Női középszakasz: Az 5. forduló válogatottja

A női NBI középszakaszának 5. fordulója sem szűkölködött kiemelkedő egyéni teljesítményekben. A győri Joslyn Tinkle a forduló legjobbjaként vezette győzelemre csapatát, de ismét bekerült a „válogatottba” Ciglar és Tomlinson is. A legjobb magyar teljesítmények ezúttal Sopronból és a Vasasból érkeztek.

Az 5. forduló csapata:

Ciglar Iva (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Maurita Reid (1, PEAC-Pécs) – Joslyn Tinkle (1, Hat Agro-UNI Győr) – Louella Tomlinson (2, PINKK-Pécsi 424) – Daliborka Vilipics (1, Ceglédi EKK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Ciglar Iva (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Ismét kiváló teljesítményt nyújtott az immár magyar állampolgársággal is rendelkező irányító. A KEL Final Fourra és az Euroliga rájátszásra készülő Sopron még a hétvégén fölényesen verte a ZTE-t. Ciglar 28 perc alatt jutott ugyanennyi VAL pontig. 13 pontját ugyan nem kiváló dobószázalékkal érte el (5/8 mezőny, 2/5 büntető), de 6 lepattanójával, 8 gólpasszával, 4 labdaszerzésével és 6 kiharcolt faultjával alaposan kitöltötte a statisztikai lapot. 

Maurita Reid (PEAC-Pécs)

Győrben szenvedett vereséget a pécsi együttes, és sokáig úgy tűnt simán hozza majd a tavalyi ezüstérmes a találkozót. Éppen Reid volt az a PEAC részéről, aki hatalmas hajrát vezényelt a záró negyedben, ám végül így is 73-70-re vesztettek. A hátvéd 5/12-es mezőny- és 7/10-es büntetőmutatóval csapata legeredményesebbje volt 17 ponttal. Leszedett 8 lepattanót, adott 4 gólpasszt és volt 6 labdaszerzése is, végül 25 VAL pontig jutott. A negatív oldalon 6 eladott labdája és kipontozódása említhető.

Joslyn Tinkle (Hat Agro-UNI Győr)

A győri magasember fölényesen lett a forduló legjobb játékosa, 39 VAL pontig jutva vezette győzelemre csapatát a PEAC-Pécs ellen. Tinkle újfent remek teljesítménnyel rukkolt elő 35 játékperce alatt. Az NBI legjobb dobója ezúttal 28 pontig jutott (9/15 mezőnyből, közte 3 triplával, 7/10 büntetőből), 10 lepattanójával dupla-duplát jegyzett. Adott 2 gólpasszt, míg a védőoldalon 2-2 labdaszerzés és dobásblokkolás szerepelt

Louella Tomlinson (PINKK-Pécsi 424)

Ismét bekerült a forduló válogatottjába a center, aki tevékeny részese volt csapata fővárosi sikerének. A PINKK egy félidőn át szoros meccset játszott az MTK ellen, aztán a második húsz percben kiütötte ellenfelét. Tomlinson 22 perc alatt jutott közel dupla-dupláig: 17 pontja (7/12 mezőny, 3/5 büntető) mellett 9 lepattanót szedett. Volt még 2 gólpassza, 1 labdaszerzése és ismét 3 blokkja. Végül 26 VAL pontja a forduló 4. legjobb teljesítménye volt.

Daliborka Vilipics (Ceglédi EKK)

Az egész idény során elmondható, hogy nem a hatalmas rutinnal rendelkező Vilipicsen múlik a ceglédiek szereplése. Az ezúttal a Vasas otthonában kiábrándító vereséget szenvedő CEKK-ben ezúttal is extra teljesítménnyel jelentkezett. 34 perc alatt jutott el masszív dupla-dupláig: 25 pontig (9/14 mezőny, 7/7 bünető) és 13 lepattanóig. A 39. születésnapját hamarosan ünneplő Vilipics még adott 2 gólpasszt és volt 5 kiharcolt faultja a 76-62-es vereséggel végződő meccsen.


Az 5. forduló magyar csapata:

Fegyverneky Zsófia (1, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Simon Zsófia (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Bajnóczi Viktória (1, MKB-Euroleasing Vasas) – Zele Dorina (2, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Barnai Judit (1, MKB-Euroleasing Vasas)

Fegyverneky Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A Sopron Zalaegerszeg elleni győzelme bővelkedett jó soproni teljesítményekben. Összesen 8 hazai játékos jutott 15 VAL pont fölé, közülük Fegyverneky úgy szerzett 19 VAL pontot, hogy mindössze 14 percet kellett a pályán töltenie… Ennyi idő alatt is eljutott 12 pontig (3/7 mezőnyből, 5/6 büntetőből), 5 lepattanóig, 4 gólpasszig és ugyanennyi kiharcolt faultig.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A 105-52-es soproni sikerből az egyre jobb formába lendülő Simon is kivette a részét. A válogatott hátvéd kapta a legtöbb játéklehetőséget Igor Polenektől (31 perc), ezalatt 8 pontig (4/9-es mezőnymutatóval, mindössze 4 rontott triplája volt jelentős a negatív oldalon), 8 lepattanóig, 6 gólpasszig és 1 labdaszerzésig jutott.

Bajnóczi Viktória (MKB-Euroleasing Vasas)

A Vasas nagyszerű utolsó negyedet produkálva szerezte meg második győzelmét. A 23 éves bedobó nem csak ekkor, hanem az egész találkozón nagyszerűen teljesített. Csapata legeredményesebbjeként jutott el 21 pontig, 50% mezőnymutatóval (7/14) és hibátlan büntetőzéssel (5/5). Emellett volt 4 lepattanót valamint 1-1 gólpassza és blokkja. Kiharcolt 6 faultjával összesen 18 VAL pontig jutott.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Ismét helyet követelt magának a forduló magyar csapatában a szekszárdi magasbedobó. A tolnaiak három negyeden át csak futottak a Diósgyőr után, aztán a záró negyedben kozmetikáztak az eredményen, de így is sima vereséget szenvedtek. Zele az utolsó tíz perc elején 11 pontot dobott, végül 15 ponttal és 13 lepattanóval dupla-dupláig jutott. 2 gólpassza és 4 kiharcolt faultja végül 24 VAL pontra volt elegendő. 

Barnai Judit (MKB-Euroleasing Vasas)

Az egész idény során nagyszerűen lepattanózó Barnainak nem volt könnyű dolga a Vilipics vezette Cegléd ellen. A 20 esztendős center azonban ezúttal is eljutott 10 lepattanóig (közte 5 támadóval), 8 pontjával (2/6 mezőny, 4/4 büntető),  2 labdaszerzésével és 1-1 gólpasszával valamint blokkjával csapata egyik legjobbja volt. Végül 20 VAL ponttal fejezte be a 76-62-re megnyert meccset. 

Fotó (1.): fibaeurope.com
Fotó (2.): vasassc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus