálni, és ez ebben az esetben az, hogy a világ legjobbjaival versenyezzen és az egyik legjobb legyen. Várja már, hogy visszatérjen és domináljon mások ellen, mert nem ugyanolyan játékos akar lenni, mint amilyen az előző szezonban volt, és messziről sem hasonlít most a tavalyi önmagára. Könnyen beszél, mert pontosan tudja, hogy hol volt akkor.

A hátsérüléséről elmondta, hogy még Philadelphiában kezdődött, 2020. február 22-én egy Bucks elleni meccs során jött elő, vagyis közvetlenül azt megelőzően, hogy leállt volna a liga, így viszont volt ideje a rehabilitációjára. Közvetlenül azelőtt, hogy Brooklynba cserélték volna, ismét megsérült, éppen ment fel egy lépcsőn, amikor megadta magát a háta. Ezt újabb rehabilitáció követte, és úgy volt, hogy a 2022-es rájátszásban visszatér a Celtics elleni negyedik meccsen, ennek érdekében megmondta a csapatnak, hogy többet akar öt az öt ellen játszani edzésen, de túlerőltette magát, és másnap úgy ébredt, hogy meg sem bírt mozdulni. Ezt követően döntött a műtét mellett, de más volt ezúttal a rehabilitációja, mert új emberek vették körül, akik nem igazán ismerték a testét, és nem tudták, hogy éppen mire van szüksége. Próbált játszani a szezonban, de hiába mondták neki, hogy feszegesse jobban a határait, fizikálisan nem volt képes erre. Alig tudott ugrani, sorra dobálta a homályokat horogdobásokból, mert nem tudott leérkezni sem a bal térde miatt, ami megdagadt az arra nehezedő tehertől. Próbálta mindezt kezelni az elmúlt szezon során, de csak futkározni tudott, zárásokat és handoff-oakt csinált, mert ennyire volt képes.

Simmons azt is felfedte, hogy jelenleg a kettő a kettő elleni játékokban tud részt venni, két hete csinálja ezt, azt megelőzően egy az egy ellen edzett. Szoktatja a testét a kontaktokhoz, és magabiztos azt illetően, hogy készen fog állni a szezon kezdetére. Úgy érzi, hogy az összes nyara közül a mostanin végezte el a legtöbb munkát, most volt a legfegyelmezettebb, és sokkal erősebb, mint korábban, sosem voltak még ennyire erősek a törzsizmai. A lábait is folyamatosan erősíti, hogy a térdei jobban bírják a terheket, és mindez a hátát is segíti, amin külön is dolgozik különböző gyakorlatokkal.

Tegnap négy csoportban is lejátszották az utolsó meccseket a férfi kosárlabda-világbajnokságon, és Németország, Kanada, Litvánia és a Dominikai Köztársaság is hibátlanul jutott tovább a második körbe – az elmúlt játéknap összefoglalóját ide kattintva olvashatjátok. A Dominikai Köztársaság Angola elleni győzelmének az értékét növeli, hogy Karl-Anthony Towns faultproblémák miatt alig 15 percet tudott a pályán tölteni, ami kapcsán elmondta a magasember, hogy különleges csapatuk van, és senki sem gondolta, hogy jók lehetnek, mindenki leírta őket. Övék a világ egyik legjobb edzője, hittek abban, hogy valami csodálatosat képesek végrehajtani, és ezt most már az egész világon meg fogják jegyezni.

Angola szövetségi kapitánya, Pep Claros Canals kifakadt azt követően, hogy a csapata búcsúzni kényszerült a csoportkör után, és élesen kritizálta azokat a csapatokat, amelyek játékosokat honosítottak. Ők is megtehetnék, hogy importálnak játékosokat, és akkor talán több triplát lennének képesek dobni, de nem hisz abban, hogy ez helyes lenne, hanem úgy véli, hogy a FIBÁ-nak olyan hamar gátat kellene ennek szabnia, amennyire csak lehetséges. Ha minden így megy tovább, néhány év múlva már nem is lesznek hazai játékosok az egyes csapatokban, és ő úgy gondolja, hogy minden országnak a saját játékosait kellene fejlesztenie. Vannak olyanok, akik nem is beszélik az általuk képviselt ország nyelvét, és egyes csapatokban hét-nyolc olyan játékos is van, aki az adott ország területén kívül született. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Angola tegnapi ellenfelénél egyetlen honosított játékos sem lépett pályára, ellen hat olyan is, akik a Dominikai Köztársaság területén kívül született, köztük a már említett Towns is. Jó példa viszont erre Kyle Anderson (Kína) és Rondae Hollis-Jefferson (Jordánia), akiket egyaránt közvetlenül a torna előtt honosított a választott hazájuk.

Néhány rövid hír. Korábban már lehetett arról hallani, hogy JaVale McGee szabadlistára kerülhet a Maverickstől, és ez az elmúlt nap folyamán hivatalossá vált – Chris Haynes (B/R) értesülései szerint azt követően, hogy lekerül a waiverről, a Kings érdeklődhet a center iránt. TyTy Washington Jr. nem maradt sokáig csapat nélkül azt követően, hogy a Thunder szabadlistára tette őt, two-way megállapodást kapott a Buckstól. Jonas Valanciunas arról nyilatkozott, hogy hosszabb távon is maradna a Pelicansnál, szívesen hosszabbítana a csapattal. PJ Washington hivatalosan is aláírta a 3 éves, 48 milliós hosszabbítását a Hornetsnél.

Stephen Curry Gilbert Arenas podcastjében vendégeskedett, ahol egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy reményei szerint olyan hosszú pályafutása lehet, mint LeBron Jamesnek, de azt sosem tudta elképzelni, hogy úgy játsszon még 40 éves kora fölött is, hogy közben az életéért küzd. Egyelőre úgy számol, hogy három éve van a szerződéséből, azt mindenképpen kitölti, és majd azután meglátja, hogy hogyan tovább, majd kiderül, hogy addigra milyen állapotban lesz a teste. Áldottnak érzi magát amiatt, hogy bármilyen sokáig is játszik, ezt egy csapatnál teheti, és ezzel olyan legendákhoz hasonló utat járhat be, akik a legmagasabb szinten is sikeresek tudtak lenni emellett. Sosem veszi garantálnak, hogy ez így is fog maradni, de a példa adott Kobe Bryant, Magic Johnson, Dirk Nowitzki és Tim Duncan személyében, akik mind hozzájárultak egy kultúra meghonosításához, sikereket értek el, és tették mindezt különböző keretekkel a pályafutásuk különböző szakaszaiban.

Jelen állás szerint a Bally Sports fogja közvetíteni a következő szezonokban is annak a 15 csapatnak a lokális meccseit, amelyekkel élő szerződésük van, ugyanakkor Mike Vorkunov (The Athletic) értesülései szerint az NBA készen áll a helyükbe lépni és átvenni a lokális közvetítések gyártását, amennyiben mégsem tudnak eleget tenni a megállapodásnak. Mint ismert, a Bally Sports anyavállalata, a Diamond Sports Group februárban jelentett csődöt, de azt követően is folytatták a mérkőzések közvetítését, ugyanakkor továbbra sem rendeződött a vállalat anyagi helyzete.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus