Hírmorzsák 2023-09-13 (9:30)

Kevin Porter Jr.-t azzal vádolják, hogy eltörte a barátnője nyakcsigolyáját. Ha beigazolódnak a vádak, véget érhet Porter NBA-s pályafutása. 42 éves korában elhunyt Brandon Hunter. Draymond Green szerint még két bajnoki cím benne lehet a Warriorsban. Chris Paul várhatóan kezdő lesz a Warriorsban. Victor Wembanyama erőcsatárként kezdi a szezont. Sokba kerülhet a Knicksnek Immanuel Quickley megtartása. Nerlens Noel és Neemias Queta sem marad a Kingsnél. Trent Forrest ismét aláírt a Hawksnál. Új csarnokot kaphat a Thunder.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy Kevin Porter Jr.-t testi sértés és fojtogatás vádjával letartóztatták, és az ügyészek által ismertetett vádiratból újabb részletek derültek ki. Ez alapján a korábbi WNBA-játékos, Kysre Gondrezick törött nyakcsigolyával és egy vágással a jobb szeme felett hagyta el azt a New York-i hotelt, ahol Porter a vádak szerint rátámadott. Porter ártatlannak vallotta magát a testi sértés és a fojtogatás vádjában is, az ügyészek ugyanakkor azzal vádolják, hogy addig meg sem állt Gondrezick bántalmazásával, amíg véresen ki nem szaladt a szálloda folyosójára. Mirah Cruzer, Manhattan kerületi ügyész-helyettese felhívta arra a figyelmet, hogy nem ez az első alkalom, amikor Porter bántalmazta Gondrezick-et, egyszer például szándékosan nekiütközött az autójának is a saját autójával. Portert 75,000 dollár óvadék ellenében szabadon engedték, emellett távoltartási végzést adtak ki rá Gondrezickkel szemben, és legközelebb október 16-án kell bíróság elé állnia.

Adrian Wojnarowski (ESPN) az NBA Today műsorában beszélt a történtekről, és azt hangsúlyozta, hogy amíg zajlik az eset kivizsgálása, a Rockets nem teheti ki a keretéből, nem tilthatja el Portert, de Adam Silver szabadságolhatja őt. Wojnarowski hozzátette, hogy a játékosnak korábban is voltak problémás esetei, és most nagyon komoly vádakat hoztak fel vele szemben, így nem csupán a houstoni jövője került veszélybe, hanem az NBA-s pályafutása is.

Egy másik szomorú hírrel kell folytatnunk, 42 éves korában elhunyt Brandon Hunter, a Celtics és a Magic korábbi játékosa. Hunter az Ohio Egyetem sztárja volt, a negyedik ott töltött idényében 21,5 pontot, valamint 12,6 lepattanót átlagolt a csapat színeiben, és ezt követően a 2003-as draft 56. helyén kelt el. Első idényét a Celticsnél töltötte, majd a következő szezonban a Magic játékosa volt, a két csapat színeiben összesen 67 meccsen jutott szóhoz az NBA-ben, 11,3 perc alatt 3,3 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt a ligában. Hunter ezt követően megfordult többek között Görögországban, Olaszországban és Franciaországban is, majd a pályafutása végét követően játékosügynöknek állt. Az egyelőre nem ismert, hogy pontosan mikor hunyt el, ahogyan az sem, hogy mi okozta a halálát – korábbi egyetemi edzője, Tim O’Shea annyit osztott meg a közösségi oldalán, hogy egy jógaóra végén lett rosszul.

Draymond Green arról beszélt, hogy szeretnék hozzásegíteni Chris Pault az első bajnoki címéhez. Nem szereti számszerűsíteni a dolgokat, de nem látja azt, hogy a Warriors miért ne nyerhetne még két bajnoki címet. Úgy gondolja, hogy pályafutása egyik legfontosabb szezonja következik, de nem azért, hogy magával kapcsolatban megváltoztasson valamilyen narratívát, hanem azért, mert az a célja, hogy Pault hozzásegítsék az első bajnoki címéhez. Arról is megkérdezték Greent, hogy korábban tízes skálán mennyire vetette meg Pault, és rögtön rávágta, hogy 11, utálta őt, de úgy véli, hogy ez valahol a tisztelet jele is. Olyan játékos Paul, aki minden játéknál a középpontban van, folyamatosan beszél, megdolgozza a játékvezetőket és az ellenfelek edzőit is, folyamatosan küzd a játékosokkal, használja a könyökét, alattomos játékos. Természetes, hogy ellenfélként utálni fog egy ilyen játékost, mert ha nem tenné, akkor veszítene ellene, sok játékost láttak elbukni vele szemben.

Marc J. Spears (ESPN) beszélt arról, hogy Chris Paul várhatóan kezdeni fog a Warriorsban, több helyről is azt hallotta, mivel sosem volt olyan, hogy ne lett volna kezdő. Úgy hallja, hogy a terv az, hogy 5 percet fog játszani a meccsek elején, majd lecserélik őt, és a folytatásban is 5 perces szakaszokat tölthet majd a pályán. Ha ez beigazolódik, akkor az azt is jelenti, hogy Stephen Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins, Draymond Green és Kevon Looney közül valaki a padról fog beszállni a következő idényben.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Spurs eleinte erőcsatárként számolhat a draft első helyén kiválasztott Victor Wembanyamával, és mellette Zach Collins fog centerben kezdeni.

Sean Deveney (Heavy.com) értesülései szerint a Knicks egyelőre nem folytatott érdemi tárgyalásokat Immanuel Quickley újoncszerződésének az idő előtti meghosszabbításáról. Egy nem megnevezett csapatvezető elmondta az újságírónak, hogy Quickley várhatóan kilenc számjegyű fizetést akarhat majd 4 évre, vagyis ahhoz hasonló megállapodást is kérhet magának, mint amit Jalen Brunson aláírt tavaly nyáron. Lehet, hogy ennyit nem fog végül kapni, de 80 millió magasságában valószínűleg igen, és a csapatvezető szerint a Knicks nem akarhatja azt, hogy a jövő nyáron korlátozott szabadügynök legyen, mert azzal rosszul is járhatnak.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Nerlens Noel és Neemias Queta sem marad a Kingsnél, mindkét centert elengedi a csapat. Noel és Queta is részben garantált szerződést írt alá a nyáron, míg Alex Len teljesen garantált megállapodást szignózott, ráadásul a közelmúltban JaVale McGee is csatlakozott a kerethez. Szintén a Kingshez kapcsolódó hír, hogy Jordan Ford meghívót kapott a csapat edzőtáborába, Exhibit 10 szerződést írt alá.

Michael Scotto (HoopsHype) számolt be róla, hogy Trent Forrest újabb two-way megállapodást kötött a Hawksnál. A hátvéd az elmúlt idényben 23 meccsen kapott lehetőséget, átlagosan 12 percet játszott. Scotto írta meg azt is, hogy Justin Powell a Cavalierstől kapott szerződést: a megállapodása részletei egyelőre nem ismertek, de valószínűleg az edzőtáborba kapott meghívást. Trevelin Queen és Brandon Williams is Exhibit 10 szerződést írt alá a Magicnél. Henri Drell a Bulls edzőtáborában mutathatja meg magát.

Oklahoma városvezetése bejelentette, hogy új csarnokot kaphat a Thunder és befejeződött a tervezési fázis. A megállapodás értelmében 900 millió dollárba kerülhet az új létesítmény felépítése, amiből 50 milliót a Thunder tulajdonosai állnak, és arról is megegyeztek a felek, hogy a csarnok tervezett 2029/30-as megnyitása után legalább 25 évig ott fogja játszani a hazai meccseit a csapat, vagyis addig semmiképpen sem fognak elköltözni a városból. Az építési költségek finanszírozásához arra lesz szükség, hogy átmenetileg egy százalékkal megemeljék a helyi forgalmi adót, erről december 12-én szavazhatnak a város lakosai.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus