68 pontos ceglédi vereség

Már az első negyedben hatalmas hátrányba kerülő Ceglédi EKK együttese nem tudta megszorongatni soros ellenfelét, a szlovák illetőségű Rózsahegyet. Jóval impozánsabb és dominánsabb játékot mutatott be a helyi csapat, amivel minden elemében felülmúlta magyar ellenfelét, így tisztességes vereséggel kellett távozniuk Szabóéknak.

Rózsahegy-Ceglédi EKK 100-32 (32-11, 17-12, 19-3, 32-6)
Rózsahegy, Közép-Európai Liga

Ismét nem kezdett jól a CEKK függetlenül attól, hogy idegenben kellett pályára lépnie. Három perc játék után 21-6-os állást mutatott az eredményjelző, ami még akkor kellemetlen ha ezzel ellenfelet jóval magasabbra jegyzik. A hazaiaknál három játékos is szépen termelte a pontokat, köztük Fenyn emelkedett ki a maga nyolc egységével, míg a magyar együttes színeiben Vilipic jegyzett öt pontot. Az első tíz perc tetemes rózsahegyi előnnyel zárult, egészen pontosan 21 pontos különbséggel (32-11).

Nem változott sokat a játék képe percekkel később sem. Egy 7-2-es futással indított a szlovén gárda, ez ekkor már 26 pontos piros mezes fórt jelentett. Ebben a negyedben érezhető volt, hogy a hazaiak kissé visszavettek a lendületen, ennek ellenére semmi nem fenyegette a biztos vezetésüket. A Cegléd játékosai pontokat is alig szereztek, egyszerűen nem találták sem a támadás sem a védekezés ritmusát és a labdát is 25 % körül birtokolták. Az első tíz percben 11, a másodikban 12 egységet szorgoskodtak össze ellenfelük 49-cével szemben így 49-23-as állással vonulhattak szünetre.

A harmadik felvonás 6-0-lal kezdődött hazai részről, szóval némileg az öltözőben maradtak Orbánék. A játékrész első ceglédi pontja a 27. percben született Szabó révén a három pontos vonalon túlról. Mindössze ez volt az összes mennyiség, ami a CEKK oldalra került ebben a tíz percben (68-26).
A negyedik etap már csak formalitás volt, a Rózsahegy 100 pontot elérve, könnyedén verte az enerváltan játszó Cegléd csapatát (100-32)

Rózsahegy: Remenova, Fenyn 18, Cernakova 12/6, Stalvant 11/3, Brezaniova 5, Baburova 10/3, Vesterberg 12/3, Kmetova 13/3, Murphy 19/3

Cegléd: Orbán 6, Szabó 7/3, Hadzovic 2, Vilipc 15, Kobolak 2, Vasas, Filipowicz D., Serban, Filipowicz V., Jerkovic.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus