Hírmorzsák 2023-10-08 (9:30)

Steve Kerr Jonathan Kumingát dicsérte. Bojan Bogdanovic legalább 1, Jarrett Allen legalább 2 hetet kihagy. Cam Reddish, Marcus Smart, James Bouknight és Andrew Nembhard is egészségügyi problémákkal küzd. Több mint 13,000 néző vett részt a Spurs nyílt edzésén. A Nuggets hajlandó akár szupermaxot is adni Jamal Murray-nek. Kawhi Leonard magabiztos azt illetően, hogy hosszabbítani fognak a Clippersszel. Jody Allen új fejezetet akar nyitni a Trail Blazers életében. Bradley Beal évek óta nem érezte magát ennyire jól. Evan Fournier vissza akar kerülni a Knicks rotációjába.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Újabb két meccsel folytatódott az NBA előszezonja, a Timberwolves újfent nyerni tudott a Mavericks ellen, míg a Warriors legyőzte a LeBron Jamest nélkülöző Lakerst. Utóbbi találkozó után Steve Kerr külön is kitért a 24 ponttal, 8 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal záró Jonathan Kuminga teljesítményére, aki az egész héten remek munkát végzett, ráadásul többet is kérdezett, mint korábban, nagyon elégedettek a fejlődésével. Ugyanezen mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Cam Reddish egy bokaficam miatt volt kénytelen elhagyni a pályát, ami után már vissza sem tért.

A Cavaliers bejelentette, hogy Jarrett Allen legalább 2 hetet kihagy, miután megzúzódott egy csont a bal bokájában, és így potenciálisan lemaradhat az alapszakasz kezdetéről is. A magasember a csapat egyik első edzésén sérült rá a bokájára, ugyanakkor J.B. Bickerstaff elmondta, hogy ezzel a problémával már küszködik egy ideje Allen, csak most valamitől rosszabbodott az állapota. Allen pénteken MRI-vizsgálaton vett részt, majd rögtön el is kezdte a rehabilitációját, Bickerstaff pedig abban reménykedik, hogy az első hazai meccsükön már pályára léphet az alapszakaszban – ebben az esetben október 27-én a Thunder ellen térhetne vissza. Addig megkaphatják mások a lehetőséget, Damian Jonest hasonló stílusú játékosnak látják, és úgy gondolják, hogy ő is játszatható Evan Mobley mellett. Tristan Thompson jelenléte szintén segít abban, hogy maradhassanak a két magasemberes felállásnál, így hiába fog hiányozni nekik Allen, drasztikus szerkezeti változtatásokat nem kell alkalmazniuk.

A Pistons közleményt adott ki arról, hogy Bojan Bogdanovic kisebb vádlihúzódás miatt kihagyja az előszezon kezdetét, az állapotát 1 hét múlva vizsgálják felül. James L. Edwards (The Athletic) annyit fűzött ehhez hozzá, hogy egyelőre semmi sem utal arra, hogy a veterán wing lemaradhat az alapszakasz kezdetéről. Marcus Smart kisebb hasizomfájdalommal küzd, ugyanakkor Damichael Cole (The Memphis Commercial Appeal) értesülései szerint az alapszakaszban nem kell majd meccset kihagynia emiatt. James Bouknight térdficammal küzd, egyelőre nem tudni, hogy emiatt mennyi időt kell kihagynia. Andrew Nembhard kihagyja a Pacers első két meccsét az előszezonban, mivel a közelmúltban vesekövet kellett eltávolítani a szervezetéből.

A nagyközönség számára is nyitott edzést tartott tegnap a Spurs, amire 13,200 néző látogatott el a Frost Bank Centerbe. Ez volt az első alkalom, hogy Victor Wembanyama a csapat szurkolói előtt léphetett pályára, és az idei draft 1/1-es játékosa elmondta, hogy megmelengette a szívét, ahogy minden játékost álló ovációval fogadtak a szurkolóik. Noha számított ilyesmire, mégis nagyon jól esett nekik. A Spurs játékosai négyszer 10 perces meccset játszottak egymás között, mindkét keret 8-8 főből állt, mivel Jeremy Sochan, Keldon Johnson és Khem Birch sem lépett pályára. A meccsen Wembanyama végig center mellett játszott, Zach Collins vagy Charles Bediako mindig pályán volt, amikor az újonc magasember is fent volt.

Calvin Booth elmondta, hogy arra az eshetőségre is készülnek, hogy Jamal Murray-nek szupermax hosszabbítást kell majd adniuk, nem lepné meg őket, ha bekerülne valamelyik All-NBA csapatba. Ez meg fogja dobni a fizetési listájukat, de szeretik azt látni, ha valaki eléri a benne rejtőző potenciált, és boldogan fogják neki felajánlani a szupermaxot, amennyiben úgy alakul, hogy Murray jogosult lesz arra. A hátvéd jelenlegi szerződése a 2024/25-ös idény végéig szól Denverben, és eddig nemhogy All-NBA csapattag nem volt, de még All-Star meghívása sincs.

A minap Paul George beszélt arról, hogy a Clippersszel már egyeztetett a szerződése meghosszabbításáról, és most Kawhi Leonard is kérdést kapott arról, hogy nála mi a helyzet ezen a fronton. Leonard magabiztos azzal kapcsolatban, hogy meg fognak egyezni a hosszabbításról, jó kapcsolatot is ápol a Clippers vezetőségével, de egyik fél sem siet a megállapodással.

Ben Golliver (The Washington Post) értesülései szerint a Trail Blazers tulajdonosa, Jody Allen egy szeptember közepi megbeszélésen egyértelművé tette a csapat vezetői számára, hogy ideje elcserélni Damian Lillard-ot. Noha meglepte őket a játékos cserekérelme, Allen azt hangsúlyozta ezen a megbeszélésen, hogy ideje továbblépniük. Szerinte nem olyan helyzetben vannak, mint sok újjáépülésbe kezdő csapat, mert már jelenleg is van egy erős fiatal magjuk, és itt az ideje új fejezetet nyitniuk a csapat életében.

Bradley Beal egy kérdezz-felelek során tért ki arra, hogy legalább 3-4 éve nem érezte magát olyan jól, mint most. Az elmúlt években több sérüléssel is küzdött, az egyik nyáron koronavírusos volt, ráadásul a gyereke is megszületett, ezen a nyáron ugyanakkor vissza tudott térni a felkészülési rutinjához. Tiszta lappal indulhat ráadásul, mert új környezetben van, új helyzetbe került, most minden új számára. Végre ismét valódi lehetősége volt arra, hogy dolgozzon a testén, dolgozzon mindenen ahhoz, hogy a megfelelő állapotban kezdhesse el a szezont. Csodásan érzi magát, fizikailag és mentálisan is jó helyen van.

Evan Fournier még az előző szezonban került ki a Knicks rotációjából, és ezt követően annak is hangot adott, hogy szívesen folytatná más csapatnál, de most arról beszélt Stefan Bondy-nak (The New York Post), hogy véleménye szerint tudná segíteni jelenlegi csapatát is. Ő egy jó játékos, aki tud kosarazni, és olyasmit tudna hozzáadni a Knicks játékához, aminek jelenleg híján vannak, ezért is reménykedik abban, hogy játéklehetőséget kaphat, de lehet, hogy őrültség mindez. Az is lehet, hogy Tom Thibodeau már végső elhatározásra jutott vele kapcsolatban, de az a célja, hogy az edzőt olyan helyzetbe hozza, amiben el kell gondolkodnia a játszatásáról.

Kameron Hankerson és Trey McGowens is Exhibit 10 szerződést írt alá a Netsnél, várhatóan mindketten a csapat G Ligás partnerénél fognak kikötni.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: hogyan vált Harden és Morey példaértékű GM-játékos viszonya ellenségessé - a statisztika szerint a Celtics és a Grizzlies lehet az első kiemelt, Kelet letisztult, Nyugaton káosz várható - a Rockets fiatalja két éven belül Devin Booker szintjére juthat el, de Beal és LaVine karrierje a minimum? - 5 játékos, akit érdemes követni 2023-24-ben - a médianap 9 emlékezetes története - Lillard minden szinten új életet kezd Milwaukee-ban - 45 játékos, aki legalább 100 milliót keresett, pedig még All-Star sem volt - Jayson Tatum interjúja a Bostonról és az ellenfelek változtatásairól - Irving ezúttal jóhiszeműen került bajba - Az All-Underpaid Első és Második Ötös - egyben elérhető az NB80's és NB90's dokusorozat.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus