A PEAC megverte az eddigi veretlent

A PEAC remek bravúrt elérve nyert az eddig még veretlen Villeneuve otthonában, az Európa Kupa harmadik körében. A franciák 29 eladott labdájuknak, gyenge távoli dobásaiknak köszönhetik vereségüket, na meg annak, hogy a pécsiek vendégként is összeszedettebben játszottak, emellett a hazaiak hibáit profiként kihasználták.

Európa Kupa 3. forduló F csoport
2013. november 20.

Villeneuve D'Ascq – PEAC-Pécs 49-64 (13-18, 12-16, 9-13, 15-17)

Villeneuve: Eldebrink 10/6, Gomis 2, Williams, Meesseman 15, Sanni 11.

Cs: Diawakana 1, Kamba 2, Westelynck, Lokoka 8. Vezetőedző: Frederic Dusard.

PEAC: Reid 17/3, Fűrész 10/6, Jovanovics, Nagy-Bujdosó 7/6, L. Williams 16/3.

Cs: Kiss, Orozovics 7, Nagy, Horváth 7, Pap. Vezetőedző: Zseljko Dokics.

Kipontozódott: -.

STATISZTIKA (Katt rá!)

A csoportjukban eddig 1-1-es mutatóval álló pécsiek a már kétszer nyerő franciákhoz látogattak, ám bizakodásra adott okot az, hogy a gallok egy viszonylag szoros derbin nyertek a Namur ellen, míg a PEAC simán, 20 ponttal gyűrte le őket, vagyis nem tűnt bevehetetlennek a Villeneuve „vára”. Az viszont már aggodalomra késztethette a baranyai szurkolókat, hogy a Villeneuve a Nantes-t 27-tel verte korábban, a PEAC ugyanakkor, ha csak szorosan is, de kikapott a Nantes-től idegenben.

A franciák jobban kezdetk (6-1), ám ami ennél jobban szíven üthette a statisztikát figyelőket, a lepattanóharcban végül simán felülkerekedő (45-32) hazaiak soraiban Sanni már két és fél (!!!) perc alatt 5 (!) lepattanónál járt, ami hihetetlennek tűnik, mégis így volt. A palánk alatti fölényt persze lehet ellensúlyozni, s a PEAC is ezt tette a későbbiekben.

A triplákat jóval pontosabban dobták a pécsiek, emellett általában mezőnyből is pontosabban céloztak ellenfelüknél, ráadásul, mivel gyorsabb támadás befejezéseket kívánt lányaitól Zseljko Djokics tréner, a pécsiek 16-tal többször kíséreltek meg mezőnyből betalálni, ami eredményre vezetett a statikusabb, ráadásul messziről alig veszélyes gallok ellen.

A vezetést először Reid révén vette át a PEAC (az első negyed hajrájában), majd Horváth kosarával növelte előnyét. A második negyedben aztán Orozovics percei következtek, aki immár 16-23-ra változtatta az állást.

A hazaiak ekkortájt sorban dobhattak büntetőket, ám a magyar együttes mezőnyből válaszolt ezekre, sőt, Reid nagy formájának hála, amikor saját maga 12. pontját szerezte, már közte tíz volt a fór (23-33).

A nagyszünet után sem változott a játék képe abban a tekintetben, hogy a PEAC immár sokadik lerohanásos kosarát szerezte (például Horváth révén), és magabiztosan őrizte tíz pont körüli előnyét az ellenfelén fogást nem találó Villeneuve ellen.

A franciák közül néhányan igen visszafogottan teljesítettek ezen a meccsen, ugyanakkor Meesseman hiába lepattanózott még jobban, mint Sanni, s ért el a meccs végére dupla-duplát, a PEAC ellen ez kevés volt, hiszen a magyar gárdának is voltak húzóemberei (Reid, Fűrész, Williams például), emellett sokkal kevesebbet hibázott, mint a hazaiak.

A záró negyedben többször is vezetett már 15 ponttal a PEAC, sőt, egyszer 16-tal, a lefújáskor pedig ugyancsak megvolt ez a különbség a két gárda között, így egy nagyon szép győzelemmel zárta az Európa Kupa csoportkörének kvázi "odavágóit" a PEAC, és 2 győzelem-1 vereség mutatóval jó helyzetből várhatja a folytatást.

Fotó: Rébay Viktor (fibaeurope.com)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus