Győr: Előzetes helyett...

Itt és most egy előzetes esélylatolgatásnak kellene következni a ma esti HAT AGRO UNI Győr-Kayseri Euroliga meccs kapcsán. A tegnap napvilágot látott döbbenetes hír kapcsán viszont, megmondom őszintén nem igazán van kedvem analizálni a győri csapat esélyeit...

Lezárult a vizsgálat a szeptember 7-i Tapodi Péter és Fűzy Ákos halálával végződő tragikus buszbaleset ügyében. Az már korábban tudott volt, hogy a velük szemben közlekedő gépkocsi idős vezetője okozta a balesetet.

Az viszont új - s meglehetősen szomorú, lehangoló - fordulat az ügyben, hogy a busznak, amelyen a győri csapat játékosai Sopronba utaztak, lejárt a forgalmija, a sofőrnek pedig, aki a buszt vezette a jogosítványa...És a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt. Hihetetlen!

Úgy gondolom, ezeket a szabályokat megalkotói nem jókedvükben hozzák, hanem éppen az ilyen esetek elkerülése céljából.

Valószínűleg, a cég vagy magánszemély, aki adta a buszt tisztában volt egyaránt a busz forgalmijának, mint vezetője jogosítványának lejárt mivoltával. Ezért, mint olvashattuk, felelnek is. Lehet, mindezért jóval olcsóbban számította meg a busz tarifáját, bérleti díját a klub irányában - amelynek ez minden bizonnyal tökéletesen megfelelt.

Valószínűleg olcsó volt - mégis nagyon nagy árat fizetett érte nemcsak a győri klub, hanem az egész magyar kosárlabda.

A közelmúltban minden a valóban óriási akaraterővel megáldott a baleset után egyik lábát térd alatt elveszítő Natasa Kovacsevicsről szólt. Egy a televíziós társaságok által szervezett jótékonysági mérkőzésen túl azonban arról sajnos egy szót sem lehetett hallani arról, vajon a győri klub hogyan, milyen módon segíti, támogatja a két elhunyt családját, Ákos özvegyét s 3 nagy lányukat, valamint Péter egyedül maradt párját s két esztendős kislányukat...

Az új fejlemények, a vizsgálat eredményeinek ismeretében engem most ez jobban, sokkal jobban érdekel, mint az esti mérkőzés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus