Február 27-e, Curry tripla-rekordjainak napja

Ma hajnalban Stephen Curry negatív triplarekordot állított be, pontosan egy évvel korábban, az Oklahoma City Thunder ellen azonban két új (pozitív) csúccsal jelentkezett, 12 bedobott hármasával pedig beállított egyet.

A sorminta szerint érdemes lesz figyelni 2018. február 27-én a Golden State Warriors kétszeres MVP-jét, Steph Curryt, ha aznap lesz meccse, mivel zsinórban két évben is triplarekordo(ka)t állított fel.

Arról volt már szó délelőtt, hogy ma hajnalban 0/11-gyel végzett a triplavonalon túlról a Philadelphia Sixers elleni összecsapáson, ezzel beállította Antoine Walker és Trey Burke rekordját az egy mérkőzésen, értékesített kísérlet nélkül kihagyott hármasok számában - láthattátok is a mai Visszajátszásban Curry lowlights összefoglalóját. Pontosan egy évvel korábban, 2017. február 27-én (magyar idő szerint ugyanúgy 28-án hajnalban) azonban a pozitív oldalon írta be magát a történelemkönyvekbe a kétszeres MVP három kategóriában is.

Az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson 46 ponttal végzett Curry (14/24 mezőny, 12/16 tripla, 6/8 büntető). 12 értékesített hármasával beállította Kobe Bryant és Donyell Marshall csúcsát az egy meccsen bedobott triplák számában, 58 mérkőzés után megdöntötte saját idénycsúcsát, amit 286 bedobott hármassal tartott előtte (ezután a találkozó után már 288-nál járt, végül 402 lett az új rekord), és ő lett az első játékos a liga történetében, aki egymás utáni összecsapásokon elért 10-10 hármasig - február 25-én az Orlando Magicnek 51 pontot szórt 10/15-ös triplamutatóval.

Egy rekordja már nem él azóta ezek közül, hiszen 2016. november 7-én 13/17-es triplamutatót hozott a New Orleans Pelicans ellen, így az egy meccsen bedobott hármasok rekordját már egyedül ő tartja, de február 27-e így is emlékezetes dátum marad számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus