Pierce búcsút int a Wizardsnak - felkészül a Clippers(?)

Az ESPN értesülései szerint Paul Pierce egyrészt tényleg folytatja karrierjét, másrészt ki fog lépni szerződéséből és szabadügynök lesz.

Marc Stein (ESPN) jelentette ma este, hogy Paul Pierce hajlik a folytatásra, egyelőre nem akarja befejezni karrierjét, még legalább egy szezont le akar húzni - erről egyébként este már mi is beszámoltunk, Jorge Castillo (Washington Post) jelezte ezt először. Az ESPN forrásai szerint azonban nemcsak ez biztos, de az is, hogy PP kilép szerződéséből és így szabadügynök lesz a nyáron.

A lépés szinte azonnal előrevetítené a Pierce - Los Angeles Clippers házasságot, amiről gyakorlatilag hetek óta hallani. A kiscsatár 5.5 millió dollárt keresne, ha maradna jelenlegi kontraktusában a Washington Wizardsnál - amennyiben kilép, szinte biztosan nem kap ennyit egyik csapattól sem. Az anyagiak azonban nem játszanak akkora szerepet, ha a kaliforniai születésű Pierce újra volt edzőjével, Doc Riversszel dolgozhat együtt, ráadásul Los Angelesben.

A Clippersnek egyébként is szüksége van egy kiscsatárra most, hogy Matt Barnest elcserélték Lance Stephensonért, Pierce játékidejével azonban már óvatosan kell bánni - az idei PO-ban nagyrészt azért tudott olyan hatékony lenni, mert Randy Wittman, a fővárosiak trénere nagyon jól menedzselte játékperceit az alapszakaszban, 26.2 percet átlagolt mindössze, ami a legkevesebb pályafutása során - így az sem lenne meglepő, ha Pierce mellett egy másik hármast is szereznének.

Itt jöhet képbe a két napja felmerült Jamal Crawford-csere, amely még mindig lóg a levegőben. A Denver oldaláról nehéz lenne megérteni, miért adnák oda Crawfordért Wilson Chandlert, de a kiscsatár tökéletes lehetne a Clippersnek, mert hármas mellett négyes poszton is bevethető.

Egyelőre viszont az sem biztos, hogy Pierce kilép szerződéséből - hivatalosan még nem döntött - és az sem, hogy ha ezt megteszi, a Clipperst választja, de ez a legvalószínűbb forgatókönyv azok alapján, amit ma Stein megjelentetett. A másik lehetséges opció továbbra is a Wizards, ha ugyanis valamelyik együttes mégis több pénzt adhat neki, mint az 5.5 milliós játékosopciója, az pont a Washington - ők 6 millió dollárnál is többet kínálhatnak a veterán játékosnak, az is elképzelhető, hogy emiatt lépett ki.
(Az azért szerintem kevéssé hihető, hogy a pályafutása során csak a csapatai által 185 millió dollárt kereső Pierce fél millió dolláron kezdene szőrözni.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus