Az Orenburg megbüntette a soproni hibákat

Az első percekben még vezetett, ám a folytatásban jobbára csak futott ellenfele után az Uniqa Euroleasing Sopron, amely hazai pályán fájóan sima vereséget szenvedett az orosz Orenburgtól. A közelmúltban az Orosz Kupában ezüstérmet szerző rivális a harmadik negyed utolsó és a negyedik első perceiben bemutatott 12-1-es rohammal szakította le végképp a soproni együttest, amely a végére beletörődött a vereségbe. 

Uniqa Euroleasing Sopron - Nagyezsda Orenburg 52-70 (20-22, 11-12, 14-21, 7-15)

Hawkins büntetőivel a Sopron szerzett vezetést. Több, mint 2 perc elteltével szerezte első pontjait az Orenburg, igaz Anoikina kosár plusz büntetős akciót mutatott be. Három pontra tripla volt a válasz, Zsovártól. A negyed közepén több labdát eladtak a hazaiak. Az orosz együttes ezt könyörtelenül büntette: Zsedik vezetésével egy 7-0-s rohammal fordított. A szakasz hajrájában Ciglar pályára lépésével az Uniqa is bemutatott egy 7-0-s futást, benne a horvát irányító triplájával. A fordulatos negyed Cruz kosarával s 2 pontos vendég vezetéssel zárult. 

Kifejezetten rosszul, egy Bonner vezette 7-0-s orenburgi rohammal kezdődött a második negyed. Csaknem 4 és fél percet kellett várni a negyed első hazai kosarára, ezt Faris dobta. A negyed közepén magas szerkezetre állt át a vendég együttes, három 190 centi fölötti játékosa - Bonner 193 cm, Kuzina 194 cm, Anoikina 196 cm - egyszerre volt a pályán. Ennek ellenére Hawkins tovább faragott a hátrányból. Másfél perc elteltével az Orenburg görög mestere "lealacsonyította" csapatát. A Sopron cserejátékosai, a pattanókat jól szedő Sztankovics és Simon villanásaival 2 pontra felzárkózott. Nem egészen 2 és fél perccel a félidő vége előtt Fegyverneky ki is egyenlített, egy 3 perces 11-2-vel dolgozta le hátrányát az Uniqa. A félidő utolsó 2 percében sajnos nem tudtak pontot szerezni a hazaiak, igaz ellenfelük is csak hármat, így 34-31-es orosz vezetéssel tértek pihenőre a felek. 

Remekül kezdett szünet után a Sopron, az első félidőben pont nélkül maradó Krnjics kosár plusz büntetős akciója és Zsovár triplája után hazai vezetést mutatott a tábla. A folytatásban váltva estek a kosarak, s a felek váltott vezetéssel haladtak. Ahogy az első, a harmadik negyed közepén is jött egy soproni hullámvölgy, a hibákat kíméletlenül kihasználta a Nagyezsda és 39-39 után egy 8-0-s szakaszt bemutatva elhúzott. Polenek időkérése után Hawkins törte meg az Uniqa több, mint 2 perces kosárcsendjét, Fegyverneky triplájával 3-ra jött föl  Sopron. Zsedik dobott válaszul triplát, amellyel mint kiderült lényegében végképp megtörte a magyar bajnokot. A szakasz végén Cruz és Dumitraku is betalált, miközben a távolról operáló hazaiak dobásai lepördültek a gyűrűről - 10 pontos előnnyel várta a záró szakaszt az orosz együttes.

Ennek elején Dumitraku büntetőivel tovább nőtt az Uniqa hátránya, Anoikina büntetői után pedig végképp elúszni látszott a hajó. A záró szakasz első hazai pontjaira csaknem 3 percet kellett várni, Fegyverneky jelentkezett kosár plusz büntetős akcióval. Az Orenburg gond nélkül őrizte 10 és 15 pont közötti előnyét. A különbség a 36. perc végén Cruz triplájával 16 pontosra nőtt, s a végére 18 lett. 

Az egyenletes teljesítményt nyújtó Orenburg rendre, de különösen a harmadik negyed végén és a negyedik elején kihasználta a Sopron megingásait és biztos győzelmet aratott a végére a vereségbe beletörődő Uniqa ellen. 

Sopron:  Fegyverneky 12/3, Faris 4, Zsovár 6/6, Hawkins 15, Krnjics 4. Cs: Ciglar 6/6, Simon 4, Sztankovics 1, Licskai.

Orenburg: Cruz 15/6, T. Johnson 5, Zsedik 8/6, Bonner 18/3, Anoikina 14. Cs: Dumitraku 10, Kuzina, Taraszova, Miller, Burik.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus