Hírmorzsák 2023-09-24 (9:15)

James Harden bízik abban, hogy még a Clippersbe kerülhet. Négy csapat is komolyan érdeklődik Tyler Herro iránt. Antetokounmpo lehet, hogy nem a Bucksszal köti a következő szerződését? Jordan Bell a Pacersben. Marcus Morris nem szeretne úgy járni, mint Jae Crowder. Porzingis elkezdte a könnyített edzésmunkát Bostonban, Brogdon neheztel a csapatra. Jason Kidd megadja a lehetőséget az újoncainak az előszezonban. A Kings leigazolta Deonte Burtont.

Mint ahogyan már arról korábban írtunk, James Harden megszerzéséről egyelőre letett a Los Angeles Clippers, azonban Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Sixers sztárja továbbra is bízik abban, hogy Los Angelesbe kerülhet. Mint ismert, Harden viszonya jelentősen megromlott Daryl Morey GM-mel, akit korábban „hazugnak” nevezett és kijelentette, hogy nem szeretne olyan csapat részese lenni, amit Morey igazgat. Mivel az edzőtáborok alig egy hét múlva kezdetüket veszik, így a Sixersnek is sürgősebb lesz Hardent elcserélnie, ezért bízik az irányító abban, hogy így talán mégis a Clippersbe kerülhet és távozhat Philadelphiából. Érdekes lehet azonban, hogy miként fog a játékos szerepelni a csapat október 2-i médianapján, aki csípős megjegyzései után természetesen cserét kért a csapattól.

A tegnapi anyagunkban szintén említettük, hogy Tyler Herrónak számos kérője akad, miután láthatóan ő az az érték, akitől leginkább hajlandó lenne megválni a Heat Damian Lillard megszerzése érdekében. Jake Fischer (Yahoo! Sports) úgy értesült, hogy a Bulls, a Jazz, a Hornets és a Nets is komolyan érdeklődik Heat játékosáért. Mivel egyelőre úgy tűnik, hogy a Heat nem tud olyan csomagot összeállítani, amely a Blazers által is elismert ellenértéket tartalmaz Damian Lillardért, ezért egyre inkább távolodnak a felek a megállapodás részleteiben. Fischer szerint így jött képbe a fent említett négy csapat, akik elfogadnák azt a csomagot, amelytől az előző szezon döntőse hajlandó lenne megválni – ez Herro mellett Nikola Jovicsot, az idei drafton megszerzett Jaime Jacquez Jr.-t és minden bizonnyal Caleb Martint is tartalmazná. A Miami ezzel csak Herrót veszítené el a kulcsemberei közül, Butler, Adebayo (és Lowry) maradhatnának a csapatnál.

Giannis Antetokounmpo jövője továbbra is bizonytalan a Milwaukee Bucksnál, erről szintén tegnap számoltunk be. Brian Windhorst (ESPN) hozzátette, hogy a görög következő szerződését könnyen lehet, hogy más csapattal fogja már aláírni. Giannis egy interjúban korábban elmondta, hogy amíg egy húron pendülnek a vezetőséggel a célok tekintetében és a franchise is a bajnoki címért kíván küzdeni, akkor nincs kérdés, aláírja a hosszabbítását, de fontos, hogy megértsék, hogy ő mindig a végső győzelem eléréséért lép pályára. A Bucks sztárja október 23-ig írhatja alá 3 évre szóló, 169 millió dolláros szerződéshosszabbítását, azonban ha ezzel a következő nyárig vár a görög, akkor már 4 év/234 milliós kontraktusra lenne jogosult, ami a fizetési sapka növekedésével akár 258 millióra is rúghat. Windhorst szerint bár a Milwaukee továbbra is a Keleti Konferencia legerősebb csapata, de mivel a csapat öregszik és Giannis is lassan abba az életkorba lép, amikor teljesítése csúcsán szerepel, így gyakorlatilag az utolsó esélyeinek egyike lesz ez a csapatnak, hogy egy komolyabb bajnoki futást eszközöljenek annak érdekében, hogy a korábbi MVP-t lekössék magukhoz hosszabb távra.

Jordan Bell Exhibit10 szerződést kapott az Indiana Pacerstől, erről Mike Scotto számolt be a Hoopshype-tól. Ez azt jelenti, hogy a veterán magasember az edzőtáborban csatlakozik a csapathoz, ahol kétirányú szerződést kaphat, amivel a következő szezon oroszlánrészét az Indiana Mad Ants G-League-csapatnál töltheti. Bell a Golden State Warriorsban korábban eltöltött szezonjairól lehet ismerős, de ötéves NBA-pályafutása során megfordult még a Minnesotában, Memphisben, Washingtonban és Chicagóban is. Az előző szezont Kínában töltötte, ahol alig 25 perc játék alatt 11 pontot, 9 lepattanót, 2 labdaszerzést és 2 blokkot átlagolt.

Marcus Morris a jelenleg is zajló cserepletykái ellenére sem fog távol maradni a csapattól a következő szezonban, ha a Clippersszel kezdi meg a szezont, számolt be erről Law Murray (The Atheltic). Murray értesülései szerint Morris igyekszik elkerülni azt a helyzetet, amibe még Jae Crowder került a Phoenixnél (Crowderrel közölte a Suns, hogy nem számol vele, így a játékos minden csapathoz köthető esemény alól kihúzta magát egészen addig, míg Milwaukee-ban nem cserélték – a szerk.). Morris sok esetben Kawhi Leonard és Paul George mögött a harmadik pontszerző opciója volt a csapatnak, most Russell Westbrook megszerzésével azonban ez változott és még hátrébb csúszott a sorban. Annak ellenére, ha mégsem sikerülne megválni a veterán játékostól, továbbra is kezdőként számolnának vele négyes poszton a rotációban, még ha korlátozottabb szerepkörben és kevesebb játékperccel is, mint eddig.

Kristaps Porzingis szerdán megérkezett Bostonba, és könnyedebb edzésmunkát végzett, jelentette Adam Himmelsbach (The Boston Globe). Mint ismert, Porzingis talpszalag-gyulladása miatt kénytelen volt kihagyni a világbajnokságot Lettországgal, azonban ott volt a tornán a csapattal, elutazott társaival. A magasember elméletileg az edzőtábor kezdetére teljes terhelést kaphat és megkezdheti a felkészülést a Celticsszel, több csapattársa is nagyon várja őt a keretbe. Payton Pritchard például azt hangsúlyozta a lett óriásról, hogy Porzingis személyében egy olyan játékost szereztek meg, amilyen korábban nem játszott az utóbbi években Bostonban: magassága ellenére nagyon jó keze van, szét tudja húzni a pályát és remek matchup-okat tud nyújtani a csapatnak, alig várja, hogy együtt készüljenek az új szezonra.

Maradva Bostonban érdemes kiemelni, hogy Malcolm Brogdon a hírek szerint nem elégedett azzal, ahogyan a csapat kezelte az ő könyöksérülését az elmúlt szezon rájátszásában. Az előző szezon Hatodik Embere a Keleti Konferenciadöntőben sérült meg, a harmadik és a negyedik mérkőzést sérülten játszotta le, az ötödik meccsen alig 8 perc után kivált a játékból, a hatodikon pedig pályára sem tudott lépni. Azonban 0-3-as hátrányból gyakorlatilag nélküle is 3-3-ra tudott egyenlíteni a Miami ellen a Boston, a hetedik meccsen így rossz állapota ellenére számított rá Joe Mazzulla, azonban Brogdon akkor 7 perc után kénytelen volt elhagyni a parkettet, nem tudott játszani sérült könyökével, a mérkőzést pedig a Celtics elveszítette, a Heat jutott döntőbe. Az irányító neheztel amiatt a csapatra, hogy nem volt megfelelő módon kezelve a sérülése, a Boston azonban ennek ellenére természetesen továbbra is számít játékosára a következő szezonban is.

A Dallas Mavericks bátran ki fogja próbálni újoncait az előszezonban, erről Jason Kidd vezetőedző mesélt Marc Steinnek. A Mavericks októberben Abu-Dhabiban játszik előszezon mérkőzést, és Kidd elmondása szerint a Doncic-Irving-Grant Williams tandem mellett az újonc Dereck Lively-t is a kezdőcsapatba fogja tenni, mint ahogyan valószínűleg a szintén elsőéves Olivier-Maxence Prosper is ott lesz ötödikként a feldobásnál. A vezetőedző elmondta, hogy eddig mindkét fiatal remekül teljesített és azt hozták, amit kért tőlük, Abu-Dhabiban pedig meglátják, hogy hogyan képesek meccs-szituációban is helytállni. A Dallas mindkét újoncot cserével tudta megszerezni a drafton: Lively a Thunderből, Prosper pedig a Kingsből érkezett a csapathoz (utóbbi dealnek részese volt Richaun Holmes is). A tavaly hatalmas leolvadást produkáló nyugati csapat kénytelen kipróbálni új opciókat is magas poszton, mivel az előző szezonban a padról beszállva közel 17 pontot és 7 lepattanót átlagoló Christian Wood szabadügynökként távozott a csapattól, aki végül a Lakershez írt alá néhány hete. Az alapszakaszban természetesen várhatóan továbbra is a Dwight Powell-Maxi Kleber-Josh Green trió kap majd nagyobb szerepet és bizalmat a magas posztokon, de az előszezonban bizonyíthatnak az újonc fiatalok is, így akár többletpercekre tehetnek szert az alapszakaszban is.

A Sacramento Kings leigazolta Deonte Burtont, jelentette Brenden Nunes (Sactown Sports 1140). Az elsősorban alacsony posztokon bevethető játékos szabadügynökként került a csapathoz. Bár a szerződés részleteiről nem tudunk sokat, de több forrás is azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy ez egy Exhibit10 kontraktus lesz a felek között, ami egyelőre csak az edzőtáborra szól. A 29 éves játékos pályafutása során eddig 73 mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben, két szezont az OKC-ben töltött, míg a tavalyi idényben két mérkőzésen szerepelt a Kingsben.

Legfrissebb hírlevelünk témái: A Winning Time alkotói máshol folytatnák a szériát - A Thinking Basketball kielemezte Wembyt - visszavonultatták Szpanulisz mezét - Porzingis lesz-e az igazi Horford-utód? - a pihentési szabályok alakíthatják a GSW rotációját - a Bucksnak Cam Payne-t kellene leigazolnia? - Serge Ibaka hatása az NBA-ben és a pályán kívül.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide katitntva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus