Llull-nak 24 millió dollárt ajánlott a Houston

A Marca spanyol napilap értesülései szerint a Houston Rockets nem viccel, 23.8 millió dollárt ajánlottak Sergio Llull-nak.

A(z egyik) legnagyobb spanyol napilap, a Marca úgy tudja, hogy a texasi együttes már most, a spanyol bajnoki döntő alatt felajánlotta Sergio Llullnak új szerződését, amellyel 3 évre 23.8 millió dollárt kapna - ez jelentősen több annál, amit mondjuk Nikola Mirotic kapott a Chicago Bullstól. A Real Madrid egyik legnagyobb ásza természetesen még nem döntött, de ez már az az összeg, amelynél elég erősen kell keresnie majd a negatívumokat, miért ne menjen át a tengerentúlra.

Llull-nak egyébként 5.6 millió dolláros, tehát nagyon zsíros kivásárlási ára van, nyilván emiatt is kapna ennyit a csapattól - így gyakorlatilag 19 millió dollár környékén keresne ténylegesen a három év alatt, hiszen az NBA csapatok csak 625 ezer dollárt állhatnak hivatalosan a kivásárlásból, a többit a játékosnak vagy másoknak kell kifizetni. Ez is több mint 6 millió dollárt jelentene azonban évente.

Ennyit egyébként jelen állapotában nem tud neki adni a Rockets, csak ha tényleg igazak a ma reggeli hírek, miszerint Kostas Papanikolaou elengedésén még mindig gondolkodnak. A Houston nyaráról már írtunk korábban, ahol szóba került az is, hogy a görög játékossal együtt 61.5 millió dolláron áll a csapat - nélküle csak 56.6 millió környékén, így beférne Llull.

Ez az igazolás azonban nagy hatással lehet a gárda többi részére, le kellene mondani ugyanis bizonyos emberek, így például Corey Brewer Bird-jogairól is - bár egyelőre nem tudni, hogyan van megkonstruálva Llull szerződéstervezete. Brewert a sapka alatti csapatok 2.5 milliós MLE-jéből szinte biztosan nem lehet megtartani, úgyhogy ez az ő búcsúját is jelentené egyben. Patrick Beverley QO-ja még beférhet Llull új szerződése mellett is, de Morey-éknak okosan kell csinálniuk, hogy a spanyol irányító miatt ne essen szét a csapat többi része.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus