Hírmorzsák 2023-09-08 (8:45)

Valerio-Bodon Vincent meghívót kapott a Lakers edzőtáborába. Anthony Davis ígéretet kapott, hogy kevesebbet fog centert játszani az alapszakaszban. Megműtötték Trey Murphy III térdét, 10-12 hetet hagyhat ki. Nincs kizárva, hogy Damian Lillard a Trail Blazersnél kezdi meg a szezont. Jayson Tatum a legnagyobb játékosok közé akar tartozni. Steve Kerr szerint eddig Németország volt a világbajnokság legjobb csapata. 30-35 meccset játszhatnak majd a G Ligás Ignite legnagyobb tehetségei. Eladták a CAA-t.

Reggel arról már külön is beszámoltunk, hogy Valerio-Bodon Vincent meghívót kapott a Lakers edzőtáborába, Exhibit 10 szerződést írt alá. Ugyanilyen megállapodást szignózott Damion Baugh, Bryce Hamilton és Scotty Pippen Jr. is – Hamilton már tavaly is az aranysárga-lilák G Ligás partnerénél, a South Bay Lakersnél játszott, míg Pippen Jr. two-way szerződésű játékosként 6 meccsen az első csapatnál is lehetőséget kapott. A Lakers keretében jelenleg egyetlen szabad hely van, és mindhárom two-way hely foglalt, a négy most szerződtetett játékosnak nehéz dolga lesz azzal, hogy megragadjon a csapatnál, sokkal valószínűbb, hogy a G Ligában kötnek majd ki, vagy  valamelyik másik csapat figyelmét keltik fel.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint a csapat ígéretet tett Anthony Davisnek, hogy a következő alapszakaszban kevesebbet kell majd centert játszania. Davis az elmúlt idényben a percei 99 százalékát centerben játszotta, és emiatt is érkezett a Lakershez Christian Wood és Jaxson Hayes, hogy ezen valamennyire változtatni tudjanak. Jovan Buha (The Athletic) ezzel párhuzamosan arról számolt be, hogy Wood várhatóan csere lesz a Lakersben, és Rui Hachimura fog majd kezdeni. Buha azt is megjegyezte, hogy Wood James Harden és Damian Lillard bizonytalan helyzete miatt várt ki sokáig a piacon.

A Pelicans bejelentette, hogy Trey Murphy III sikeres műtéten esett át, és várhatóan 10-12 hét múlva térhet majd vissza a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységekhez. Murphy meniszkusza a hét elején sérült meg a bal térdében, és a csapat tájékoztatása alapján a műtét során eltávolították a meniszkusza egy részét, továbbá kapott egy speciális biológiai injekciót is a sérült testrészbe.

Adrian Wojnarowski (ESPN) az NBA Today műsorában beszélt Damian Lillard helyzetéről. Ami újdonság az eddigi hírekhez képest (vagyis ahhoz képest, hogy nincs változás a helyzetében), hogy a Trail Blazers készül arra az eshetőségre is, hogy a hátvéd a csapatnál kezdi meg a szezont, és elképzelhető, hogy Lillard is számol ezzel a forgatókönyvvel. Az sincs kizárva, hogy az első 20-25 meccsen megnézik a felek, hogy mikét teljesít a csapat, majd ezt követően értékelik az addig látottakat, illetve azt is, hogy megnőtt-e az érdeklődés Lillard iránt a ligában. A Trail Blazers abban reménykedhet, hogy ennyi meccs után bejelentkezik érte egy olyan csapat, amelyik úgy érzi, hogy esélye lehet a bajnoki címre, esetleg a Heatnél ezt követően hajlandóak lesznek nagyobb értéket feladni érte. Az sem kizárt ugyanakkor, hogy a következő hetekben felgyorsulnak az események, sok csapatvezető mostanában tér vissza a nyári szabadságáról, és a játékosok is elkezdenek a jelenlegi csapatuk edzőkomplexumaiban készülni a szeptember végén induló edzőtáborokat megelőzően.

Jayson Tatum egy friss interjúban beszélt arról, hogy szeretne a Celtics Mount Rushmore-jára felkerülni, ahol Larry Bird, Bill Russell, Paul Pierce, és a hozzájuk hasonló játékosok találhatók. Ők kövezték ki az utat előtte, viszont közös bennük, hogy mindannyian nyertek bajnoki cím(ek)et, és csak akkor lehet esélye közéjük kerülni, ha ő is bajnok lesz. Minden idők legjobbjai közé akar tartozni, azt akarja, hogy győztesként tekintsenek rá, és hisz abban, hogy ez így lesz. Az elmúlt időszakban elkezdett igazán kötődni Bostonhoz, a teljes felnőtt életét itt töltötte, a fia is itt nő fel, ahogyan ő is itt nőtt fel. Amikor ide érkezett, úgy érezte, hogy Bostonban él, de ő egy St. Louis-i srác, mostanra viszont Boston részévé vált, kötődik a városhoz és az emberekhez is. Sosem lehet tudni, hogy mi fog történni, de szeret a Celtics-ért játszani. Megtalálta a helyét a városban, és már élvezi is az ittlétet, szereti a szurkolókat is, úgyhogy nagyon nehéz lenne számára elhagyni ezt a helyet.

A tegnapi helyosztók után ma az elődöntőkkel folytatódik a férfi kosárlabda-világbajnokság, előbb Szerbia-Kanada összecsapást rendeznek, majd az Egyesült Államok és Németország mérkőzik meg egymással. Utóbbi találkozó kapcsán Steve Kerr elmondta, hogy az amerikai csapatnak sok olyan játékosa van, akik gyorsak és jól kezelik a labdát, úgyhogy arra koncentrálnak majd, hogy minél kevesebbet kelljen felállt védelem ellen támadniuk. Kerr szerint eddig talán Németország volt összességében a legjobb csapat a világbajnokságon, megvan a kapcsolat a játékosaik között, jól fel vannak készítve, a folytonosság is jellemzi őket, emellett erősek és fizikális kosárlabdát játszanak – jól kell játszaniuk ahhoz, hogy legyőzzék őket.

Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint 30-35 meccs körül játszhatnak majd a G Ligás Ignite csapatának a legnagyobb tehetségei a következő szezonban. Az Ignite programjában jelenleg 55 meccs szerepel, ami rekord a csapat történetében, és ehhez jöhet még hozzá egy-két felkészülési találkozó. A következő szezonban az Ignite játékosa lesz Ron Holland és Matas Buzelis is, akik az első két helyet foglalják el az ESPN mockjában, de itt játszik majd Izan Almansa is, akit szintén a 2024-es draft elejébe várnak.

Eric Fisher (Frontoffice Sports) számolt be róla, hogy Francois-Henri Pinault egy 7 milliárd dolláros üzlet keretében megvásárolta a Creative Artists Agency-t. A CAA többek között olyan játékosokat képvisel, mint Devin Booker, Chris Paul, Zion Williamson vagy Paul George, és a tulajdonosváltás ellenére is megmarad az eddigi vezetőség, Bryan Lourd, Kevin Huvane és Richard Lovett is hosszabb távra elkötelezte magát a CAA mellett.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus