Hírmorzsák 2024-01-04 (10:00)

Gary Payton II több hétre kidőlt. Franz Wagner bokasérülést szenvedett, Gary Harris is megsérült a Magicnél. Zach LaVine-nek nincs piaca. A Nets változatlanul Mikal Bridges köré akar építkezni. Jól halad Ben Simmons felépülése, Lonnie Walker IV akár már a héten visszatérhet. Chet Holmgren tudja, hogy a Thundernek hosszú utat kell még megtennie. Duane Washington Jr. a Knicksnél. A Nuggets és a Spurs is DPE-t igényelt.

Gary Payton II a közelmúltban tért vissza azt követően, hogy egy hónapot kihagyott vádlisérülés miatt, viszont a Magic ellen megsérült a combhajlítóizma, ami miatt várhatóan ismét hetekre nélkülöznie kell őt a Warriorsnak. Chris Paul csapattársa sérülése kapcsán elmondta, hogy sokan talán nem látják ezt, de Payton hatalmas része a csapatuknak, minden meccsre és edzésre rengeteg energiát hoz. Nagyon fontos volt számukra a visszatérése, ezért reméli, hogy az újabb sérülése miatt nem kell megint túl sokat kihagynia, de azt is szeretné, hogy a lehető legegészségesebb legyen. Klay Thompson azt emelte ki, hogy rengeteg terhet levesz róluk védekezésben, úgyhogy hiányozni fog nekik, de leginkább azt akarják, hogy egészséges legyen Payton.

A Magic ma hajnalban kétszeri hosszabbítást követően kapott ki a Kings ellen, ugyanakkor a vereségnél is nagyobb gond lehet számukra, hogy tovább szaporodtak a sérülések. Cole Anthony, Jonathan Isaac, Markelle Fultz és Joe Ingles eleve nem volt bevethető, majd alig 5 perc után Franz Wagner is bokasérüléssel kiszállt a meccsből, az állapotáról csak annyit lehet tudni, hogy a röntgen negatív lett. Gary Harris is csak 12 percet tudott pályán tölteni vádlisérülés miatt, továbbá Paolo Banchero jobb bokája is kificamodott, ő viszont folytatni tudta a meccset ezt követően is, és végül 43 pontos karriercsúcsot ért el – a második hosszabbítás végén dobhatott az egyenlítésért is, de az a próbálkozása kimaradt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) beszélt tegnap a Bulls és Zach LaVine helyzetéről. A szakíró úgy látja, hogy két dolog szükséges ahhoz, hogy a csapatnak legyen egyáltalán esélye arra, hogy elcserélje a hátvédet: LaVine mutassa meg, hogy egészséges, illetve mutassa meg, hogy képes győzelmekhez segíteni a csapatát. A Bulls sokkal jobban játszik a kidőlése óta, úgyhogy egy ilyen szerződésű játékosnak, mint LaVine, mindkét kritériumnak meg kell felelnie, főleg a fizetési sapkára vonatkozó új szabályok korszakában. Eddig nem volt piaca a hátvédnek, most sincsen, és akkor sem biztos, hogy ez változni fog, ha elkezd jelentősen jobban játszani a cserehatáridő lejárta előtt. A Bulls szeretné őt elcserélni, és szeretnének valamit visszakapni is érte, ami viszont elképzelhető, hogy túl nagy kérés, lehet már annak is örülniük kellene, hogy valaki átveszi a szerződését, ugyanakkor tovább nehezíti a helyzetüket, hogy nem akarnak teljes újjáépülésbe kezdeni, nem akarják lerombolni a teljes keretüket. LaVine egyébként a terveknek megfelelően a Bulls G Ligás partnercsapatával edzett tegnap, ami Billy Donovan elmondása alapján zökkenőmentesen ment, úgyhogy akár már péntek este visszatérhet a hátvéd.

Wojnarowski számolt be arról is, hogy a Nets annak ellenére is Mikal Bridges köré akarja építeni a jövő csapatát, hogy a teljesítménye jelentősen visszaesett az új idényre. Bridges Brooklynba kerülése után tavaly 27 meccsen 26,1 pontot átlagolt 60,7 százalékos True Shooting mutatóval, az új idényben viszont 35 meccs után csak 20,7 pontot átlagol 56,2 százalékos True Shootinggal.

A Nets az elmúlt 12 meccséből a 10. vereségét könyvelhette el ma hajnalban, emiatt is érdekes, hogy Brian Lewis (New York Post) milyen beszámolót tett a sérültjeikről. A legutóbb november 6-án pályára lépő Ben Simmons felépülése jól halad a hátsérüléséből, ugyanakkor valószínűleg egy ideig még várni kell a visszatérésére, a napokban még csak arra kaphat engedélyt, hogy elkezdjen kettő a kettő ellen játszani – a visszatérése előtt három a három, valamint öt az öt elleni játékban is részt kell vennie edzéseken. Lonnie Walker IV is november 30-a óta maródi már, viszont ő felépült már a combhajlítóizom-sérüléséből, és akár már péntek este pályán lehet a Thunder elleni összecsapáson.

A Thunder ma hajnalban kikapott a Hawks ellen, Chet Holmgren ugyanakkor még az előző, Celtics elleni összecsapásuk után beszélt arról, hogy hol tartanak csapatként. Szerinte az eddigi teljesítményük azt mutatja meg, hogy egységesen játszanak, illetve a győzelmek elérését minden másnál előrébb helyezik. Hosszabb távon ugyanakkor ez nem bizonyít semmit, nem elégedettek ennyivel. Tudják, hogy még hosszú utat kell megtenniük, még csak 32 meccset játszottak le a szezonból, vagyis még 50 hátravan. Sok leckét meg kell még tanulniuk, miközben azokat is észben kell tartaniuk, amiket megtanultak már.

A Knicks bejelentette, hogy Duane Washington Jr. two-way megállapodást írt alá a csapattal. A korábban Indianában és Phoenixben is megforduló hátvéd a Knicks fiókcsapatánál töltötte az idény eddigi részét, a G Ligában 27,3 pontot és 6,3 gólpasszt átlagolt.

Vinny Benedetto (The Denver Gazette) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Nuggets DPE-t (disabled player exception) igényel a ligától Vlatko Cancar után, aki ACL-szakadás miatt kihagyja a teljes szezont. Amennyiben a liga megítéli a kivételt, akkor 1,1 millió dollárt használhatnak majd fel erősítésre, ami elsőre nem tűnik soknak, de az idény hajrájában ez elegendő lehet ahhoz, hogy időarányosan a veteránminimumnál többet ajánljanak egy szabadügynöknek. A napokban a Spurs is hasonló igényt nyújtott be a ligához, náluk Charles Bassey dőlt ki Achilles-szakadással, utána 1,3 milliós kivételt kaphatnak, amennyiben a liga jóváhagyja a kérelmüket. A DPE azon játékosok után igényelhető, akik legalább június 15-ig maródiak, ezzel a kivétellel sem lehet a 15 fős keretlétszám fölé menni, és ebben a szezonban március 11-éig felhasználható.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus