Acélos volt a Sopron Svédországban

15 percig volt csupán izgalmas az Udominate-Uniqa női Európa-kupa nyolcaddöntő. Az első negyed hajrájától egyértelműen az erősen tartalékos soproni csapat akarata érvényesült, amely jelentős, mondhatni megnyugtató előnyt szerzett a jövő heti soproni visszavágóra.

Umea, női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Udominate Basket - Uniqa Euroleasing Sopron 79-103 (20-28, 23-26, 16-25, 20-24)

Umea: NORDSTRÖM 16, ROSANIO 19/3 , Zanoni 12, LUKACICOVÁ 12/3, Pikciute 11. Cs: Brown 6, Jakobsson 3/3, Tava. Edző: Mikael Blomquist.

Sopron: HARTLEY 16, MCBRIDE 20/6, SIMON 16, CRVENDAKICS 21/6, KRNJICS 20. Cs: Weninger, SZTANKOVICS 9, Licskai, Kuttor. Edző: Igor Polenek.

Nagyon rossz előjelekkel indult a meccs a soproni csapat számára. Az együttes mérkőzés előtti megbeszélésén Ciglar Iva rosszul lett, bemelegíteni sem tudott kimenni. A sérült csapatkapitány, Zsovár Orsolya mellett kulcsjátékosát, a honosított irányítót is elvesztette az Uniqa.

McBride kosarára Rosanio még válaszolt, majd Crvendakics vezérletével 9 soproni pont következett - válasz nélkül. A hazai időkérés megtörte az Uniqa lendületét. Rosanio tarthatatlan volt, triplája egy 10-0-s svéd "száguldást" zárt le, amellyel fordítottak a vendéglátók. A negyed hajrájában újra magára talált a Sopron, s McBride triplájával, majd Sztankovics ügyes játékával újra ellépett.

A második negyed elején folytatódott az üldözőverseny. Simon és Krnjics villanásaival tartotta rövid ideig még 5 és 10 pont közötti előnyét az Uniqa, amely a szakasz közepén kicsit túlpörgött, egyenlítettek a hazaiak. Ahogy szoros lett a meccs, megint erőre kapott a magyar bajnokság éllovasa, amely egységes csapatmunkával, 9-0-s rohammal ellépett, s szünetben már 11 ponttal vezetett.

Szünet után ugyan 7-2-vel kezdett, de tovább nem tudott dominálni az Udominate. Új erőre kapott, s a Hartley-McBride duó eredményessége révén ismét elhúzott s 10 pont körüli előnyt állandósított a Sopron. Sőt, a szakasz második felében Krnjics és Crvendakics is megrázta magát, s a védekezés is összeállt, így egy 14-0-s rohamot bemutatva 20 fölé nőtt az Uniqa előnye, s kerek 20 pontos vezetéssel várhatta a záró szakaszt.

A svéd csapat beletörődött vereségébe, a befejező szakaszban tovább nőtt a különbség, a nagy kedvvel s jól játszó Uniqa a 100 ponton is túljutott.

Fölényesen nyert a Sopron, amelynek továbbjutása a jövő heti, soproni visszavágó után szinte biztosra vehető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus