Hírmorzsák 2023-12-17 (10:30)

Bradley Bealnek több hetet ki kell hagynia. A Pistons vesszőfutása tovább folytatódik, már cserékben is gondolkodik a csapat. Keegan Murray érinthetetlen a Kingsnél. Eltört Kareem Abdul-Jabbar csípője. DeRozan szerződést szeretne hosszabbítani a Bullsszal, LaVine elcserélése a prioritás a csapatban. A Warriors hajlandó cserélni azért, hogy ismét versenyképes legyen. Változás a Bulls keretében.

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a New York Knicks elleni mérkőzés első perceiben bokasérülést szenvedett Bradley Beal és el kellett hagynia a pályát. Shams Charania (The Athletic) most arról beszélt, hogy bár komolyabb problémát nem mutatott a röntgen, de a Suns hátvédjének várhatóan így is több hetet kell kihagynia. Beal egy 3+1-es játék közben sérült meg a Knicks ellen, miután védőjének, Donte DiVincenzónak a sarkára érkezett le – a Knicks játékosát flagrant-1 faulttal „jutalmazták”, mivel nem hagyott elegendő helyet Beal leérkezésének. Ez a mérkőzés volt csupán idén a hatodik olyan meccs, ahol az ex-washingtoni sztár pályára tudott lépni, eddig különféle sérülések hátráltatták a játékát, a szezon első hónapjában hátfájdalmakkal küzdött. Érdekesség, hogy a Beal-Booker-Durant hármas csupán 38 percet játszott együtt idén, Beal újabb sérülésével viszont a közös percek száma egy ideig biztosan nem fog nőni.

A Detroit Pistons minden idők harmadik leghosszabb vereségsorozatában van, Cunninghamék ma hajnalban a Milwaukee Buckstól szenvedtek újabb vereséget, ezzel pedig már zsinórban 23 zakónál járnak. Éppen ezért a csapat háza táján egyre több kérdés merül fel a gárda rövid-és hosszú távú jövőjével kapcsolatban. James Edwards (The Athletic) értesülési szerint a Pistons vezetősége jelenleg mérlegeli annak lehetőségét, hogy érdemes-e cserébe fogniuk vagy sem. A hírek szerint a csapat fő célpontja OG Anunoby lehet, bár az is elképzelhető, hogy a Detroit kivár nyárig, amikor a Raptors játékosa szabadügynökként távozhat a kanadaiaktól. Anunoby-nak játékosopciója van a következő szezonra, de a Toronto játékosa a várakozások szerint valószínűleg nem fog ezzel élni, így szabadügynökként válthat csapatot. Egy másik lehetséges opció lehet még Tobias Harris, aki azért is lehet optimális választás, mert amellett, hogy valószínűleg olcsóbban megszerezhető, mint Anunoby, 2015-2018 között korábban már szerepelt Detroitban, így a csapat számára ismert az általa elvárt teljesítmény szintje.

A Sacramento Kings a tavalyi szezonban tizenhat év után jutott újra rájátszásba, most ezt szeretnék megismételni, egyértelműen az a csapat célja, hogy ismét egyenes ágon kerüljenek be a playoffba. James Ham (Kings Beat) kihangsúlyozta, hogy a csapat a céljait egyértelműen Keegan Murray-vel a soraiban szeretné elérni, a Kings vezetősége már jelezte is az érdeklődő csapatok számára, hogy a fiatal játékos nem eladó. Bár szóltak hírek arról, hogy a Kings egy harmadik sztárjátékos után vágyakozik, de ezzel egyértelművé vált, hogy ha szeretnének is ilyen játékost még Fox és Sabonis mellé, akkor sem fogják Murray-t egy ilyen cserébe bevonni, hiszen komolyan számítanak rá az elkövetkezendő években. Ha már Keegan Murray, akkor mindenképpen ki kell térnünk a mai játéknap eseményeire, ahol a Kings fiatalja karriercsúcsot jelentő 47 pontig jutott, és ami igazán elképesztő volt benne, hogy ezt 12/15 bedobott hármassal tette, sőt, egymás után tizenegy triplát hibátlanul küldött a gyűrűbe – egyéni csúcsai mellett csapatrekordokat is ostromolt, a triplarekord mellett valós közelségbe került számára a franchise-rekord is a dobott pontok tekintetében, de az egy negyedben dobott pontok tekintetében rekordot döntött, miután a fordulás utáni játékrészben 26 pontig jutott. A Kings így De’Aaron Fox nélkül is nyerni tudott a Jazz ellen, és értjük, hogy a gyengébb szezonkezdet után miért is bízik annyira fiatal játékosában a csapat…

A TMZ jelentette, hogy az NBA legendája és korábbi pontrekordere, Kareem Abdul-Jabbar csípőtörést szenvedett, miután egy Los Angeles-i koncert során elesett és megütötte magát. A tudósítások szerint Abdul-Jabbar azonnal kimagasló színvonalú ellátást kapott, sokan a segítségére siettek, majd a UCLA kórházba szállították, ahol meg is műtötték sérült csípőjét, jelenleg stabil állapotban van és nemsokára elhagyhatja a kórházat.

Joe Cowley (The Chicago Sun-Times) számolt be arról, hogy bár DeMar DeRozan jövőjével kapcsolatban nagyon sok pletyka szárnyra kelt, de a játékost nem érdekli különösebben az, hogy jelenleg bizonytalan a jövője csapatnál. DeRozannak és ügynökének jelenleg egy szerződéshosszabbítás megkötése a célja, még akkor is, hogy ha tudják, hogy erre a csapat jelenlegi állapotában igen csekély esély mutatkozik. A sztár igyekszik minden külső tényezőt kizárni és csak a játékra koncentrálni, célja továbbra is meccseket nyerni csapatának. A források szerint az új szerződés feltételeinek meghatározása során egyelőre messze vannak a felek álláspontjai egymástól, ez érthető is, mivel a Bulls a pocsék eredmények miatt már egy ideje nyíltan mérlegeli annak lehetőségét, hogy újjáépíti a csapatot, ez pedig természetesen nem teszi lehetővé, hogy egy 34 éves játékos közel 30 millió dollárral terhelje meg a csapat bankszámláját. A Bulls kosárlabdaügyekért felelős vezetője, Arturas Karnisovas korábban közölte a csapatokkal, hogy DeRozan is elérhető, nyitottak a cserére, de az elmúlt időszakban gyűjtögetett néhány győzelmet a csapat, így elvileg ma már a vezetőség nem tűzi ki napirendre a sztár elcserélését. Ettől függetlenül a csapat prioritása továbbra is Zach LaVine értékre váltása, ezen felül abban is bízik a vezetőség, hogy a csapat kiegészítőszemélyzetét is fel tudja frissíteni egy nagyobb volumenű üzlet keretein belül, ez pedig talán elég lesz ahhoz, hogy ismét versenyképes csapatot tudjanak összerakni.

A szezont a Golden State Warriors sem úgy kezdte, ahogyan azt előzetesen vártuk volna tőlük, a 2022-es bajnok csak 11-14-gyel áll Nyugat tizenegyedik helyén, ez abszolút csalódás a csapattól. Éppen ezért a hírek szerint a GSW vezetősége nem zárkózik el attól, hogy cserékkel tudjon javítani a csapat helyzetén, célja ezekkel megtalálni a megfelelő társakat Steph Curry mellé. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint számos NBA csapat megkereste már Mike Dunleavy-t potenciális csereötletekkel, főként középcsapatok érdeklődtek, akik a Warriors néhány tapasztaltabb, rutinosabb játékosával szeretnék playoff-csapattá erősíteni magukat. Konkrét játékosokról egyelőre nem szólnak hírek, de reálisan nézve a pocsék teljesítményt hozó Andrew Wiggins vagy a már egyre inkább kiegyensúlyozatlan és a szerződéshosszabbítástól is egyre távolabb lévő Klay Thompson neve is felmerülhet a cserében. Draymond Green eltiltásból eltiltásba ugrik, a korábbi ötmeccses távolléte után legutóbb a Suns centerét, Jusuf Nurkicsot terítette földre, ezért pedig már határozatlan időre meszelte el őt a liga – az így kialakuló nehéz helyzetet Steve Kerr kezdőcsapatának átalakításával próbálja megoldani, Green helyett Kuminga, Wiggins helyett pedig az újonc Brandin Podziemksi kapott helyett a feldobás pillanatában a pályán a Clippers és a Nets elleni meccseken is. Wojnarowski szerint a GSW-t érintő csereüzletek akár el is húzódhatnak, a csapat meghallgat minden beérkező ajánlatot a játékosaiért, de csak akkor fogja elfogadni őket, ha úgy érzi, hogy Curry-t kellő segítséggel tudják támogatni a pályán az új csapattársak.

Sham Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Chicago Bulls two-way szerződéssel leigazolta Henri Drellt, aki ez előző szezonokat a Windy City Bullsnál, a Bulls G-Ligás fiókcsapatánál töltötte. Ahhoz azonban, hogy a 23 éves észt játékosnak helyet tudjon csinálni a csapat a keretben, szabadlistára kellett tennie Justin Lewist, aki 2022 nyáran undrafted játékosként írt alá kétirányú szerződést a csapattal, de tavaly nyáron elszakadt az ACL-je, hosszas felépülést követően pedig idén néhány meccs jutott neki a G-League-ben, végül a waive mellett döntött a Bulls. Amint a játékosmozgások megtörténnek, Drell Adama Sanogóhoz és Onuralp Bitimhez csatlakozik, mint a csapat harmadik two-way szerződéssel rendelkező tagja.

Legfrissebb hírlevelünk tartalma KORLÁTOZÁS NÉLKÜL ELÉRHETŐ a Baller.hu-n:

Mikal Bridges a világbajnokságon leshetett el egy Fülöp-szigetekről származó új játékelemet – Dante Exum példája mutatja meg, hogyan lehet sikeres egy Doncic-csapat – Cooper Flagg még nincs 17 éves, de Danny Ainge már most megkezdte a becserkészését – hamarosan indul az AS-szavazás – hivatalos erősorrend, újoncrangsor – 5 csapat, amelynek extrán javult a támadójátéka – 10 tanulság az alapszakasz első negyedéről – 5 érdekes csereötlet – kik lesznek a cserepiac főszereplői? – Draymond Green nem a legnagyobb probléma a GSW-nél, de a hiánya érződni fog – kiderült, ki az NBA legnagyobb LEGO-rajongója.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus