Steve Nash és Ray Allen legszebb megmozdulásai az NBA-ben

Steve Nash és Ray Allen is pár napon belül a Hall of Fame tagja lesz, az NBA videós összeállításokkal tiszteleg előttük.

Steve Nashről korábban már megemlékeztünk, a kiváló kanadai irányító kétszeres alapszakasz-MVP (2005, 2006), nyolcszor volt All-Star, hétszer az Év valamelyik ötösének tagja. Ötször adta a legtöbb gólpasszt egy szezonban, elérte a mágikus 10 ezer asszisztos határt, és 13-as mezét visszavonultatta a Phoenix Suns. Bár játékosként nem ért a csúcsra, a Warriors játékosfejlesztőjeként 2017-ben és 2018-ban is bajnokcsapat részese lehetett. 

Steve Nash négyszer csinálta meg az 50-40-90-es szezont (50 feletti mezőny-, 40 feletti tripla- és 90 feletti büntetőszázalék) - erre összesen hét játékos volt képes, de Nashen és a kétszer megcsináló Larry Birdön kívül mindenki csak egyszer. 

Az NBA tisztelgő videója:

Ray Allenről is írtunk már korábban, a liga történetének (jelenleg még) legeredményesebb tripladobója 2973 hárompontossal az alapszakaszban és 385-tel a playoffban (Steph Curry 2129-cel és 378-cal áll). Allen karrierje az MVP-címen kívül gyakorlatilag teljes, hiszen kétszer nyert bajnokságot (2008: Boston, 2013: Miami), tíz alkalommal szerepelt All-Staron, kétszer válaszották az Év valamelyik ötösébe, és az NBA Sportmanship Awardot is megkapta - emellett a 2000-es olimpián aranyérmet is nyert. A Milwaukee-ban, Seattle-ben, Bostonban és Miamiban megforduló, Steve Nash-sel együtt 1996-ban draftolt Allen jó néhány nagy és fontos dobást értékesített karrierje után, ezekből készített összefoglalót a liga:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus