Női NBI: Az 5. forduló válogatottja

Remek magyar teljesítmények - zalai "jégtörők" - Pedrals parádés bemutatkozása - a női NBI 5. fordulójának legjobbjai.

Az 5. forduló csapata:

Cristina Pedrals (PEAC-Pécs, 1) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA-Sopron, 1) – Adamecz Lilla (Vasas Basket, 2) – Alyssia Brewer (Aluinvent DVTK-Miskolc, 2) – Cyesha Goree (CMB-Cargo UNI Győr, 2)

Cristina Pedrals (PEAC-Pécs)

Lehet-e ennél kiválóbb bemutatkozást kívánni? A pécsiek frissen igazolt spanyol játékmestere azonnal soproni győzelemre vezette a PEAC-ot. Pedrals a padról beszállva rögvest új impulzusokat adott csapatának. 27 játékperce alatt is összehozott 21 VAL pontot, de nem is igazán ez a mutató, hanem a játékra gyakorolt hatása volt azonnal meggyőző. Végül meg sem állt 17 pontig, kiosztott 4 gólpasszt és lekapott 6 lepattanót is.

Fegyverneky Zsófia (UNIQA-Sopron)

Finom megfogalmazás lenne, ha csak azt mondanánk, hogy nem Fegyvernekyn múltott a Sopron hazai veresége. A rutinos hátvéd visszatérése óta magasan legjobb mérkőzését játszotta: 36 percet a pályán töltve 9/14-es mezőnymutatóval jutott el 23 pontig (közte 2 triplával). Ráadásul sokoldalú játékát hozta, hiszen volt 5 lepattanója, 4 gólpassza, 3 labdaszerzése valamint 1 blokkja is. 32 VAL pontjával a forduló legjobb magyar teljesítményét nyújtotta.

Adamecz Lilla (Vasas Basket)

Bár végig hátrányban volt, de összességében nem játszott alárendelt szerepet a Győr ellen a Vasas. Mondhatni menetrendszerű volt, hogy Adamecz ismét csapata élére állt, főleg úgy, hogy a fővárosiak a meccs során elveszítették Aho Ninát is. Adamecz 34 percet játsztva 31 VAL pontig jutott (5 forduló után az 5. helyen áll a mezőnyben ebben a mutatóban!), mindezt 17 pontja (5/10-es mutatóval), 6-6 lepattanója és gólpassza jelentette.

Alyssia Brewer (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Kiütéssel felérő vereséget mért a PINKK-re a Diósgyőr, amelyben szinte minden kulcsember remekelt. Amerikai centerük már idei negyedik dupla-dupláját szállította 17 ponttal és 13 lepattanóval. Ráadásul tette mindezt csupán 23 perc alatt. Volt még 2 gólpassza valamint 1 blokkja is, végül 30 VAL-értéket gyűjtött a vártnál jóval simábban hozott rangadónak induló mérkőzésen.

Cyesha Goree (CMB-Cargo UNI Győr)

A fiatal center már többször is bizonyította, hogy jót húzott leigazolásával a Győr és a Vasas ellen is remekül használta ki magasságát. Szokás szerint a palánk alatt egyedurakoldóak voltak Grigalauskytével, Goree 12-ig jutott, 20 pontja mellett pedig kiosztott 3 gólpasszt, miközben a védekezésből 5 labdaszerzéssel és 1 blokkal vette ki a részét – végül 37 VAL ponttal a forduló MVP-je lett.


Az 5. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 1) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA-Sopron, 2) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia, 4) – Horváth Zsófia (ZTE NKK, 1) – Horti Dóra (Aluinvent DVTK-Miskolc, 1)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Az ötödik fordulóban tört meg a zalai jég – megszerezte első sikerét Gáll Tamás csapata és ebben természetesen kulcsszerepe volt Nagy Dórának, aki idei legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta. A hátvéd a korábbi években állandó szereplője volt rovatunknak, idén először került a forduló együttesébe – mindez 29 VAL pontjának köszönhető. 13 pontját kíváló dobószázalékkal érte el (5/8 mezőnyből, közte 3/3-as triplamutatóval), ráadásul leszedett 10 lepattanót, kiosztott 5 asszisztot és volt 4 labdaszerzése is.

Fegyverneky Zsófia (UNIQA-Sopron)

Fegyverneky Zsófia teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

Adamecz Lilla teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Horváth Zsófia (ZTE NKK)

Lepattanózásban nagy fölényben volt a ZTE az újonc BEAC ellen és ebből Horváth Zsófia 12 pattanóval vette ki a részét. A center 30 perce alatt 31 VAL-értéket szorgoskodott össze és idei legjobb játékával 19 pontot szerzett. 8/12-es mezőnymutatója kiemelkedő volt és bár 5 büntetőt kihagyott, végül így is egyértelműen helyet követelt magának a forduló magyar együttesében.

Horti Dóra (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Gyakorlatilag hiba nélkül játszott a miskolciak válogatott centere a PINKK elleni kiütéskor, hiszen 13 pontját 6/6-os mezőnymutatóval érte el. Volt még 4 lepattanója, 2 gólpassza és 1 sapkája is. Horti idénybeli legjobb játékét nyújtotta és a sok kritikával illetett szezonkezdetet követően úgy tűnik kezd rátalálni a helyes útra a múlt heti dupla-dupláját követően.

Kép: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus