Kinyitott a szabadügynökpiac - Folyamatos eseménykövetés (20:50)

Kinyitott a szabadügynökpiac, folyamatosan követjük az eseményeket. A Denver rámegy LeBron Jamesre. Megegyezések: Thunder (Paul George, Jerami Grant), Houston (Chris Paul, Gerald Green), Suns (Trevor Ariza), Brooklyn (Ed Davis, Joe Harris), Warriors (Kevin Durant), Bucks (Ersan Ilyasova), Nuggets (Nikola Jokic, Will Barton), Spurs (Rudy Gay, Marco Belinelli), Pacers (Doug McDermott), Minnesota (Derrick Rose), Blazers (Nik Stauskas), Memphis (Omri Casspi), Celtics (Aron Baynes). Wilson Chandler, Courtney Lee és Bazemore eladóak. Tyler Ulist, Cole Aldrich-ot és Thomas Bryantet kitette csapatuk. Jimmy Butlernek 4 évre 110 milliót ajánl a Timberwolves. A Lakers nem szaggatja szét magát Kawhi Leonardért, DeMarcus Cousins az új terv. A Thunder Carmelo Anthony kivásárlásával kerüli el a rekord luxusadót?

20:40: Több igazolás is történt a mai este folyamán.

A Toronto Raptors 2 évre 18 millió dollárért aláiratta Fred VanVleetet, aki így marad az együttesnél.

A Detroit Pistons 2 évre 8.3 millió dollárért szerezte meg Glenn Robinson III-öt.

A Dallas Mavericks a megmaradó 5 millió dolláros capspace-éből újra aláiratta Dirk Nowitzki.

A Milwaukee Bucks garantálta Brandon Jennings 2.2 millió dolláros szerződését a következő idényre.

A kisebb szerződések közül a New York Knicks 1 évre 1.6 millióért újraigazolta Luke Kornet-t - neki tavaly még csak two-way kontraktusa volt. A Miami Heat two-way szerződésből rendes megállapodást csinált Derrick Jones Jr. esetében. Az Atlanta Hawks two-way szerződést adott Jaylen Adamsnek.

David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy JaVale McGee iránt érdeklődik a Golden State Warriors, a Los Angeles Lakers, a New Orleans Pelicans és az Oklahoma City Thunder is.

A Lakersnél egyébként készítik a válságterveket, Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Clint Capelával is készülnek tárgyalni.

LeBron James képviselői ugyanis a hírek szerint ma úgy találkoztak a Philadelphia Sixersszel, hogy ez eredetileg nem igazán volt a tervekben - nagyon úgy tűnik, hogy ha nem is vesztek el a Lakers esélyei rá, csökkentek. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Sixers még mindig realisztikusnak tartja, hogy leigazolják Jamest, és megszerezzék emellett Kawhi Leonardot is.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) szerint nem csapódott le túl jól Devin Bookernél, hogy se szó, se beszéd, kitették Tyler Ulist a keretből.

A Houston Rockets pedig Michael Carter-Williamsszel találkozik.

 

Több igazolásról is beszámoltunk már, de természetesen vannak más aláírások is. A szóbeli megegyezésekkel kezdjük, némi pletykával fűszerezve - egyelőre egyik megállapodás sem hivatalos a moratóriumi időszak miatt. Az viszont hivatalos, hogy a jövő évi sapka 101.8 millió dollárnál lesz meghúzva, míg a luxusadó szintje 123.7 milliónál lett meghúzva. Megvan az is közben, hogy 2019/20-ra 109, 2020/21-re pedig 116 milliós sapkát jósol most az NBA.

A Houston Rockets Chris Paullal hosszabbított, Trevor Arizát viszont elvesztette, miután a kiscsatár a Phoenix Sunshoz igazolt - részletek ezen a linken. A Houston még egy történet végére pontot tett: Gerald Greent 1 évre 2.4 millió dollárért, a veterán minimumért megtartotta.

Az Oklahoma City Thunder is több megegyezést megejtett. Legfontosabb szabadügynökök, Paul George 4 évre aláírt a csapathoz - részletek ezen a linken. Mellette pedig Jerami Grant is maradt az együttesnél 3 évre 27 millió dollárért. Mivel a Thunder 11 játékossal is 156 milliós bérlistával rendelkezik, és ismétlő luxusadó fizetők, ezért 130 milliós luxusadószámlája van jelenleg a klubnak a következő idényre - ez a liga történetének legnagyobb luxusadója lenne. Alex Kennedy (HoopsHype) értesülései szerint több játékos is úgy gondolja, hogy az OKC stretch provision segítségével ki fogja vásárolni Carmelo Anthonyt.

Idén egyébként a Cleveland Cavaliers fizette a legtöbb luxusadót, 50.7 millió dollárt, mögötte a Golden State 32.3 milliót volt köteles befizetni, a Thunder 25.4 milliót, míg a Washington Wizards 7 milliót. A Chicago Bullsnak és a Dallas Mavericksnek azért kell fizetnie, mert a minimum fizetési padló alatt voltak.

A San Antonio Spurs Rudy Gay-t megtartotta, Marco Belinelli pedig visszatért Gregg Popovichékhoz - részletek ezen a linken.

A Denver Nuggets Nikola Jokic-csal és Will Bartonnal is hosszabbított, mindkét kosaras marad a coloradói alakulatnál, részletek ezen a linken.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Nuggets rá fog menni LeBron Jamesre a két hosszabbítás után - tudják, hogy nincs sok esélyük, de megpróbálják rábeszélni Jamest arra, hogy csatlakozzon hozzájuk, még ha csak egy évre is. LeBron egyébként szombat este Los Angelesbe érkezett, de azért nem kell ennek túl nagy jelentőséget keríteni, mert két háza is van LA-ban. Személyesen nem találkozott James a Cleveland Cavaliersszel, miután kinyitott a szabadügynökpiac, viszont telefonon éjfél után egy perccel már beszélt is Koby Altman GM-mel.

Az előbb említett három csapat sorsa egy szálon fut össze, ez pedig a Los Angeles Lakers. Az aranysárga-lilák George-ról lecsúsztak, és a hírek szerint Kawhi Leonardért sem szakadnának meg, legújabb kiszemeltjük állítólag DeMarcus Cousins egy rövid, de vaskos szerződéssel.

A Minnesota Timberwolves egyrészt közölte Jimmy Butlerrel, hogy beajánlják neki a 4 éves, 110 millió dolláros idő előtti maximum hosszabbítást - kérdés, aláírja-e ezt Butler, vagy jövő nyáron még több pénzért szerződik le. Másrészt 1 évre 2.1 millió dollárért marad az együttesnél Derrick Rose.

A Dallas Mavericks 2015 után újra megegyezett szóban DeAndre Jordannel - részletek ezen a linken. És szintén ide kapcsolható, hogy a texasiak által elengedett Doug McDermott 3 évre 22 millió dollárért az Indiana Pacerst választotta.

A bajnoknál nem történt meglepetés, Kevin Durant újabb 1+1 éves szerződéssel marad a Golden State Warriors játékosa - részletek ezen a linken. Szintén az oaklandiekhez tartozik, hogy Marc Stein (New York Times) információi szerint nem érdekli őket Dwight Howard, aki hamarosan szabadon igazolható lesz.

A Brooklyn Nets és a Portland TrailBlazers gyakorlatilag játékost cseréltek: a Nets által elengedett Nik Stauskas egy évre a veterán minimumért igazolt az oregoniakhoz, míg a Blazers eddigi magasembere, Ed Davis 1 évre 4.4 millió dollárért Brooklynban folytatja pályafutását. A Nets Joe Harrisszel is leszerződött 2 évre 16 millió dollárért.

A Memphis Grizzlies egy évre veterán minimumért leigazolta Omri Casspit.

A Boston Celtics megtartotta centerét, Aron Baynes 2 évre 11 millió dollárért maradt a keleti döntősnél.

A Milwaukee Bucks igazolt egy shootert, Ersan Ilyasova 3 évre 21 millióért választotta a wisconsini alakulatot.

Több embert is kitett a csapatuk, mielőtt garantálttá vált volna szerződésük. A Lakers Thomas Bryanttől, az Atlanta Hawks Isaiah Taylortól, a Phoenix pedig Tyler Ulistól szabadult meg.

A végére pedig David Aldridge (nba.com) cserepletykái maradtak: az újságíró úgy tudja, hogy a Nuggetstől Wilson Chandler, a New York Knickstől Courtney Lee, illetve az Atlanta Hawkstól Kent Bazemore nagyon is eladóak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus