Nincs meglepetés, Zion Williamson az 1/1

A Pelicans Zion Williamsont, a Memphis Ja Morantot, a Knicks pedig RJ Barrettet választotta - a draft teljes végeredménye. David Griffin szerint a Pelicans Jrue Holiday csapata, Zionnak meg kell tanulnia nyerni az NBA szintjén is. TJ Warrent a Pacershez postázta a Suns. Aron Baynes Phoenixben folytatja pályafutását, ahogy Dario Saric is. Patrick Beverley és a Bulls között kölcsönös az érdeklődés. Nik Vucevicre a Celtics és a Lakers is esélyes. Kevin Durant mindenki mástól függetlenül akar dönteni a jövőjéről. Kawhi Leonard a Sixersszel, a Nets-cel és a Knicksszel is leül beszélgetni. A draft utáni kisebb szerződtetések.

Nem történt meglepetés a ma hajnali NBA drafton: a New Orleans Pelicans Zion Williamsont, a Memphis Grizzlies Ja Morantot, a New York Knicks pedig a jelenlévő drukkerek nagy örömére RJ Barrettet választotta ki az első három helyen.

Volt több csere is a draft alatt, illetve azt megelőzően.

Az egyikben az Atlanta Hawks megszerezte az 1/4-et, és De'Andre Huntert választotta ki, a Cleveland Cavaliers elvitte Darius Garlandot az ötödik helyen, a hatodikon pedig a Minnesota Timberwolves választhatott, miután az 1/11-ért és Dario Saricért övé lett a pick a Phoenix Sunstól - az arizonaiak még a draft előtt lepasszolták TJ Warrent is az Indiana Pacersnek a 2/32-es pickkel együtt. A Minny Jarrett Culverre szavazott, mögötte a Chicago Bulls Coby White-ra, míg a Pelicans Jaxson Hayest, valamint az 1/17-en Nickeil Alexander-Walkert szerezte még meg Zion mellett.

Érdekesség, hogy az Atlanta Cam Reddish-t is kiválaszthatta a 10. helyen, így Trae Young körül ott van már a védekezéséről ismert Hunter, két kiváló shooter Kevin Huerter és Reddish személyében, valamint az atletikus magasember, John Collins - nagyon érdekes csapat lesz a Hawks. A Boston Celtics a 20. helyről előbb hátracserélt, majd a 24. helyről is, azt a picket Aron Baynesszel együtt a Sunshoz postázta, így egész komoly sapka alatti helye van Danny Ainge-nek.

A nagy csúszók közül ki kell emelni Nasir Little-t, akit sokan a lottery-be vártak, mégis a Portland TrailBlazers vitte el a 25. helyen, Bol Bol pedig a 44. helyen kelt el, a Denver Nuggets draftolta.

Az első kör végéig tartó összes cserét, illetve az este menetét megtaláljátok a tegnap eseménykövetésünkben, ezen a linken. Annyi kiegészítést kell tennünk, hogy Tim Bontemps (ESPN) forrásai szerint a Cleveland a négy második körös mellett 5 millió dollárt is adott a Detroit Pistonsnak az 1/30-ért.

A draft után szokás, hogy azok, akik nem keltek el, azonnal nem garantált vagy two-way szerződést kapnak a csapatoktól, most is van ebből jócskán.

Kris Wilkes a Knickstől, Dean Wade a Cavstől, John Konchar a Memphistől. Jaylen Hoard a Portlandtől, Naz Reid a Minnesotától, Zylan Cheatham a Pelicanstől, Brian Bowen a Pacerstől, Jordan Bone a Detroittól, Lu Dort pedig az OKC-től kapott two-way kontraktust, míg Justin Robinson a Washington Wizards-dzal, Amir Hinton a Knicksszel, Javon Bess a New Orleansszal, Jalen Lecque pedig a Sunsszal kötött többéves szerződést - utóbbi ráadásul 4 éveset, amiből 2 garantált. (Ezekből a szerződésekből lesz még bőven a következő pár napban.)

A Pelicans új elnöke, David Griffin sietett leszögezni, hogy Zion Williamson nem a franchise megmentője - azt szeretné, ha nem így bánnának vele, hagynák, hogy legyen gyerek, és szerinte Williamson azért van ott, hogy csatlakozzon a "családhoz". Griffin kiemelte, hogy a New Orleans Jrue Holiday csapata, Zionnak meg kell tanulnia, hogyan lehet nyerni, hogyan lehet valaki sikeres NBA szinten is. Eljön majd az ideje, hogy átveszi a stafétát, és ő lesz a gárda vezére, de ez az idő még nem most van.

Térjünk át másra. Jonathan Givony (ESPN) értesülései szerint Patrick Beverley és a Chicago Bulls között kölcsönös az érdeklődés.

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy elképzelhető, hogy Kawhi Leonard a két favorit, a Los Angeles Clippers és a Toronto Raptors mellett leül beszélgetni a Brooklyn Nets-cel, a New York Knicksszel és a Philadelphia Sixersszel is.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Kevin Durant a Golden State Warriors, Nets, Knicks, Clippers négyesből fog választani, és egyedül, más FA-k döntésétől függetlenül akar határozni. Woj szerint Durant komoly döntés előtt áll, hiszen azt fogja kiválasztani, hogy hol tölti pályafutása csúcsának hátralévő részét.

És még mindig Wojnarowski: a Lakers és a Celtics is esélyes Nik Vucevic megszerzésére, amennyiben a center nem tud megegyezni az Orlando Magic-kel.

A végére pedig álljon itt a teljes draft végeredmény:

Első kör

R1P1 Zion Williamson – New Orleans Pelicans
R1P2 Ja Morant – Memphis Grizzlies
R1P3 RJ Barrett – New York Knicks
R1P4 De’Andre Hunter – Atlanta Hawks
R1P5 Darius Garland – Cleveland Cavaliers
R1P6 Jarret Culver – Minnesota Timberwolves
R1P7 Coby White – Chicago Bulls
R1P8 Jaxson Hayes – New Orleans Pelicans
R1P9 Rui Hachimura – Washington Wizards
R1P10 Cam Reddish – Atlanta Hawks
R1P11 Cameron Johnson – Phoenix Suns
R1P12 PJ Washington Jr. – Charlotte Hornets
R1P13 Tyler Herro – Miami Heat
R1P14 Romeo Langford – Boston Celtics
R1P15 Sekou Doumbouya – Detroit Pstions
R1P16 Chuma Okeke – Orlando Magic
R1P17 Nickel Alexander-Walker – New Orleans Pelicans
R1P18 Goga Bitadze – Indiana Pacers
R1P19 Luka Samanic – San Antonio Spurs
R1P20 Mattise Thybulle – Philadelphia 76ers
R1P21 Brandon Clarke – Memphis Grizzlies
R1P22 Grant Williams – Boston Celtics
R1P23 Darius Bazley – Oklahoma City Thunder
R1P24 Ty Jerome – Phoenix Suns
R1P25 Nassir Little – Portland Trail Blazers
R1P26 Dylan Windler – Cleveland Cavaliers
R1P27 Mfiondu Kabengele – LA Clippers
R1P28 Jordan Poole – Golden State Warriors
R1P29 Keldon Johnson – San Antonio Spurs
R1P30 Kevin Porter Jr. – Cleveland Cavaliers

Második kör

R2P1 (31) Nicholas Claxton – Brooklyn Nets
R2P2 (32) KZ Okpala – Miami Heat
R2P3 (33) Carsen Edwards – Boston Celtics
R2P4 (34) Bruno Fernando – Atlanta Hawks
R2P5 (35) Marcus Louzada Silva – New Orleans Pelicans
R2P6 (36) Cody Martin – Charlotte Hornets
R2P7 (37) Deividas Sirvydis – Detroit Pistons
R2P8 (38) Daniel Gafford – Chicago Bulls
R2P9 (39) Alen Smailagic – Golden State Warriors
R2P10 (40) Justin James – Sacramento Kings
R2P11 (41) Eric Paschall – Golden State Warriors
R2P12 (42) Admiral Schofield – Washington Wizards
R2P13 (43) Jaylen Nowell – Minnesota Timberwolves
R2P14 (44) Bol Bol – Denver Nuggets
R2P15 (45) Isaiah Roby – Dallas Mavericks
R2P16 (46) Talen Horton-Tucker – LA Lakers
R2P17 (47) Ignas Brazdeikis – New York Knicks
R2P18 (48) Terance Mann – LA Clippers
R2P19 (49) Quinndary Weatherspoon – San Antonio Spurs
R2P20 (50) Jarrell Brantley – Utah Jazz
R2P21 (51) Tremont Waters – Boston Celtics
R2P22 (52) Jalen McDaniels – Charlotte Hornets
R2P23 (53) Justin Wright-Foreman – Utah Jazz
R2P24 (54) Marial Shayok – Philadelphia 76ers
R2P25 (55) Kyle Guy – Sacramento Kings
R2P26 (56) Jaylen Hands – Brooklyn Nets
R2P27 (57) Jordan Bone – Detroit Pistons
R2P28 (58) Miye Oni – Utah Jazz
R2P29 (59) Dewan Hernandez – Toronto Raptors
R2P30 (60) Vanja Marinkovic – Sacramento Kings

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus