Újra kiadták az ikonikus Jordan XI Concordot

Magyarországra is megérkezett Michael Jordan legendás "Visszatértem" cipője, a XI Concord legfrissebb kiadása.

A Nike Jordan XI Concord 1995-ben sokkolta először a kosárlabda közönségét, amikor Michael Jordan úgy döntött, hogy egy szimpla „visszatértem” üzenet kíséretében egy rövid kitérő után újra a kosárpályát választotta.

Mai napig tartó népszerűségét részben ennek a fontos történelmi szerepének köszönheti a cipő, kiegészítve az időtálló és azóta is egyedi formatervezésének, amely igencsak megváltoztatta a sneaker kultúra alakulását – a kosárpályán és azon túl is.

A debütálását követő szezonra már nem csak MJ feltűnő kosárcipőjeként tekintettek a modellre, hanem maga lett „a Concord”, amire kosárlabda- és sneakerrajongók egyaránt Szent Grálként tekintettek. Meghódította a pályákat, utcai viseletet, ballagásokat, de még esküvőkön is főszerepet kapott. A Rapcity rendezvényére kilátogatók végigkövethették a cipő történetét, majd szemtanúi lehettek, ahogy az új modellel a következő generáció szívébe is belopja magát a Nike Air Jordan XI Concord.

December 8-tól az eredeti lakkbőr felsőrésszel, Nike Air légbetéttel és az ikonikus 45-ös mezszámmal a sarkán az első kiadáshoz hű dobozban került a polcokra az ikonikus sneaker. Az új release-nek (amely során megtekinthetőek voltak a XI Concord korábbi kiadásai, illetve egy streetstyle show is) akkora sikere volt, hogy a férfi modelleket már másnapra elkapkodták a magyar rajongók.

 

A Rapcity.hu a Kezdo5.hu és a Kezdo5shop.hu szakmai együttműködő partnere.

fotó: Horváth Tamás/HTPHOTO

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus