A tulajdonosok megszavazták a 22 csapatos folytatást

29-1 volt az arány - a lottery augusztus 25-én, a draft október 15-én lesz megtartva.

Shams Charania (The Athletic) és Adrian Wojnarowski (ESPN) szinte egyszerre jelentették, hogy a Board of Governors, tehát a tulajdonosok "tanácsa" megszavazta a szezon 22 csapatos folytatását - ezek bizonyos, már kiszivárgott részleteiről tegnap olvashattatok.

Wojnarowski hozta a hírt, hogy 29-1 volt az arány az "igen" mellett, Charania forrásai szerint pedig a Portland TrailBlazers volt az egyetlen csapat, amely "nem"-mel voksolt a korábban vázolt ötletre - azt nem tudni pontosan, mi volt a gondjuk, hiszen több összetevős volt Adam Silver javaslata.

Nyolc csapat szezonja tehát ezennel hivatalosan is véget ért (még holnap lesz egy beszélgetés a Játékosok Szakszervezetével, akiknek szintén áldásukat kell adniuk a tervezetre, de lényegében kizárt, hogy ezen elhasaljon a szezon folytatása, miután folyamatos kapcsolatban volt az NBA és az NBPA).

A lotteryt augusztus 25-ére jelölte ki a liga, a draftot pedig október 15-ére, de egyelőre nem tudni, milyen lesz a lottery-rendszer, erről továbbra sincsenek pontos információk - a felmerülő problémákról nemrég írtunk.

Charania további időpontokról is beszámolt. Június 30-án indulna hivatalosan az edzőtábor, július 7-én utaznának a csapatok Orlandóba, a szezon pedig a korábban meghirdetett július 31-én folytatódna. Az FA-piac három nappal a draft után, október 18-án kezdődne, a következő idény edzőtábora november 10-én, és jelen állás szerint már december 1-jén rajtolna a 2020/21-es alapszakasz, de az utóbbi két időpont még erősen kérdőjeles.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus