Női NB I A csoport: Az 1. forduló válogatottja

A válogatottak: Studer Ágnes, Lelik Réka, Dombai Réka, Sabina Oroszová és Cheridene Green.

Elrajtolt a női élvonal, szombattól hétfőig lejátszották nyitómérkőzéseiket a csapatok. Lássuk az első forduló válogatottját! - adta hírül a hunbasket.hu.

Irányító

Studer Ágnes – Atomerőmű KSC Szekszárd

A friss Euroligás tolnaiak az újonc BKG ellen nyitották az alapszakaszt, és nem is bízták a véletlenre – már félidőre húsz pont fölötti előnyt építettek ki, végül 103-50-es sikert arattak. Ebben kulcsszerepe volt bokasérüléséből felépülő karmesterüknek, Studer Ágnesnek: a válogatott irányító 13 pontja (3/3 dupla, 1/3 tripla, 4/4 büntető) mellett kiosztott kilenc gólpasszt, leszedett három lepattanót, szerzett három labdát, valamint 2-2 kiharcolt, illetve beütött szabálytalansága volt. Mindez 27 VAL-t jelentett alig 19 pályán töltött perc alatt, így ő lett a forduló legjobb egyese.

Dobóhátvéd

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata

A fővárosiak a forduló tegnap esti zárómérkőzésén hosszabbítást követően győzték le a DVTK-t 78-69-re, a siker fő letétményese pedig mint oly sokszor, ezúttal is Lelik Réka volt. A hátvéd igazán sokoldalúan játszott, 18 ponttal zárt (5/8 dupla, 1/6 tripla, 5/8 büntető), leszedett tíz lepattanót, kiosztott nyolc gólpasszt, szerzett három labdát, volt két blokkja is, valamint tizenegy szabálytalanságot harcolt ki - öt eladott labdája és három faultja szinte fel sem tűnik ezen számsor mellett, két assziszttal maradt le a tripla-dupláról. 37 játékperc alatt 36 VAL-t ért el, ezzel övé lett a játéknap legjobb mutatója, így a forduló MVP címe is.

Kiscsatár

Dombai Réka – UNI Győr MÉLY-ÚT

A győriek a PINKK otthonában indították a szezont egy könnyed 92-66-os diadallal. Fiatal tehetségük, a nyáron U19-es világbajnoki bronzéremmel gazdagodó Dombai Réka mondhatni nem „szezon eleji formában” kezdett, hiszen 19 pontját kimagasló hatékonysággal szerezte (8/8 dupla, 1/2 tripla), négy lepattanója és három gólpassza mellett volt egy-egy eladott és szerzett labdája is. A negatív oldalon mindössze két szabálytalanságot találunk, mindez 22 perc alatt 25 VAL-t ért.

Erőcsatár

Sabina Oroszová – UNI Győr MÉLY-ÚT

Akadt még egy kimagasló teljesítmény Iványi Dalma együttesében, a szlovák Sabina Oroszová jól debütált zöld-fehérben. 17 ponttal zárt (6/8 dupla, 0/2 tripla, 5/5 büntető), leszedett nyolc lepattanót, valamint volt egy gólpassza és egy blokkja is négy kiharcolt és egy beütött fault mellett – 18 játékperc is elegendő volt számára 27 VAL-hoz, így ő lett a forduló legjobb négyese.

Center

Cheridene Green – Aluinvent DVTK

Bár a DVTK túlórában alulmaradt a Csata otthonában, a brit válogatott Green játékára nem lehetett panasza Földi Attila mesternek. A center 21 pontot tett a közösbe (10/19 dupla, 1/3 büntető), emellett nem kevesebb, mint 16 lepattanót gyűjtött be (6 védő, 10 támadó). Volt még két szerzett és egy eladott labdája, valamint 3-3 beütött és kiharcolt faultja is, így 36 perc alatt kerek 30-as VAL értékkel zárta pályafutása első magyar bajnokiját.

Fotó: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus