Baranyai "házidöntő" lesz a hölgyeknél

Élt lélektani előnyével és Sopronban is nyerni tudott, így kiharcolta a bajnoki döntős szereplését a PEAC Pécs együttese. A pécsiek szinte végig vezettek a találkozón, ám az utolsó percben a soproniaknak sikerült fordítani. Az utolsó szó azonban a pécsi csapaté volt, amely hiába kapott ki az első meccsen 31 ponttal, utána két 1 pontos győzelemmel - szinte szó szerint - beverekedte magát a bajnoki fináléba, ahol a megyei rivális, a PINKK lesz az ellenfele

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs 55-56 (17-22, 13-17, 8-8, 17-9)

A Sopron kezdett jobban, Krnjics Szara  vezérletével 8-3-ra húzott el a címvédő, úgy, hogy az első 4 percben a PEAC csupán 3 pontot szerzett - Raksányi Krisztina révén triplából. A negyed közepén kiegyenlített volt a játék, Ieva Kublina villant, s Abby Bishop, de 10-9 után Simon Zsófia triplát dobott, Krnjocs pedig 2 büntetőt értékesített. A szakasz második felében óriási fordulat következett be, 19-9-es Uniqa vezetés után Nevana Jovanovics eredményességére alapozva egy 12-0-s futást mutatott be a PEAC, 6 pontos előnnyé alakítva ugyanekkora hátrányát az egyszerűen leblokkoló hazaiakkal szemben. E rohamnak köszönhetően a vendégek 5 pontos előnnyel zárták a nyitó negyedet.

A második elején Maurita Reid kosarával 7 pontra nőtt a címvédő hazai együttes hátránya, amelyen a pécsi formáját átmentő Simon faragott egy triplával.  Amikor közel került ellenfeléhez a Sopron, Nagy-Bujdosó Nóra előbb duplával majd triplával lendített a kupagyőztes pécsi együttes szekerén. Elkeseredett, a védekezést a központba helyező, kevés kosarat hozó hatalmas küzdelem folyt a pályán. Újabb eladott soproni labdák után Reid büntetőivel és Raksányi kosarával megint megugrottak a vendégek, a 18. percben 7 ponttal vezettek - időt kért Igor Polenek.  Átmenetileg sikerült is megállítani a pécsi rohamokat a hazaiaknak, s feljött 3 pontra az Uniqa, s azért nem ltt még szorosabb a meccs, mert Krnjics ebben az időszakban 4 büntetőből csak kettőt értékesített. A félidő vége újra a pécsi csapatról szólt, amelyből előbb Reid, majd Jovanovics dobott triplát, így 9 pontos vendég vezetéssel tértek pihenőre a csapatok. 

Raksányi kosarával 10 pont fölé nőtt a vendég PEAC előnye a második félidő elején. Sőt a Pécsett hibátlanul büntetőző klasszis újabb kosarat dobott, miközben a  hihetetlen ideges, görcsös hazaiaktól Hawkins büntetőket rontott, s Fegyverneky Zsófia és Ciglar Iva is labdákat adott el. Több, mint 5 percen át nem talált ellenfele kosarába az Uniqa, amikor Hawkins váltotta pontokra Ciglar passzát, s még ezzel a kosárral sem tudott 10 ponton belülre kerülni a bajnok. Sőt, Kublina villanásával megint 13-ra nőtt a vendég előny. A negyed hajrájában - mint oly sokszor a szezon során  Hawkns vette vállaira a soproni csapatot, dobott egy duplát majd egy triplát, 8-ra hozva föl övéit. Ekkor a PEAC "állt le" támadásban. A hasznosan játszó Krnjics ismét csak 1 büntetőt dobott be. A negyed végén Bishop tett róla, hogy visszaálljon a félidőbeli különbség, a 9 pontos pécsi vezetés. 

A záró szakaszból másfél perc telt el, amikor Krnjics faragott a hazai hátrányon. Pécsi időkérés és Simon triplája után rég látott közelségbe, 4 pontra került ellenfelétől a bajnok. A PEAC került hullámvölgybe, A vendégeknél jöttek az eladott labdák. Megtáltosodott a Sopron. Krnjics majd Hawkins kosarával egyenlített. Az egyenlítést jelentő 9-0-s hazai futás után Raksányi emelt be egy demoralizáló triplát. Majd közel két pont nélküli perc után a pécsi meccs második félidejlben brillírozó, ám most eddig pont nélküli Fűrész még egyet, a 37. percben 6-tal "ment" a PEAC. Hazai időkérés után Krnjics talált be, majd 2 büntetőt értékesítve másfél perccel a befejezés előtt 2-re hozta föl a hazaiakat. Nagy-Bujdosó eladott labdája után bő perccel a befejezés előtt Fegyverneky révén ledolgozta a hátrányát a Sopron. Sőt, a soproni csapat pécsi nevelésű, a hajráig inkább csak küzdő csapatkapitánya az utolsó percre fordulva újra villant, s megszerezte a vezetést együttesének. Volt azonban újabb csavar a történetben, jelesül Raksányi triplája, amellyel visszavették a vezetést a vendégek, ez is egylabdás meccs lett. Fegyverneky ekkor triplával próbálkozott, ez azonban kimaradt.

Sopron: Ciglar 2, Fegyverneky 8, Simon 11/9, Hawkins 17/3, Krnjics 17. Cs: Zsovár, Faris, Sztankovics, Tetemodová.

PEAC: Fűrész 3/3, Raksányi 17/9, Jovanovics 8/3, Nagy-Bujdosó 10/3, Bishop 6. Cs: Kublina 4, Reid 8, Orozovics.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus