Véget ért egy korszak

Mivel az Atlanta Hawks nem érdekelt a további küzdelmekben, Vince Carter visszavonult - az ő búcsújával az utolsó olyan játékos is befejezte, akit a 90-es években draftoltak.

Tegnap este a tulajdonosok megszavazták a szezon 22 csapatos folytatását, ebben pedig a mérlegek alapján már nem kap majd szerepet az Atlanta Hawks. Amellett, hogy Lloyd Pierce vezetőedző szerint ez a fiatalok fejlődésére, motivációjára nincs jó hatással, egy legendával is szegényebbek lettünk: Vince Carter már a szezont megelőzően bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, így ennek is eljött sajnos az ideje.

2020. március 11-én, a leállás előtt játszották az Atlanta Hawks és a New York Knicks meccsét, amelyen hosszabbítás után 136-131-re győzött a vendég New York-i gárda. Carter valamivel több mint 12 és fél percet töltött a parkettán, de mivel ekkor már tudni lehetett, hogy Adam Silver határozatlan ideig beszüntette a küzdelmeket Rudy Gobert pozitív koronavírus-tesztje miatt, ezért Lloyd Pierce az utolsó 19.5 másodpercre is pályára küldte Air Canadát, aki a mérkőzés utolsó kosarát szerezte.

Carter visszavonulásával az utolsó olyan játékos is befejezte aktív pályafutását, akit az 1990-es években draftoltak - a Basketball Forever 5 évvel ezelőtti 'End of an Era' videója most igazán aktuális. Sokan kezdtük az NBA követését ebben az időszakban, így mást nem tehetünk ezeknek a játékosoknak (és most főként az utolsó mohikánnak, Carternek), mint hogy: köszönjük!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus