Női középszakasz: A 8. forduló válogatottja

Csütörtökön két mérkőzéssel befejeződött a Magyar Kupa nyolcas fináléja által „kettészelt” női középszakasz 8. fordulója. Örömteli hír, hogy – kiemelkedő légiós-teljesítmények mellett – több magyar játékos is remek játékkal jelentkezett a fordulóban.

A 8. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (3, Ceglédi EKK) – Simon Zsófia (1, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Őri Györgyi (1, PINKK-Pécsi 424) – Daliborka Vilipics (2, Ceglédi EKK) – Rebecca Tobin (4, Aluinvent-DVTK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

A Magyar Kupában ugyan visszavágott a CEKK-nek a ZTE a bajnoki vereségért, de a ceglédi összecsapáson jó játékkal nyertek Hadzsovicsék. A játékmester már sokadik alkalommal jelentkezett extra teljesítménnyel, ezúttal meg sem állt 28 pontig. Ugyan mezőnyből 15-ből 6 dobása volt jó, de 11 kiharcolt faultját 15 büntetőre váltotta (17 kísérletből). Emellett a játék többi elemből is alaposan kivette a részét, ugyanis volt 9 lepattanója és 6 gólpassza valamint 1 labdaszerzése is. Végül 40 VAL pontjával a forduló legjobbjának bizonyult.

Simon Zsófia (Uniqa Euroleasing Sopron)

Nagyszerű teljesítményt nyújtott volt csapata ellen a válogatott hátvéd. A mezőny legjobbjaként vezette sima, 99-66-os győzelemre a Sopront a Győr ellen. 21 pontja kimagaslóan a legjobb idei teljesítménye volt: 17 rádobásából 10-et értékesített, közte egy triplát. Tette mindezt önzetlen játékkal, hiszen kiosztott 6 gólpasszt is, valamint volt 4 lepattanója és 1-1 labdaszerzése és blokkja. Végül 29 VAL pontot szerzett, amely a legtöbb volt a magyar játékosok közül a fordulóban.

Őri Györgyi (PINKK-Pécsi 424)

A forduló legkellemesebb meglepetését okozta az egyéni teljesítmények közül a baranyaiak magasbedobója. A PINKK még egy hónapja, február végén nyert a 8. forduló előrehozott meccsén magabiztosan a Szekszárd ellen és Őri idénybeli legjobb játékát nyújtotta. 14/3 pontot szerzett (4/7-es mezőny-, 5/6-os büntetőmutatóval), leszedett 7 lepattanót, adott 3 gólpasszt és 5-ször szerzett labdát. 29 VAL pontja holtversenyben a legjobb magyar teljesítmény volt a 8. fordulóban.

Daliborka Vilipics (Ceglédi EKK)

A rutinos center a ZTE ellen is jelezte, hogy még mindig számolni kell vele a magyar bajnokságban. Vilipics igazi centermunkát bemutatva jutott el dupla-dupláig: 22 pontja mellett 10 lepattanóig és 1 dobásblokkolásig jutott – 29 játékperce alatt. 14 rádobásából 9-et juttatott a gyűrűbe és mind a 4 büntetőjét értékesítette. Összesen 29 VAL ponttal zárta a győztes mérkőzést.

Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK)

Már-már bérelt helye van a forduló válogatottjában a centernek, aki az MTK ellen 30 ponttal győző Diósgyőrben ismét dupla-duplával jelentkezett. Méghozzá igen masszívval, hiszen 13 pontot és 17 lepattanót gyűjtött. A DVTK 22 támadólepattanót szedett a fővárosiak ellen, Tobin egymaga 7-et. Összesen 3/9-es mezőny- és 7/10-es büntetőmutatója mellett volt 8 kiharcolt faultja, 1-1 gólpassza és labdaszerzése, de kiosztott 3 blokkot is. Végül 30 VAL ponttal zárt.


A 8. forduló magyar csapata:

Czank Tímea (1, Aluinvent-DVTK) – Ruják Nóra (1, PINKK-Pécsi 424) – Simon Zsófia (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Őri Györgyi (1, PINKK-Pécsi 424) – Licskai Zsófia (1, Uniqa-Euroleasing Sopron)

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK)

Nagyszerű dobóformát nyújtott az MTK ellen a hátvéd, aki 9 rádobásából 6-ot értékesítve (3/4-es triplamutatóval) jutott el 17 pontig, amellyel a mezőny legeredményesebbjének bizonyult. Mindössze 20 perc alatt volt még 3-3 labdaszerzése és kiharcolt faultja, valamint 1-1 lepattanója, gólpassza és blokkja is – mindez 23 VAL pontot és a szezon legjobb játékát eredményezte.

Ruják Nóra (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK tükörsimán, 52 ponttal nyert még február végén a Szekszárd ellen és Ruják mindössze 15 játékperc alatt jutott el 19 VAL pontig. 3/6-os mezőny- és hibátlan, 4/4-es büntetőmutatójával 11 pontot szerzett. A pécsiek hátvédje kiosztott 4 gólpasszt is volt 2 lepattanója és 1 labdaszerzése is.

Simon Zsófia (Uniqa Euroleasing Sopron)

Simon Zsófia teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Őri Györgyi (PINKK-Pécsi 424)

Őri Györgyi teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Licskai Zsófia (Uniqa Euroleasing Sopron)

A kezdőcsapatban kapott helyet a Győr elleni megyei rangadón Licskai, aki mindezt szezoncsúccsal hálálta meg. A fiatal center töltötte csapatából a legtöbb időt a pályán (31 perc), ezalatt igen hasznosan játszott, hiszen 12 pontja (5/8 a mezőnyből, közte egy hármassal) mellett szedett 8 lepattanót és kiosztott 4 asszisztot is. Végül 20 VAL ponttal zárta a sima győzelemmel záruló mérkőzést.

Fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus