A Szekszárd maradt versenyben a női Európa-kupában

Jól kezdett a Miskolcon 18 pontos előnyt szerző lengyel Artego Bydgoszcz, de az immáron 3 alapemberét nélkülöző DVTK-nak volt tartása, végig üldözte ellenfelét, s bár kikapott, emelt fővel búcsúzott az Európa-kupától. Szekszárdon egy negyed után 10 ponttal vezetett, s továbbjutásra állt az első mérkőzésen, saját pályáján 9 ponttal alulmaradó Győr. A folytatásban azonban a bajnoki éllovas tolnai csapat akarata érvényesült, 2018-ra a Szekszárd maradt "állva" csapataink közül az Európa-kupában. 

Artego Bydgoszcz - Aluinvent DVTK Miskolc 75-71 (19-16, 27-16, 13-21, 16-18)

Diósgyőr: BACH 8/6, SZABÓ F. 16/9, BURKHOLDER 22/9, PECKOVÁ 13/9, MELNIKA 10. Cs.: Kiss A. 2, Vukov.

Hasonlóan indult a meccs, mint a két csapat összecsapása egy hete Miskolcon: 8-0-lal indított az Artego. Szabó Fanni vezetésével magára talált az "odavágóhoz" lépest még tartalékosabb, Nagy Dóra és Engelman mellett ezúttal Zele Dorinát is nélkülöző Diósgyőr, s feljött 12-9-re. A negyed második felében állandósult egy 5 pont körüli lengyel előny. A szakasz Kiss Angelika találatával és 3 pontos Artego vezetéssel zárult.  Ahogy a meccset, a második negyedet is az Artego kezdte jobban egy 13-0-s 4 percet "repesztve" a hullámvölgybe kerülő Diósgyőr ellen. Burkholder szerezte a negyed első miskolci pontjait, s ettől kezdve Pecková vezérletével kiegyenlítetté tette a játékot a Diósgyőr.

A második félidőt 6-0-lal kezdve 10 ponton belülre került a magyar együttes. Ezt követően állandósult a 10 pont körüli lengyel előny. A negyed hajárjában rátett még egy lapáttal a Diósgyőr, amely egy légiósai vezette 7-0-lal 4 pontra feljött. A szakasz végén egy hazai kosár után Szabó Fanni hármasára a triplával felelő hazaiak 6 ponttal "mentek". A záró szakasz első felében váltva estek a kosarak, Szabó és Burkholder révén tapadt vendéglátójára a Diósgyőr, amely a negyed közepén 3 pontra feljött, Innen egy 6-0-lal eldöntötte a meccset a hazai együttes, de a DVTK becsületére legyen mondva, az utolsó pillanatig nem adta föl, hajtott, küzdött, szorossá tette a meccset, de fordítani nem tudott. Burkholder és Melnika is dupla-duplával zárta az összecsapást. 

Továbbjutott: Artego, kettős győzelemmel

 

Atomerőmű KSC Szekszárd-CMB Cargo-UNI Győr 80-67 (16-26, 27-13, 19-12, 18-16)

Szekszárd: Studer Á. 1, Erkic 6, Gereben 4, Mansaré, MCCALL 11/3. Cs.: OBLAK 27/9, Bálint 10/6, KRNJIC 18, Theodoreán 3/3, Studer Zs., Kiss V., Antoni.

UNI Győr: Czank 6/3, FIELDS 33/9, Török Á. 2, Varga Zs. 2, GOREE 16. Cs.: Laklóth 3, Simon Zs. 3/3, Krivacevic, Sztepanova 2, Markó, Simon A. 

Az első percekben a Győr Fields vezérletével valósággal állva hagyta a Szekszárdot, 8-2-re, majd a negyed közepén 15-4-re vezetett az első mérkőzést 9 ponttal elveszítő vendég együttes, amelyben ekkor továbbjutásra állt. Magára talált, s a padról beszálló Oblak, valamint a triplát szerző McCall jóvoltából kiegyenlítetté tudta tenni a játékot a Szekszárd. Az első etap végén 10, összesítésben pedig 1 ponttal "ment" a Győr. A második szakasz elején Krnjics, valamint Bálint vezérletével bő 4 perc alatt egy 14-5-ös futást bemutatva 1 pontra feljött Szekszárd, amely lendületbe jött. A győrieket a Fields-Goree kettős próbálta versenyben tartani, de Oblak és Krnjics tarthatatlannak bizonyult, így félidőben már a Szekszárd vezetett 4, összesítésben pedig 13 ponttal. Szünet után Goree révén próbálta tartani a lépést a Győr a hazaiakkal. Ez a harmadik negyed közepéig sikerült, amikor Oblak vezérletével egy 9-0-lal 13, összesítésben pedig 22 pontosra nőtt a különbség. Ezzel eldőlt a párharc, a folytatásban nem volt esélye a vendégcsapatnak szorossá tenni a találkozót. 

Továbbjutott: Szekszárd, kettős győzelemmel

Foto, Slide - fiba.com, Jantner Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus