Hírmorzsák 2023-12-23 (8:30)

Joel Embiid bokasérülést szenvedett, majd folytatta a 30-10-es sorozatát. Cody Martin közel a visszatéréshez. Kristaps Porzingis, Karl-Anthony Towns és Donovan Mitchell sem játszik ma este. Ben Simmonst frusztrálja a hátsérülése. A Heat januárban visszavonultatja Udonis Haslem mezszámát. A Cavaliers csak akkor fontolná meg Donovan Mitchell elcserélését, ha azt a játékos kérné. Kyle Kuzma jelentős értéket képviselhet a piacon, másokért is kaphat megkeresést a Wizards. Dejounte Murray és OG Anunoby is a Knicks radarján, Immanuel Quickley évente 25 millió dollárt keresne a nyártól. Clint Capela és De'Andre Hunter cseréjéről is tárgyalt már a Hawks. Two-way játékost cserélt a Hawks. Tyrese Haliburton szerette volna, ha a Warriors draftolja őt.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Joel Embiid sorozatban a 13. meccsén ért el legalább 30 pontot és 10 lepattanót, a Raptors elleni győztes meccsen 31 ponttal és 10 lepattanóval zárt, és ezzel Kareem Abdul-Jabbar 1971/72-es idényben elért 16 meccses sorozata óta övé a leghosszabb vonatkozó széria – Abdul-Jabbar előtt is csak Elgin Baylor és Wilt Chamberlain (6x) tudott korábban hosszabb sorozatot összerakni, mint most Embiid. A center az első negyed derekán bokasérülést szenvedett, az öltözőt is megjárta egy rövid időre, de visszatért a pályára. Teljesítményéről annyit mondott, hogy az elején nem volt kellően agresszív, de ezt követően sem kezdett el erőlködni, míg a sérüléséről nem akart beszélni, majd megvizsgálják őt, és azt követően majd meglátják. Nick Nurse is csak annyit erősített meg, hogy Embiidnek a bokája sérült meg, de ennek ellenére is a meccsben maradt, nem kellett módosítaniuk a rotációjukat. Abban azért biztos, hogy másnap fájni fog neki, és a következő pár napban közelebbről is figyelni fogják a problémás testrészt, mielőtt elindulnak Miamiba.

Cody Martin közel a visszatéréshez, a Hornets kérdésesre javította a státuszát a Nuggets elleni összecsapás előtt. Martin az előző idényben sérülések miatt mindössze hétszer tudott pályára lépni, legutóbb január 14-én játszott, majd meg kellett műteni a bal térdét. A Celtics nem számíthat Kristaps Porzingis szolgálataira a Clippers ellen, míg Jayson Tatum játéka kérdéses, miután mindketten bokasérüléssel bajlódnak. A Timberwolves Karl-Anthony Towns nélkül fog kiállni a Kings ellen, a centernek fáj a bal térde, ezért elővigyázatosságból pihentetik. Donovan Mitchell sorozatban a harmadik meccsét lesz kénytelen kihagyni megbetegedés miatt, emellett egy csuklósérülés miatt Sam Merrill játéka is kérdéses a Cavaliersnél a Bulls elleni összecsapás előtt.

Ben Simmons a Nets ma hajnali, Nuggets elleni összecsapása előtt nyilatkozott. Talán pályafutása egyik legfrusztrálóbb időszakát éli meg, mert a pályán akar lenni, hogy segítse a csapatát és győzelmekért harcolhasson. Végső soron ez is a sport része, nincs garantálva minden meccs, és sajnos történnek sérülések. Most arra koncentrál, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy ismét a pályán legyen és hozzátehessen a csapata játékához. Elkezdett már a pályán dolgozni, mozog, dobál, és megint mindent az elejéről kellett kezdenie, onnan kell feldolgoznia magát.

A Heat bejelentette, hogy január 19-én a Hawks elleni összecsapás során visszavonultatják Udonis Haslem 40-es mezszámát. Haslem azt követően érdemelte ki az elismerést, hogy 20 szezont töltött el Miamiban, az NBA-ben egyetlen másik csapatban sem játszott, és 16 éven keresztül csapatkapitány is volt. Dwyane Wade mellett csak ő volt a tagja mind a 3 bajnoki címet nyerő csapatnak Miamiban. Haslem a mai napig a Heat történetében a legtöbb lepattanót begyűjtő játékos, emellett második a lejátszott meccsek és a percek számában is.

Kezdenek megszaporodni a cserepletykák, térjünk át ezekre. Zach Lowe (ESPN) úgy értesült, hogy a Cavaliers csak akkor fontolná meg Donovan Mitchell elcserélését, ha a játékos jelezné feléjük, hogy boldogtalan Clevelandben, és amíg ez nem történik meg, a csapat nem is tárgyal róla. Jake Fischer (Yahoo! Sports) több pletykát is érintett. Ligaszerte jó üzletnek tartják azt, hogy Kyle Kuzmát 4 évre 90 millió dollárért tartotta meg a Wizards a nyáron, ezért akár komoly ellenértéket is kaphatnak érte, amennyiben az elcserélése mellett döntenek – ezzel párhuzamosan a 4 éves, 120 milliós szerződésen lévő Jordan Poole értéke jelentősen bezuhant. Amennyiben Washingtonban úgy döntenek, Daniel Gafford és Tyus Jones elcseréléséből is pozitív értéket hozhatnának ki, emellett meghallgatják azokat az érdeklődőket is, akik Corey Kispert vagy Deni Avdija játékjogát szereznék meg, de az nem egyértelmű, hogy őket feladnák-e.

A Hawks tárgyalásokat folytatott Clint Capela és De'Andre Hunter elcseréléséről is, és változatlanul nyitottak arra Atlantában, hogy elmozdítsák őket. Immanuel Quickley korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, és évente legalább 25 millió dollárt szeretne keresni a következő szezontól. A szezon előtt a hátvéd és a Knicks nem tudott megegyezni az idő előtti hosszabbításról, ezért olyan spekulációkról is lehetett hallani, hogy esetleg elcserélhetik, eddig viszont nem folytattak olyan tárgyalásokat, ami őt is érintette volna. Arról már Michael Scotto (HoopsHype) számolt be, hogy megfelelő ellenértékért megfontolhatja a Knicks Quickley elcserélését, és olyan kiszemeltjeik vannak a keretük megerősítésére, mint Dejounte Murray vagy OG Anunoby.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a two-way szerződésű Miles Norris szabadlistára került a Hawkstől, a helyét Vit Krejci vette át a keretben. Krejci ismerős környezetbe tér vissza, az előző szezon során 29 meccsen már pályára lépett a Hawks színeiben, a nyáron viszont szabadlistára tették őt, azt követően pedig a Timberwolves edzőtáborában nem tudott magának kiharcolni egy szerződést.

Tyrese Haliburton beszélt arról egy interjúban, hogy az NBA-be kerülése előtt elment a Warriorshoz egy edzésre, és ekkor elképzelte, hogy milyen lenne Stephen Curry mellett játszani. Csalódott volt amiatt, hogy a második helyen választhatott a Warriors, mert úgy érezte, hogy ha az első hármon kívül húzhattak volna, akkor őt viszik el a draftról. Nincs benne rossz érzés emiatt, abban viszont biztos, hogy jól illeszkedett volna oda, ahogyan abban is, hogy a Warriorsnál nem bánkódnak annyira, mert utána bajnokok lettek. Mint ismert, a Warriors James Wisemant húzta ki a második helyen a 2020-as drafton, míg Haliburtont a 12. helyen vitte el a Kings.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus