Miért nem indult LeBron James egyetlen NBA-zsákolóbajnokságon sem?

James egyik szponzora nyomása ellenére sem vállalt ilyen fellépést a profik között - 18 évesen ugyanis volt egy nagyon rossz tapasztalata.

Brian Windhorst (ESPN) "LeBron, Inc." című könyvében írja le a sztorit. Hosszú éveken át egy nagy üdítőital-gyártó szponzorálta az NBA-s zsákolóbajnokságot, és többször is próbáltak ügyfelükre, Jamesre nyomást gyakorolni, hogy vegyen részt a rendezvényen, de James mindig elhárította azzal, hogy ő éles meccsen, ellenfelekkel szemben tud nagyokat és szépeket zsákolni, nem gálán.

Windhorst szerint azonban a döntésében az is közrejátszott, hogy 2003 tavaszán, a draft előtt az egyik kvázi "gimis All-Start", McDonalds-tornát Clevelandben rendezték, ahol James elindult a zsákolón. Szépeket zsákolt, de úgy érezte, hogy Shannon Brown (későbbi csapattársa Clevelandben, illetve a Lakers színeiben kétszeres bajnok) jobb volt nála, ám a hazai pálya miatt Jamest igencsak felfelé pontozták, ezért nyerte meg a versengést. Ez nagyon zavarta Jamest, és később főként ezért nem akart indulni ilyen rendezvényeken, mert a neve miatt máshogy álltak volna hozzá, mint más, esetleg ezen a téren jobb játékosokhoz. 

Íme az ominózus zsákolóbajnokság, mindenki döntse el maga, mennyire voltak jogosak James érzései:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus