Videó: Kobe utolsó bajnoki címének mini movie-ja

A 2010-es nagydöntő hosszabb visszatekintője - Bryant ötödik bajnoki címe, a Boston és a Lakers eddig utolsó nagydöntős összecsapása.

A 2010-es nagydöntőről tett közzé az NBA egy bő 40 perces mini movie-t - ebben a fináléban találkozott egymással utoljára a playoffban a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics. A két fél két évvel korábban döntőzött egymás ellen, akkor a Boston nyert, most viszont a Lakers volt a címvédő, 2009-ben az Orlandót győzte le a gárda.

Ebbe a döntőbe a LAL mehetett bele pályaelőnnyel, de a Celtics már a második meccsen elvette azt, majd ugyan a harmadikon visszaszerezte a Lakers, de a Boston a negyedik és az ötödik találkozót is behúzta, így 3-2-es előnybe került. A lebonyolítás miatt viszont a hatodik-hetedik meccsre Los Angelesben kerülhetett sor - a hatodikon a Lakers lejátszotta ellenfelét, ráadásul Kendrick Perkins meg is sérült a Bostonnál.

A hetedik meccs szorosabb volt, de a LAL végül győzni tudott, így óriási csatában, 4-3-as arányban megszerezte a bajnoki címet - a döntő MVP-jének Kobe Bryantet választották, aki 28,6 pontot, 3,9 gólpasszt és 2,1 labdaszerzést átlagolt a hét meccsen. Ez volt Bryant ötödik, utolsó bajnoki címe.

És akkor a videó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus