Női középszakasz: A 2. forduló válogatottja

A női NBI-ben kezdetét vette a középszakasz, így hosszú hónapok után most először mérkőzik meg egymással a tíz magyar együttes. Ennek apropóján a forduló legjobb egyéni teljesítményeire fókuszálva rendszeresen jelentkezik rovatunk, a forduló csapata. Kezdésnek rögvest rendhagyó módon a 2. fordulóval, hiszen az első fordulóból a Győr-Cegléd mérkőzést márciusban pótolják.

A 2. forduló csapata:

Iványi Dalma (PINKK-Pécs) – Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK) – Maja Scsekics (Atomerőmű KSC) – Dragana Szvitlica (MTK-Budapest) – Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK)

Iványi Dalma (PINKK-Pécsi 424)

Régi fényében tündökölt a pécsi legenda a Győr elleni bajnokin. A PINKK végig dominálva 69-50-re verte az első vereségüket elkönyvelő győrieket – az irányító hathatós közreműködésével. 25 játékperce alatt hozott össze dupla-duplát, 10 pontja mellett 10 lepattanót is lekapott, nem mellékesen pedig kiosztott 6 gólpasszt és volt 4 labdaszerzése is. Utóbbi háromnál senki nem mutatott fel többet a találkozón. Mezőnyből 3/7-es, büntetőből 3/4-es mutatóval végzett, de volt 6 kiharcolt személyi hibája is. A negatív oldalon 2 fault és 4 labdaeladás volt – végül 27 VAL pontjával a legjobb magyar teljesítményt nyújtotta a fordulóban.

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Nincs könnyű helyzetben a Cegléd és a korábban éveket Diósgyőrben játszó Hadzsovics. A CEKK nem hozott magával győzelmet a Közép-európai Ligából és mint az a Szekszárd elleni bajnokin látszott, a magyar NBI-ben is meg kell küzdeniük majd az első sikerért. Nem a szerb hátvéden múlt a 92-74-es vereségük: 26/6 pontját extra dobóteljesítménnyel (10/14 mezőnyből) érte el, de adott 5 gólpasszt, volt 3 lepattanója és kiharcolt 10 faultot 37 játékperce alatt. Bár kihagyott 5 büntetőt és eladott 3 labdát, de 30 VAL pontjával így is a forduló legeredményesebbje volt.

Maja Scsekics (Atomerőmű KSC Szekszárd)

A szerb hátvéd egy 38 és egy 26 pontos mérkőzéssel zárta az alapszakaszt és a Cegléd elleni 92-74-es győzelemkor ugyanott folytatta, ahol akkor abbahagyta. Minden dupláját (6/6) és büntetőjét (2/2) helyére küldve, 4 triplát szórva jutott el összességében 10/13-as mutatóval 26/12 pontig. 27 perc alatt szedett még 4 lepattanót, volt 2 labdaszerzése és 1 gólpassza is. 29 VAL pontjával ezúttal is egyértelmű vezére volt a 6. győzelmét elkönyvelő tolnaiaknak.

Dragana Szvitlica (MTK-Budapest)

Néhány VAL ponton dőlt el az egyik magas poszt „sorsa”, a bosnyák erőcsatár a PINKK-es Louella Tomlinsont előzte meg, aki mellett szólt, hogy győztes csapat tagja volt és 18 pontot, 8 lepattanót és 3 blokkot jegyzett. A tavaly még Szekszárdon játszó Szvitlica szinte egymaga vitte a hátán az MTK-t a Sopron ellen a papírformának megfelelően 74-52-re elvesztett mérkőzésen. 37 játékperce alatt 20 pontig jutott (6/12-es mezőny és hibátlan, 8/8-as büntető mutatóval). Volt még 8 lepattanója, 2 labdaszerzése 1-1 gólpassza és blokkja kipontozódásáig.

Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK Miskolc)

A diósgyőriek 26 éves centere tevékeny részese volt csapata, kiütéses 60 pontos győzelmének. A fiatal Vasas ellen 90-30-ra megnyert bajnokin elég volt 24 percet a pályán töltenie, hogy dupla-dupla közelébe jusson. Az amerikai középjátékos 13 pontját csaknem hibátlan dobóteljesítménnyel (4/6 mezőny, 4/4 büntető) hozta össze, szerzett 9 lepattanót, valamint adott 3-3 gólpasszt és blokkot. Végül személyi hiba és eladott labda nélkül jutott el 28 VAL pontig.


A 2. forduló magyar csapata:

Iványi Dalma (PINKK-Pécs) – Semsei Barbara (Hat Agro-UNI Győr) – Simon Zsófia (Uniqa Euroleasing Sopron) – Varga Zsófia (ZTE NKK) – Czukor Tünde (ZTE NKK)

Iványi Dalma (PINKK-Pécsi 424)

Iványi teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Semsei Barbara (Hat Agro-UNI Győr)

Az alapszakaszból csak győzelmet magával hozó győriek számára most kezdődik a bajnokság nehéz szakasza, mindezt jól jelzi a PINKK ellen 69-50-re elvesztett mérkőzés is. Semsei csapata legeredményesebb játékosa volt és minden bizonnyal a rutinos hátvéd is jobban örülne, ha ezt a címét győzelemre cserélhetné. 13 pontját 3/9-es mezőny- és 6/8-as büntetőmutatóval hozta össze, volt 4 lepattanója, 3 labdaszerzése és 5 kiharcolt faultja. 16 VAL ponttal került be a forduló magyar csapatába.

Simon Zsófia (Uniqa Euroleasing Sopron)

A kulcsfontosságú Euroliga mérkőzésekhez közeledve felettébb biztató a sérüléséből fokozatosan javuló formában visszatérő Simon Zsófia játéka. A válogatott bedobó az MTK ellen 74-52-re megnyert bajnokin bőven kapott lehetőséget a formába kerülésre Igor Polenektől és ezt remek játékkal hálálta meg. Csapata legjobbjaként 6/9-es mezőnymutatóval (2/2 triplából) 14 pontig jutott, leszedett 4 lepattanót, adott 3 gólpasszt és volt 3 labdaszerzése is. 22 VAL pontja a második legtöbb volt a magyar játékosok között.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

A PEAC otthonában hatalmas bravúrt végrehajtó ZTE egyik vezére ezúttal is Varga Zsófia volt. A bedobó 36 játékperce alatt csapata legeredményesebbjének bizonyult 14 ponttal (5/12-es mezőnymutató, 4/4 büntetőből). Leszedett még 3 lepattanót, volt 5 labdaszerzése és egy gólpassza. 7 kiharcolt faultja szintén kiemelkedő volt – végül 17 VAL ponttal zárt.

Czukor Tünde (ZTE NKK)

Vargához hasonlóan Czukor is 17 VAL ponttal fejezte be a PEAC elleni, 61-54-re megnyert mérkőzést.  A bedobó ráadásul minden bizonnyal kettőzött erővel harcolt, hiszen tavaly még a PEAC-Pécsnél nem hosszabbítottak vele szerződést.  Czukor 3/8-as mezőnymutatóval jutott 13/3 pontig, mind a 6 büntetőjét helyére küldve. 7 lepattanójával csapata legjobbja volt, szerzett még 3 labdát és adott 1 gólpasszt, valamint kiharcolt 5 személyi hibát.

Fotó (1.): Rébay Viktor
Fotó (2.): Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus