Női NBI: A 13. forduló válogatottja

Több kiváló magyar teljesítmény született a női NBI 13. fordulójában, ahol parádézó MTK játékosok mellett fiatal reménységek is csillogtak.

A 13.  forduló csapata:

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 4) – Orbán Katinka (MTK-Budapest, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 7) – Destiny Williams (PEAC-Pécs, 2) – Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc, 3)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Hazai pályán futott bele meglepő vereségbe a Győr, minderről azonban legkevésbé sem a zöld-fehérek szerb irányítója „tehetett”. Radocaj ismét ponterős játékkal igyekezett segíteni csapatát, de jó százalékkal (7/12 mezőnyből, 5/6 a büntetővonal mögül) elért 20 pontja mellett még kiosztott 6 gólpasszt is az MTK elleni vereségkor. 28 játékperce alatt szedett még 4 lepattanót, volt 2 labdaszerzése valamint 6 kiharcolt faultja – végül 31 VAL pontig jutott.

Orbán Katinka (MTK-Budapest)

Az évad egyik legnagyobb meglepetését szerezte az MTK a forduló nyitómeccsén, amikor győzni tudott a Győr otthonában. A bravúros siker fő letéteményese volt a Ceglédből a fővárosba igazoló Orbán Katinka, aki szenzációs, 27 pontos szezoncsúccsal vezette csapatát. Tette mindezt ráadásul úgy, hogy eddigi 12 bajnokiján összesen dobott 24 pontot! A Győr ellen viszont szenzációsan célzott: 11-ből 8 mezőnykísérletét bedobta (közte 3 triplával) valamint 9-ből mindössze egyetlen büntetőt hibázott. 32 perc alatt lekapott még 5 lepattanót, adott 2 gólpasszt és volt 1 labdaszerzés is. Végül 34 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Ezúttal sem maradhatott ki a forduló csapatából a zalaiak kiválósága, aki csapata Cegléd elleni győzelmekor mindössze 27 perc alatt jutott el 34 pontig! Mezőnyből 19-ből 13 dobása volt jó (4/6-os triplamutatóval) és még 8-ból 4 kihagyott büntetője is bőven belefért. Zele szedett még 6 lepattanót, volt 3 labdaszerzése és kiosztott 1 blokkot is. Összesen 34 VAL pontot gyűjtött.

Destiny Williams (PEAC-Pécs)

A várakozásokkal ellentétben elmaradt a nagy csata a PEAC-PINKK rangadón és erről főleg a remekül játszó hazaiak „tehettek”, hiszen tükörsimán győztek. Köztük is nagyszerű napot fogott ki az amerikai center, aki zsinórban hatodszor (!) szerzett dupla-duplát a magyar bajnokságban, ezúttal 15 ponttal és 15 lepattanóval zárt. 11-ből 6 dobását érékesítette, ráadásul új oldaláról is bemutatkozott, hiszen pontosan annyi triplát dobott, amennyi kísérlete eddig összesen volt az NBI-ben: hármat. 23 játékperce alatt volt még 3 labdaszerzése és 1 gólpassza – mindez 31 VAL pontot jelentett.

Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc)

A múlt heti 48 VAL pontos parádéja után újabb masszív, 17 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával jelentkezett a miskolciak most már úgy tűnik stabilan jó formát mutató centere. A DVTK a várakozásoknak megfelelően könnyedén verte a fiatal Vasast, Coulibaly pedig 31 perc alatt ezúttal 35 VAL pontig jutott, amelynél többet ebben a fordulóban sem szerzett senki.


A 13. forduló magyar csapata:

Orbán Katinka (MTK-Budapest, 1) – Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron, 3) – Zele Dorina (ZTE NKK, 9) – Turóczi Nikolett (MTK-Budapest, 1) – Kiss Virág (PEAC-Pécs, 1)

Orbán Katinka (MTK-Budapest)

Orbán Katinka teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Továbbra sem talál legyőzőre a Sopron, amely ezúttal a Szekszárd otthonából hozta el a két pontot. Igor Polenek ezúttal is igyekezett minden játékosának nagyjából hasonló játékperceket adni – ebből valamelyest kiemelkedett Simon Zsófia 30 perce, aki ezt jó játékkal is hálálta meg. A válogatott hátvéd ezúttal 5/9-es mezőnymutatóval 14/6 pontig jutott, emellett volt még 4 lepattanója és 3 labdaszerzése is – mindez 20 VAL pontra volt elegendő.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele Dorina teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Turóczi Nikolett (MTK-Budapest)

Kifejezetten jó formában játszik az elmúlt időszakban az MTK centere, akinek a jó játékára szüksége is volt csapatának, hiszen Barnai távollétében szűkültek Sztevan Csupics variálási lehetőségei a magas posztokon. A nagyot játszó Orbán mellett Turóczi is aktívan hozzájárult a kék-fehérek bravúros győri sikeréhez, hiszen kipontozódásáig 37 perc alatt 14 pontig, 6 lepattanóig valamint 2-2 labdaszerzésig és blokkig jutott. Összesen szezoncsúcsot jelentő 24 VAL ponttal zárta a meccset.

Kiss Virág (PEAC-Pécs)

Azok után, hogy a hétvégén még Kaposváron vezette diákolimpiai aranyra csapatát, alig két nappal később a PEAC színeiben a PINKK elleni rangadón remekelt a fiatal kiválóság. A PEAC centerposzton ízekre szedte a címvédőt és ebből alaposan kivette a részét Kiss Virág is, aki sérüléséből visszatérve hibátlan, 5/5-ös mezőnymutatóval 11 pontig jutott, de emellett leszedett még 5 lepattanót is mindössze 15 játékperce alatt. Végül 17 VAL ponttal zárta az összecsapást.

Fotó: mtk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus