Döntőbe jutott a Sopron

Győrben is győzött, így bejutott a bajnoki döntőbe a Sopron, amely kiváló második negyedével döntötte el a női elődöntő második meccsét.

CMB Cargo-UNI Győr – Uniqa-Euroleasing Sopron 61-81 (23-15, 8-24, 19-22, 11-18)
Győr, Egyetemi csarnok, elődöntő, 2. mérkőzés, vezette: Földházi, Farkas, Tőzsér

A párharc első mérkőzésén könnyedén győzött az alapszakasz-győztes Sopron, tette mindezt úgy, hogy a győriek a már sokat emlegetett PINKK elleni párharc után másnap játszott meccsen pihentették kulcsjátékosaikat. A második összecsapáson már nagyobb csata volt várható a megyei riválisok között.

Nem fukarkodtak a pontokkal a felek az első percekben: hazai részről Radocaj, míg a vendégeknél Hartley emelt be két-két hármast a negyed első felében. Nem sokkal később már időt is kellett kérnie Sterbencz Lászlónak, hiszen Radocaj távolija után 16-10 állt az eredményjelzőn. A játékrész végén sem hagyott alább a Győr lendülete: Vajda bedobta negyedik triplájukat, amellyel 23-15-re vezettek.

Úgy tűnt a két negyed között igyekezett rendezni sorait a Sopron, ennek eredményeként három perc elteltével 0-6 után érkezett is Völgyi Péter időkérése. Nem tört azonban meg a vendégek lendülete, sőt, Ciglar hármasával előbb átvették a vezetést, majd tovább robogva Simon triplájánál már közte kilenc volt a különbség (28-37). Völgyi Péter újabb időkérésekor 22-5-re „vezetett” a negyedben a Sopron… A félidei 31-41-es állást a palánk alatt nagyon aktív Krnjics büntetői állították be.

A fordulás után a fiatal Horváth Krisztina hozta vissza tízen belülre a Győrt, majd a negyed dereka igazi triplaparádét hozott, amelyből viszont a vendégek jöttek ki jobban, hiszen Hartley harmadik távolijával 53-40-re vezettek. Amikor már úgy tűnt akár korán el is dőlhet a továbbjutás sorsa, Ivanovics rámolt be két triplát. A negyed vége azonban a Soproné volt, a nagyot játszó Krivacsevics távolról is betalált, így 63-50-re vezettek.

A záró szakaszban Krnjics büntetőivel nőtt a távolság, míg Vajda hármasára Gauchertől érkezett válasz (55-72). Innen pedig már nem volt visszaút a Győrnek, amely fáradtan búcsúzott az elődöntőben és játszhat majd a bronzéremért, míg a Sopron megérdemelten jutott a fináléba.

Győr: Radocaj 5/3, Koch 2, IVANOVICS 20/15, Laklóth 5/3, VAJDA 14/9.
Csere: Czirják 2, Horváth K. 9/3, Vincze 2, Török Á. 2, Nagy R.

Sopron: Ciglar 7/3, HARTLEY 11/9, Simon Zs. 10/6, Crvendakics 6, Sztankovics 2.
Csere: Gaucher 7/3, KRNJICS 19, KRIVACSEVICS 17/3, Zsovár 2, Weninger, Licskai.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopronnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus