Embiid és Doncic csillogott, a Dallas nyert Kínában

Embiid 29-et szórt, Doncic ismét produkált látványos dolgokat - a Blazersnél alapszakasz-formában van Lillard, McCollum és Nurkic - George és Schröder estéje - Mitchell 21 pontja.

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 112-115

Embiid és más senki. Lassan kezdett és nem is játszott jól a Philly, lomha volt a társaság védekezésben, késve reagált a lepattanókra, nem mozgatta a labdát megfelelően támadásban, gyorsan össze is szedett közel tízpontos hátrányt. A folytatásban tudott kozmetikázni a több fontos játékosát nélkülöző Mavs ellen, voltak biztató pontok, de igazából sem Ben Simmons, sem Markelle Fultz nem lehet elégedett, egyedül Joel Embiid villogott igazán: ugyan a kinti dobásai nem ültek (0/6 tripla), közelebbről már pontosan célzott (11/16 dupla, 7/10 büntető) és végül eljutott 29 pontig, leszedett 7 lepattanót, valamint kiosztott 4 gólpasszt is 29 játékperce alatt. Van még min dolgozni a szezonrajtig a csapatnál, de a potenciál természetesen nem múló dolog...

Doncic volt a legjobb dallasi. A Mavs újonca már a meccs első öt percében bevert három triplát, végül 15 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, ami pedig még a számoknál is fontosabb: úgy tűnt, hogy megállja a helyét egy jó NBA-csapat ellen is. Volt dobása, voltak szép passzai, voltak meglátásai, rendben volt a sebessége, egyértelműen ő volt a DeAndre Jordant, Dirk Nowitzkit és Harrison Barnest is nélkülöző Dallas legjobbja. Dennis Smith Jr.-nak is voltak remek megmozdulásai, a padról JJ Barea és az újonc Jalen Brunson hozott pluszt, a hajrában pedig a győzelmet is sikerült kiharcolniuk, jó szájízzel zárhatták a kínai kirándulást.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 29, Covington 18/6, Simmons 10, Redick 10/6
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 15/9, Barea 14/3, Brunson 11/3

 

A hajnali mérkőzések összefoglalói ezen a linken megtekinthetők!

 

És a játéknap videós válogatása:

Joel Embiid szárnyalt a Dallas ellen:

Luka Doncic megmozdulásai:

Damian Lillard 23 pontja és 7 gólpassza:

Jusuf Nurkic minden szegmensben dominált:

CJ McCollum játékai:

Donovan Mitchell 21 pontja:

 

Paul George és Dennis Schröder húzta az OKC-t:

Trae Young 16 pontja:

Dejounte Murray sérülése:

Carmelo Anthony villant a negyedik negyedben:

DeMar DeRozan 22 pontja:

 

Hosszabb összefoglalók

Thunder-Hawks:

Trail Blazers-Jazz:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus