A második negyedben állva hagyta a Sopron a Ceglédet

Az agresszíven, bátran kezdő Cegléd az első negyedben még tartani tudta a lépést a kissé enerváltan kezdő Sopronnal, ám a második negyedben több mint 30 pontot szerezve eldöntötte a meccset a maga javára, s magabiztosan őrizte meg veretlenségét az Uniqa.

Uniqa Euroleasing Sopron - Ceglédi EKK 86-56 (18-17, 31-10, 20-17, 17-12)
Sopron 400 néző. V: Gorka, Jurák, Válé.

A soproni csapatban Ciglar Iva a svédországi meccs előtti megbeszélés során betegedett meg, Simon Zsófia pedig úton hazafelé. Mindketten ott voltak az MKB Aréna játékterén s melegítettek, az előző fordulóban Zalaegerszegen vállsérülést szenvedő csapatkapitányra, Zsovár Orsolyára viszont még hetekig nem számíthat Igor Polenek. A Cziczás László vezette ceglédi társulat vérbeli irányító nélkül utazott Sopronba, Brankoca Hadzsovics és Lengyel Dalma is sérült.

Serbán kosarára Kuttor felelt, majd Ciglar labdaszerzés után ziccert hibázott. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a Cegléd agresszív védekezése nem igazán ízlett az érthetően és érezhetően fáradt soproniaknak. Az első 5 perc Serbán és Kuttor dobópárbajának jegyében telt. A szakasz közepén ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a csapatok szűk hazai vezetés mellett. A negyed végén Skorics két villanásával (egy dupla majd egy tripla) fordított a Cegléd. Krnjics kosár plusz büntetős akciója a negyed végén hazai vezetést jelentett.

A második negyed elején tovább tartotta a lépést a Cegléd a Sopronnal, majd Simon hármasa 22-21-nél egy 20-2-es, hatperces Uniqa-száguldás kezdetét jelentette. Átrohant a Sopron a Cegléden, amely ekkor elég sok labdát adott el.

A második félidő elején még egy lapáttal rátett a Sopron, amely Simon és Crvendakics eredményessége révén 12-4-es futással kezdve a harmadik negyedet 30 pontosra növelte előnyét. Ezzel eldőlt a meccs, a folytatásban mindkét edző sokat cserélt. A vendégek becsületére legyen mondva, nem estek szét, s elsősorban Bozóki és Skorics jóvoltából az utolsó 15 percet kiegyenlítetté tudták tenni, de a Sopron magabiztos győzelmét nem tudták kétségessé tenni.

Sopron: Ciglar12, Hartley 5/3, McBride11/3, Kuttor 6, Sztankovics 10. Cs: Krnjics 9, Simon 9/3, Weninger 5, Crvendakics 15/3, Licskai 4. Edző: Igor Polenek.

Cegléd: Szepsi 2, Gorjanácz 1, Skorics 25/6, Serbán 11/3, Bozóki 13/3. Cs: Ruttner, Kobolák, Szabó D. 4, Filipowicz D., Filipowicz V. Edző: Cziczás László.

Igor Polenek: - Érződött csapatomon a fáradtság, ezért talán ezúttal a szurkolók számára nem volt túl látványos a játékunk, de a biztos győzelemhez ez is elég volt.

Cziczás László: - Egy negyedet leszámítva úgy gondolom, két irányítónk nélkül is jól tartottuk magunkat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus