Remy Abellék döntőztek a TBT-n, Andrew Rowsey-ék győztek

Az oroszlányi légiós közel volt csapatával az 1 millió dolláros fődíjhoz - a Szolnok egykori irányítója, Andrew Rowsey a győztes együttes tagja volt.

Lejátszották a The Basketball Tournament döntőjét, véget ért a sorozat hetedik kiírása. Mint ismert, ez az a torna, amelyet 2014 óta minden nyáron megrendeznek, és amelynek különlegessége az, hogy a győztes csapat tagjai összesen 1 millió dollárral gazdagodnak - senki más nem kap pénzdíjat.

Pár napja írtunk már arról, hogy kialakult az elődöntők párosítása, ahol később a 22. kiemelt Sideline Cancer újabb bombameglepetést szolgáltatott a Joe Johnsonnal, valamint két, Magyarországon is ismert játékossal, Raphiael Putney-val és Dakarai Tuckerrel felálló, 2. kiemelt, négyszeres győztes (2015-2018) Overseas Elite ellen a 67-65-ös győzelmével 64-65 után Maurice Creek triplájával nyert a Sideline Cancer. A túloldalon a 4. kiemelt Golden Eagles simábban, 79-70-re verte a 8. kiemelt Red Scare-t. 

A finálét, így az 1 milliós fődíjat is a Golden Eagles nyerte végül, amely 78-73-ra győzte le a Sideline Cancert. A győztes együttes tagja volt Andrew Rowsey, a Szolnok egykori irányítója, aki a döntőben nem lépett pályára. A túloldalon az OSE Lions nemrég hosszabbító amerikaija, Remy Abell kifejezetten jól játszott, 14 pontjával csapata harmadik legeredményesebb tagja volt - emellett 3-3 gólpassz és pattanó is került a neve mellé. Abell egyébként az elődöntőben is nagyon hasznos volt 14 pontjával és 5 pattanójával.

Az MVP a győztes csapat legjobbja, Darius Johnson-Odom lett, aki szintén járt már Magyarországon: a Dinamo Sassari tagjaként Szolnokon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus