Hírmorzsák 2023-11-27 (10:30)

Devin Booker meccset nyert a Sunsnak. 26 pontos hátrányból állt fel a Bucks. Damian Lillard először lépett pályára a Trail Blazers ellen, Khris Middleton nem játszott. LaMelo Ball bokasérülést szenvedett. Valószínűleg nem tört el Luka Doncic bal hüvelykujja. Kristaps Porzingis állapotát egy hét múlva vizsgálják felül, Jrue Holiday újabb meccset mulasztott. Jalen Johnson 4-6, Duane Washington Jr. 6-8 hetet hagyhat ki. Draymond Green nem bánja az eltiltását okozó incidensét. A Heat felvette a kapcsolatot a ligával a Cavaliers pályája miatt. Filip Petrusev aláírt az Olympiakoszhoz.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról összefoglalónkban is írtunk, a Suns Devin Booker triplájával nyert a Knicks otthonában 116-113-ra. A meccs után elmondta, hogy ilyen helyzetben csak akkor nem vállalja a dobást, ha annyira rázárnak a védők, hogy a gyűrűt sem látja, viszont amikor olyan kicsi nyomást helyeznek rá, mint ebben az esetben is, és a jobb oldalán van a labda, akkor senki sem tud hozzáférni. Tudja, hogy őrülten hangzik ez, de úgy érezte, mintha egy tiszta dobást vállalt volna el, és amikor elengedte, érezte, hogy jó lesz. Úgy érzi, hogy ezzel most már ő is a történelem részese, sokat jelent neki ez a dobás – ha valaki rajong ezért a játékért és a történelméért, akkor már a Madison Square Gardenbe érkezésekor különleges érzés fogja el, és ugyanezt érzi akkor is, amikor nyáron a csarnok közelében jár. Julius Randle úgy értékelt, hogy Booker elsüllyesztett egy nagyszerű dobást, és úgy állt bele egy triplába, hogy közben zuhant kifelé a pályáról és két ember is fogta. Ilyenkor nincs mást tenni, el kell ismerni, hogy jó munkát végzett.

A Bucks a szezon eddigi legnagyobb fordítását mutatta be a Trail Blazers ellen, annak ellenére is 108-102-re tudtak nyerni, hogy a harmadik negyed elején 55-81 is állt az eredményjelzőn. Giannis Antetokounmpo szerint néha csak a saját dolgukat nehezítik meg, és ezzel nem akarja az ellenfelet minősíteni, szerinte a Portland egy nagyon jó csapat, akik fiatalok és keményen játszanak. Egyszerűen csak nem kezdhetnek így meccseket, nem kerülhetnek 26 pontos hátrányba, fizikailag is megviselő innen meccset nyerni, de végső soron boldog a győzelmük miatt. Az ESPN analitikai rendszere szerint 98 százalék esélye volt a Trail Blazersnek a meccs megnyerésére 9:08-cal a harmadik negyed vége előtt, és ez volt a Bucks második legnagyobb fordítása az elmúlt 25 évben, 2012 novemberében -27-ről álltak fel a Bulls ellen.

Damian Lillard számára amiatt volt különleges ez a meccs, hogy először lépett pályára egykori csapata ellen. Sok ismerős arcot látott, és elgondolkodott azon, hogy benéz a vendégöltözőbe, majd amikor kimentek a pályára, látott mindenkit, és furcsa érzés fogta el. Miután elkezdtek játszani, hamar túllépett ezen, és ahogyan korábban is gondolta, tényleg nem volt ez egy nagy dolog. Amikor majd ők mennek Portlandbe, az lehet, hogy más lesz, most viszont olyannak érződött ez a meccs, mint ami csak egy a sok közül.

A Bucks-Trail Blazers krónikájához tartozik, hogy Khris Middleton vádliproblémák miatt nem lépett pályára, Adrian Griffin elmondása alapján day-to-day a státusza. A Magic-Hornets összecsapáson LaMelo Ball mindössze 15 percet tudott a pályán tölteni, mert kificamodott a jobb bokája. Luka Doncic bal hüvelykujja még tegnap hajnalban sérült meg a Clippers elleni összecsapás első percében, ettől függetlenül is végig a pályán volt – a meccs után annyit mondott a játékos, hogy valószínűleg nem tört el az ujja, és az ESPN is úgy értesült, hogy rendben lesz Doncic. Joe Mazzulla elmondta, hogy körülbelül egy hét múlva vizsgálják felül a vádlisérülést szenvedő Kristaps Porzingis állapotát. Jrue Holiday egymást követő második meccsét hagyta ki bokaficam miatt, a Celtics viszont két kezdő játékosa nélkül is 113-103-ra nyert a Hawks ellen.

Két játékosra is hosszabb kihagyás vár. Jalen Johnson bal csuklója még a hétvégén sérült meg, Shams Charania (The Athletic) információi alapján körülbelül 4-6 hetet kell kihagynia a Hawks tehetségének, míg a csapat azt jelentette be, hogy 3-4 hét núlva vizsgálják felül az állapotát. A Knicks 6-8 héten keresztül nem számíthat Duane Washington Jr. szolgálataira – a two-way szerződésű kosaras egyszer sem lépett pályára az új idényben, a G Ligában viszont 27,3 pontot és 6,3 gólpasszt átlagolt.

Kitelt Draymond Green ötmeccses eltiltása, amiről elmondta, hogy nincs benne megbánás azzal az incidenssel kapcsolatban, ami közte és Rudy Gobert között volt. Bármikor csapattársa védelmére fog kelni, amikor olyan helyzetben van, hogy ezt megteheti, mert neki az számít, hogy miként érzik magukat azok az emberek, akik fontosak számára. A dolgokat úgy lehet értelmezni, ahogyan az emberek akarják, és neki nem az a dolga, hogy bírálja azt, hogy emberek miként ítélnek meg valamit, vagy próbálja azt megváltoztatni. A maga részéről annyit tud mondani, hogy mindig ott lesz a csapattársainak, mert ez ő. Olyan csapattárs, olyan barát, aki mindig ott lesz a másik mellett, vagy akár előtte.

Azt nem akarja megosztani, hogy mikről beszélt Steve Kerr edzővel és Michael Dunleavy Jr. általános igazgatóval, de abban mindannyian egyetértettek, hogy ő nem fog megváltozni. Ettől függetlenül mindig van arra lehetőség, hogy valamit jobban csináljon, ennek a módját keresik, és ebben is mindannyian egyetértettek. Green azt is megjegyezte, hogy nem kellene a múltbéli tettei miatt is büntetni, mert azokért már megfizetett annak idején, eltiltották egy nagydöntő ötödik meccséről, és az nem járja, hogy ugyanazért büntessék most is. (Green eltiltásakor Joe Dumars azzal indokolta a büntetés súlyosságát, hogy Greennek már korábban is voltak hasonló ügyei – a szerk.)

Ahogyan arról már a minap beszámoltunk, Dru Smith ACL-sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a szezon hátralévő részét, és Joe Vardon (The Athletic) értesülései szerint a Heat felvette a kapcsolatot a ligával a sérülés körülményei miatt. Smith a Cavaliers pályáján sérült meg, amikor az egyik kispad előtt rosszul fogott talajt, és a pálya sajátossága, hogy jelentős szintkülönbség van a játéktér, illetve a kispadok előtti terület magassága között. A pálya körülbelül 25 centivel van magasabban, mint a kispadok előtti terület, és egyik másik csarnokban sincs ekkora különbség. A meccs után Erik Spoelstra elmondta, hogy veszélyes ez a pályatervezés, majd amikor a hétvégén a Lakers látogatott Clevelandbe, Darvin Ham, Austin Reaves és LeBron James is szót ejtett erről. J.B. Bickerstaff ugyanakkor arra mutatott rá, hogy az ő játékosait nem zavarja ez, míg Vardon arra hívta fel a figyelmet, hogy azóta ilyen ez a pálya, hogy 1994-ben megnyitotta kapuit a csarnok. Ira Winderman (The South Florida Sun Sentinel) értesülései szerint a Heat informálisan vette fel a kapcsolatot a ligával az esetet követően, nem tettek hivatalos panaszt a Cavaliers ellen.

A várakozásoknak megfelelően Filip Petrusev az Olympiakoszhoz igazolt, 3 évre írt alá a görög sztárcsapatnál. Petrusevet 2021-ben draftolta a 76ers, és idén náluk kezdte meg az NBA-s pályafutását, de csak egyszer lépett pályára a csapat színeiben, majd elcserélték őt James Hardennel és PJ Tuckerrel együtt a Clippershez. Los Angelesből szinte egyből a Kingshez került Petrusev, ahol két meccsen jutott szóhoz, mielőtt szabadlistára tették volna őt.

Friss hírlevelünk tartalmából: A 76ers támadójátéka visszatérőben a ligaelitbe – a Warriors gyorsindításai nem működnek, de legalább Saric-nak kezdik megtalálni a helyét – alulértékelt és túlértékelt játékosok – Fox első Curry-s edzése után nem bírta megemelni a karját – Siakam feljavulása irányba állíthatja a Toronto terveit – In-Season összefoglaló, esélylatolgató és MVP – a Magic elleni vereség megmutatta, mi a Celtics kriptonitja -  a Mavs védekezésének problémája a kommunikáció, a támadásoké a kiegészítők gyenge formája? – Jeremy Sochan irányítóként nem működik – A Suns győzelmi szériájának okai a számok nyelvén.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus